25.2.13

Tax Free Shopping

Lentokentällä oli pakko käyttää hieman hyödyksi mahdollisuutta shoppailla Tax Free. Hirmuisesti minulla ei jäänyt aikaa hyllyjen ja kauppojen tutkimiseen, mutta onneksi tiesinkin jo etukäteen tasan tarkkaan mitä haluan. Kaikki kosmetiikkaan liittyvä on minulle pieni heikkouden alue. Rakastan kaikkien pakkausten ja testereitten tutkimista ja minulle on täälläkin kertynyt jo melkoiset vuoret tavaraa. Pelkästään hiuksiin liittyviä tuotteita, joilla yritän saada tähän hiirenhäntään paksuutta, on varmasti usempia isoja muovikassillisia.

Nyt kuitenkin pysyin tiukkana ja halusin kolme asiaa:
- Diorin semimattaisen luomiväriviisikon ruskeana
- M.A.Cin siveltimen 168 varjostamiseen
- Lancômen silmänympärysvoiteen

Menomatkalla Melbournen lentokentällä oli kuitenkin hirmuiset jonot turvatarkastukseen ja maastapoistumistarkastukseen (pitää jättää täytetty lomake ja näyttää passi). Boarding oli ilmoitettu alkavaksi peräti tuntia ennen koneen lähtöä ja lopulta minulle ei jäänyt oikeasti aikaa shoppailuun. Kyseessä oli kuitenkin työmatka ja vielä kun matkustin pelkästään miesten kanssa, halusin olla portilla oikeasti ajoissa ja ilman riskiä että kenenkään tarvitsee alkaa kuuluttelemaan. ;) Juoksin siis suoraan Diorin osastolle, tuijottelin luomivärejä 30 sekuntia, nappasin mieleisen, juoksin M.A.Cin osastolle, ilmoitin haluamani huiskan, kassalle, ja sen jälkeen hirmuinen kipitys portille terminaalin toiseen päähän.

Yleensä olen todella tarkkana, olin sitten ostamassa mitä tahansa. Tarkastan aina vaatteista saumat ja mahdolliset lankapaot, kengistä mahdolliset naarmut, liimaukset ym. Nyt en kuitenkaan jäänyt tutkimaan ostamaani luomiväriä kiireessä ja hetihän se kostautui. Ei onneksi kuitenkaan pahasti. Kun portilla availin luomiväripakkaustani huomasin että vasemman yläkulman nappi oli hieman koholla. Aluksi säikähdin, että koko nappi on hajonnut, mutta onneksi selvisikin että kyseisen napin liimaus on vain pettänyt ja kyseinen nappi oli siis irrallaan. Jokainen värinappi on istutettu metalliseen kuoreen, joka taas on liimattu muoviseen palettiin eli liimalla selviän tästäkin.
Onneksi paletti kokonaisuudessaan sävyineen on todella toimivan tuntuinen arkeen. Se on Diorin 5 luomivärin paletti nimeltä 030 Inocognito. Minulla on Diorilta entuudestaan kaksi luomiväripalettia. Toinen 5 sävyn paletti 909 Pink May ja paletti, jossa on yksi pohjustusväri, rajausnappi ja kolme luomiväriä, 508 Nude Pink Design.

Molemmat ovat syitä siihen miksi tykkään Diorin luomiväreistä todella paljon vaikkei kumpikaan paletti ole täydellinen yksinään. Pink Maystä puuttuu tarpeeksi tumma sävy, jota voisi käyttää varjostukseen. Jopa tummin liila on luomella todella vaalea. Nude Pink Designissa eräs nappi on täydellisin sekä koostumukseltaan ja sävyltään, jos ajattelen kaikkia omistamiani luomivärejä. Se on napeista keskimmäisin, josta ikävä kyllä pohja jo häämöttää. Vasemman yläkulman nappi on todella kiva ja sointuu äärettömän hyvin keskimmäisen kanssa. Oikeaa yläkulmaa en juurikaan käytä, sillä se on koostumukseltaan jotenkin rakeisempi kuin muut napit, mikä johtuu varmaan siitä että se on todella shimmerinen. Kyseistä palettia käytänkin itseasiassa useimmiten iltamenoissa ja päivisin saatan käyttää jotain vähemmän shimmeristä (--> syy uusimman Diorin paletin ostoon, parempi arkeen). Tykkään kuitenkin myös paletin rajausnapista, jolla teen iltamenoihin aina tight lining rajauksen.

Uusimmasta ostoksestani pitäisi kuitenkin löytyä kaikki kaipaamani sävyt eli vaalea, keski ja tumma väri. Tummasta aluksi ajattelin että tummin saisi olla hieman vielä tummempi, mutta arkeen se riittää hyvin kun meikkini ei muutenkaan ole niin voimakas :) Nappeja voisi kuvailla ehkä parhaiten satiinimaisuudella.

Kotimatkalla kansainvälinen lentomme lähti Wellingtonin kentältä, jossa oli mielestäni todella surkea tax free alue, siellä ei mm. ollut meikkejä! Onneksi minulla oli enää jäjellä silmanympärysvoiteen osto ja niissä oli valikoimaa. Sain kerran kylkiäisinä meikkivoideostoksesta minituubin Lancômen Hydra Zen sarjan silmänympärysvoiteen. Se on kulkenut kokonsa vuoksi aina matkoillani mukana ja olen tykännyt siitä todella paljon. Silmäilin myös muita Lancômen silmänympärysvoiteita, mutta ne kaikki olivat tarkoitettu paljon vanhemmalle iholle ja myyjäkin oli sitä mieltä että niiden käytöstä olisi miltei enemmän haittaa. Ostin siis nuorelle iholle tarkoitetun kosteuttavan voiteen, jonka pitäisi auttaa myös mahdollisiin silmäpusseihin tasoittavasti ja tummiin silmänalusiin. Onneksi en niistä kärsi kuin äärimmäisen harvoin, mutta kun ajattelee miten paljon rasitan kasvojen ihoista herkintä aluetta, silmänympäryksiä, niin ylimääräinen hellintä ei haittaa. Alue on kuitenkin jatkuvasti altis kaikille meikeille ja iltaisin aina niiden hinkkaus pois.

Sellaiset pienet ostokset, mutta yllättävän paljon tuli niistäkin selitettyä. ;) 

6 kommenttia:

 1. Olitpa tehokas lentokenttäostoksissasi! Tuossa luomivärissä on todella kauniit sävyt. Pitääkin kokeilla joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli pakko ja säästyinpä turhilta heräteostoksilta. ;) Sävyt tuntuvat todella toimivilta ja käyvät hyvin yhteen toistensa kanssa :)

   Poista
 2. Kosmetiikkabloggaajathan suorastaan sekoittelee diorin luomiväripalettien nappeja, jotta saa samaan palettiin kaikki lempisävynsä. Joten en olis ollenkaan huolissaan jos tuosta sun paletista on yksi nappi vähän irronnut. :) Ellei se sitten putoile käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä olisikin ideaa. ;) Muutenkin käy aina niin kun napit ovat suunnilleen samankokoisia, että toiset loppuvat aina ennen toisia, ja sitten sellaisia puoliksi käytettyjä paletteja kerääntyy nurkkiin hirveästi. :D

   Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)