10.7.12

Australia Zoo

Kävin joku aika sitten lomalla Queenslandissa ja yksi nähtävyyksistä siellä on Australia Zoo. Se on krokotiilimiehen eli Steve Irwinin perustama. Rakastan eläintarhoja ja sen vuoksi se oli yksi ehdottomasti nähtävistä kohteista.
Se oli kooltaan hyvänkokoinen ja siellä oli paljon eläimiä joita halusin nähdä. Luonnollisesti siellä oli erittäin paljon australialaisia eläimiä, mutta siellä oli myös Aasia- ja Afrikkaosiot. Itse keskityin suusimmaksi osaksi australialaisiin eläimiin, koska ne kiinnostivat minua eniten ja ne ovat täällä paremmin esillä kuin mitä olen niitä nähnyt muissa maissa ja muissa eläintarhoissa. Koska eläintarha oli Krokotiilimiehen, oli siellä myös erittäin iso alua omistettu pelkästään erilaisille krokotiileille ja siellä oli myös show niistä, jossa esiintyi yksi iso yksilö.
Suosikkejani olivat kuitenkin pörröisemmät eläimet. Lipunhinnalla pääsi silittelemään kenguruita ja koalia ilmaiseksi, mutta muita lajeja, tai jos halusi tarkempaa tietoa niistä, olisi pitänyt ostaa toiset liput, jotka olivat mielestäni melko kalliita. Olen myöhemmin menossa kuitenkin taas Melbournen lähellä olevaan Healesville Sanctuaryyn, jossa nuo kohtaamiset maksavat vain 10$.

Kenguruita <3
Vallabi <3
Nokkasiili <3
koalia <3 Niitä oli eräällä alueella vapaasti puissa, mutta sitten siellä oli pieni katoksellinen alue, jossa niitä pääsi ohjatusti silittelemään tiettyjä yksilöitä.
Vompatteja <3 Vompatti on ehdoton suosikkieläimeni australialaisista eläimistä, mikä tuntuu aina hämmästyttävän paikallisia. :D Ne ovat niin älyttömän suloisia ja niin halittavan näköisiä <3 :)
Käärmeitäkin löytyi, mutta onneksi terraariosta. Olen nähnyt vain yhden käärmeen täällä luonnossa ja se oli myös Queenslandissa. Golfia pelatessa näkee kyllä varoituskylttejä tietyillä rei'illä ettei pusikoihin kannata käärmeiden takia mennä pallojaan välttämättä etsimään.
Pussipiru <3
 Dingoja <3
Sitten muutamia eläintä muilta mantereilta. Osuimme sattumalta norsujen ruokinta-aikana paikalle ja pääsin itsekin niitä ruokkimaan. Olen aikaisemmin niitä Thaimaassakin ruokkinut, mutta on se silti niin jännittävän kivaa. :)
<3
Eläintarhalla oli myös oma sairaalansa, jonne tuodaan esimerkiksi tieliikenneonnettomuuksissa loukkaantuneita pikku raukkoja. Siellä ei, voitaneen sanoa onneksi ollut montakaan eläintä, mutta ne olivat sitäkin sydäntäsärkevämpiä. Esimerksiksi yksi koala oli tuotu tyynylle lasin eteen nököttömään ja voi että se reppana oli siteineen hellyyttävä. <3 Yksi leikkauskin siellä oli käynnissä.

Yhteen ikkunoista oli myös laitettu lainaus Steve Irwiniltä, 
joka oli jotenkin pysähdyttävä kun tietää mitä hänelle lopulta kävi.

18 kommenttia:

  1. Oi että <3 Ihanan kuuloinen paikka kaltaisellesi eläinrakkaalle. :) Itsekkin viihtyisin varmasti, mutta kyllä toi sun riemu vie voiton kaikista. <3 Pikku koala-ressukka... mutta onneksi sai hyvän hoidon. :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä kuin pikkulapsi kun pääsen eläintarhoihin ja huvipuistoihin. :D Joo, se sai siellä hyvää hoitoa ja on varmaan nyt jo puissa kiipeilemässä. <3 :)

      Poista
  2. Ihania kuvia <3 Makin rakastan vompatteja! Ja haluaisin niiiiin oikean koalan selkarepuksi mukaan hengailemaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa! <3 Monet unohtavat vompatit ihan täysin. Kerro jos ikinä saat sellaisen koalan, niin mä lainaan sitä sitten hengailuun myös! <3 :D

      Poista
  3. Minäkin tykkäsin tosi paljon Australia ZOOsta! Ihan parhaita turistinähtävyyksiä missä kävin! :) Ja jotenkin ihana, kun eläimiin sai koskea ja ne olivat niin lähellä siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se siinä olikin kyllä ihan parasta kun pääsi juurikin osan lajien aitauksiin sisään. :) Se oli kiva, että niillä oli omat lepoalueensa missä ne tiesi saavansa olla rauhassa, mutta suurin osa ei tuntunut häiriintyvän paijailuista yhtään. :D

      Poista
  4. Oi, että, itse kävin juuri joulukuussa Brisbanessa, ja tietty tuli eläintarhakin katsastettua jossain päin gold coastia ;) tutun näköistä siis, rakastuin sun aurinkolaseihin, mistäs mahtavat olla? Mä niin nauroin pussipiruille ku ne murisee ja juoksee samaan aikaan, tulee ihan oma Bengalin-kissa-hirviö mieleen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiennytkään, että oot seikkaillu täällä päin! :D Siitä olisi mielenkiintoista lukea lisää. :) Aurinkolasit ostin itseasissa juuri tuonmatkan alussa Sportsgirlistä lentokentältä. Minulla on taipumusta rikkoa kaikki aurinkolasini ja edellinen vahinko oli tapahtunut vain pari päivää ennen matkaa. ;) Pussipirut on kyllä sööttejä vaikka melkein pelottavia. ;)

      Poista
  5. Voi miten pehmoisilta ja pörröisiltä OSA noista eläimistä näytti. :) Haluaisin itsekin päästä tutustumaan tällaiseen isompaan eläintarhaan, en ole Suomen ulkopuolella eläintarhoissa käynytkään. :P Käärmeiden kohdalla meni vähän kylmiä väreitä vaikka meillä on pienenä ollut lemmikkinäkin käärme. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eläintarhat kuuluvat minulla melkein aina matkustaessa nähtävyyksiin, jos on vain mahdollisuus. :D En ole tosin vielä ehtinyt Melbournen omaan eläintarhaan vaikka olen täällä melkein vuoden asunut.. ;) Onpa teillä ollut erikoinen lemmikki! :O Millainen käärme se oli ja minkäniminen (kiinnostaa miten ihmiset niitä nimeävät: Pörrö, Sulo, Lempi?) ;) Itseäni kiinnostavat jotenkin käärmeet, mutta en varmaan uskaltaisi nukkua sellaisen kanssa samassa asunnossa kun pelottaisi että se karkaisi. :D

      Poista
  6. Hups, nyt kun vihdoin kerkesin kunnolla koneelle niin jumituin blogiisi pidemmäksikin toviksi... ;) Vielä siis yksi kommentti. :D Jos pidät tätä liian utelevana, niin ignoraa koko kommentti. Tuli vaan mieleen että millä lentoyhtiöllä olet Suomeen lentämässä ja paljonko lennot maksavat? Entä takaisin Australiaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että jumituit, kommentit on aina kivoja! :D Meillä oli ja on lennot Qantakselta. Vaihto on Singaporessa ja Helsinki-Singapore välin operoi Finnair. Hintoja en muista tarkkaan kun ne otettiin jo puolitoista vuotta sitten ja mieheni hoiti ne. Mitä olen joillekin kavereille katsellut, niin halvimmillaan yhdellä vaihdolla (Singapore) ovat lennot edestakaisin 1200€. Siihen kun laittaa pari sataa lisää niin uskoisin että saa varmasti lennot milloin tahansa jos ei ole ihan joulupäivinä lentämässä. :) Välivaihto avaa myös lisää matkailumahdollisuuksia ja esimerkiksi vanhempani olivat mennässä ja tullessa pari yötä Singaporessa. :)

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta ja vinkeistä! Huojentavaa saada tälläinen hintatieto, jotenkin nopealla googlettelulla löytyi vaan ökyhintaisia. Pitää siis jatkaa. :D P.S. Etenkin tuo Singaporen välipysähdys kuulostaa houkuttelevalta! :)

      Poista
    3. Olen yleensä katsellut niitä ihan vertaa.fi sivujen kautta ja kun vähän säätää päiviä niin aina on jotain ihan hyviä hintoja löytänyt. :) Singapore on kyllä tosi mahtava ja nyt kun ollaan lentämässä Suomeen päin niin meilläkin on siinä viikko vaihtoaikaa ja käydään samalla Indonesiassa. :)

      Poista
  7. Aivan ihanan näköinen paikka! Tuonne on joskus päästävä. Munkin suosikki on vompatti, mutta myös pussipiru ja koala ja dingo.. no oikeestaan ne kaikki! :) Ihanaa että pääsit käymään tuolla! Eläimet on vaan niin ihania, terapeuttisia ja halailtavia.
    Voikaa hyvin <3
    t. Rituli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun kanssa tuolla olisi ollutkin hauskaa, en vain tiedä mitä siitä olisi tullut kun kumpikin olisi vain villinnyt toisen intoa koko ajan lisää! :D <3 Sulla on ihanaa kun sulla on kotona sellainen söpöläinen halailtavana. <3 :) Kaikkea hyvää myös sinne ja tuskin malta odottaa että kohta nähdään!!! <3 <3 <3

      Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)