19.7.12

Lomasuunnitelmia, happy happy happy :D

Enää viikko lomaan!!! :D Ensiviikon torstaina pitää vielä päivällä pinnistellä töissä, mutta sitten illalla lentokoneeseen ja suunta kohti pohjoista pallonpuoliskoa. :) Suomen loman lisäksi teemme samalla myös vähän muuta matkailua matkanvarrella, sillä meillä on Singaporessa viikko koneenvaihtoaikaa. Saavumme Singaporeen melko myöhään ja heti seuraavana aamuna lennämme Jakartaan, Indonesian pääkaupunkiin. Matkalaukut jätämme Singaporen kentälle säilytykseen ja mukaan viikon matkalla otamme vain selkäreput. Miten ikinä saan kaiken mahtumaan pieneen reppuuni?! :D

Jakarta on kiehtonut minua paljon jo viimeisen parin vuoden ajan. Mitä olen kuullut, niin se on valtava, meluisa, sekava ja kertakaikkiaan hullu kaupunki! Siellä asuu tavattoman rikkaita ihmisä autonkuljettajineen, palvelijoineen ja palatseineen, mutta siellä on valtavasti myös todella köyhiä ihmisiä, joilla ei ole käytännössä yhtikäs mitään. Suuria vastakohtia. Olen myös kuullut siitä melkein pelottavia juttuja ja kuinka kannattaa olla tavanomaista varovaisempi. Toisaalta olen kuullut myös, että se on vain suurkaupunki muiden joukossa eikä yhtään sen vaarallisempi. Noh kohtahan sen näkee sitten omin silmin kun vietämme siellä pari päivää ja yötä. :) Paikallista muslimikulttuuria huomioonottaen ja suoraan sanoen helpolla pääsemisen vuoksi, pukeudun Jakartassa t-paitoihin ja hieman pidempiin shortseihin. Toisinsanoen peitän olkapääni ja polvet.
Jakarta (Kuva: http://www.property-report.com/)
Jakartasta lennämme sitten Balille, jossa olemme 4 yötä. :) Menimme naimisiin mieheni kanssa pari vuotta sitten ja häämatkallamme reissasimme vähän useammassa paikassa ja yksi niistä paikoista oli Bali. :) Hääpäivämme sattuu sopivasti juuri tähän Balin osuuteen ja hääpäivämme vietämme samassa hotellissa kuin missä olimme häämatkallakin. Romantikon sydän pakahtuu <3 <3 Rakastan Balia ja tykkään todella paljon sen leppoisasta kulttuurista jota hindulaisuus vielä kivasti värittää. Ihmiset ovat siellä todella kivoja vaikka tietenkin turistin kannattaa aina muistaa olla hieman varovainen. ;) Bali on myöskin ihan superhalpa ja suunnitelmissani on jo manikyyrejä, pedikyyrejä ja hierontoja.. aah.. :)
Balilta
Balilta pitää sitten palata takaisin Singaporeen, jotta pääsee kohti Suomea. Aluksi suunnitelmissa oli viettää Singaporessakin pari päivää, mutta sitten tuo Jakartan ja Balin innostus vei hieman mennessään. Singaporessa olemme aikaisemmin jo matkailleet eli sinällään tuo ei haittaa, mutta se on mielestäni vain niin mielettömän mukava ja hieno kaupunkin, että siellä mielellään viettää aikaa. Päädyimme siis sellaiseen ratkaisuun, että otamme Balilta jo aamulla kello 6 lähtevän lennon, joka on Singaporessa kello 9 perillä. Suomen lentomme lähtee vasta kello 23 jälkeen eli tavallaan siihen jää yksi täysi Singaporepäivä. Se on hyvä, sillä haluaisin muutamaa ostosta katsella Singaporesta ja vaikka päivän päätteeksi olisikin todella väsynyt, niin toivottavasti vain nukkuu sitten koneessa. :)
Singaporessa
Singaporen jälkeen koittaakin sitten se matkan kohokohta eli Suomi! <3 :) Siellä vietämme 4 viikkoa ja aion ottaa siitä kyllä kaiken irti! Kalenteri on alkanut jo täyttyä sen neljän viikon ajalta niin uhkaavasti, että täytyy kohta varoa ettei tule stressiä. ;) Ihanaa kun kohta pääsee näkemään rakkaita ihmisiä! <3 Kivaa päästä myös täältä talvesta pois sinne kesään vaikka toisaalta eilen kuulin että lämpötilat ovat siellä olleet jopa muutaman asteen kylmempiä kuin täällä.. auts.. Olen kuitenkin melko varma, että ne helteet vain odottavat minun saapumistani sinne.. ;)
mökiltä <3
Suomesta koittaa paluu taas sitten tänne Australiaan mistä olen tosi iloinen, koska en ole vielä valmis poistumaan tästä maasta. Jotenkin Melbournekin on alkanut tuntumaan kodilta. <3

Matkalla Suomesta tänne teemme kuitenkin vielä yhden pikku stopin ja tällä kertaa pysähdymme Malesiaan ja Kuala Lumpuriin (=Kuolaava Lumppu). :) Siellä en olekaan ennen käynyt, mutta aina halunnut ja sen takia odotan sitäkin todella paljon! Minna antoikin jo eräässä bloginsa *Missing Sparkles* postauksessa kivasti vinkkejä kyseisestä kaupungista ja into vain kasvoi kuin pääsin lukemaan sitä. Kiitos Minna! <3 :) Siellä olemme 5 yötä ja varmasti ehdimme näkemään yhtä jos toistakin.
Kuala Lumpur (Kuva: http://exploringsoutheastasia.wordpress.com)
Sellainen loma siis tiedossa ja täytyy toivoa, että kaikki lennot menisivät kuten kuuluisi. Nämä Singapore-Jakarta, Jakarta-Denpasar (Bali) ja Denpasar-Singapore lennot ovat nimittäin erikseen otettu paikallisilta halpalentoyhtiöiltä ja ei olisi kiva, jos vaikka lennot peruuntuisivat ja myöhästyisi Helsinkiin lähtevästä koneesta, koska olisi jumissa Balilla.. ;) Indonesian lennot maksoivat kivasti vain 50€ per etappi per henkilö eli jos haluaa matkailla lentäen Aasiassa onnistuu se ainakin osittain aika edullisesti. :)

Pahoittelen miljoonaa hymiötä ja mahdollisesti vaikealukuista tekstiä, kirjoitin sitä vain jotenkin niin innoissani, että olen varmaan sokea kaikille virheille ja oikeaoppisille rakenteille. Mutta tiivistetysti postauksen idea oli, että enää viikko lomaan ja olen siitä superinnoissani! :D

8 kommenttia:

  1. Me so happy!!!! <3 <3 <3
    Suunnitelmat kuulostaa aivan ihanilta! :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa todella upealta! Juuri noita paikkoja olen itsekin miettinyt seuraaviksi lomakohteiksi.. Tosin lähinnä Suomessahan täällä tällä hetkellä jumitetaan ;-) Ihanaa lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D Ei se Suomikaan onneksi ole pahin paikka olla jumissa, varsinkaan kesällä. :) Singaporesta tykkäsin tosi paljon kun siellä kävin ja Bali on myös kiva. Toinen on sellainen kaupunki/shoppailukohde ja toinen rantaloma. :)

      Poista
  3. Ei oo enää montaa päivää..! :) Ja mukava ajatella että sitten kun tuutte takasin alkaa taas lämmetä kesää kohti ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Kevät on täällä kyllä yksi ihanuus! Ihanan lämmintä, muttei vielä niitä 40 asteen helteitä.. ;)

      Poista
  4. Teidän tuleva loma kuulostaa aivan huikealta! Paljon nähtävää ja tekemistä. :) Muistakaahan rentoutua sitten Suomen kamaralla. ;D Ja kääks, ihanan romanttinen tuo Bali-osuus! Mieletöntä!<3 :) Ihanaa lomaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Viivi! Se tuntuu vielä jotenkin vähän epätodelliselta, mutta johtuu varmaan siitä kun on vielä niin paljon tehtävää ennen sitä, mutta eihän siihen oo enää kuin 3 yötä! Iik! :D Paljon tulen näkemään uutta, mutta onneksi myös sitä tuttua ja turvallista ja eiköhän ainakin mökillä rentoudu kun sinne pääsee. :)

      Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)