23.7.12

Uusia jäseniä Nikonilleni

Nyt kun pääsen taas vähän matkustelemaan, niin ajattelin samalla vertailla hintoja ja toivottavasti sitten ostaa uusia osia Nikon kameraani. Hinnat vaikuttavat olevan suunnilleen samat Suomessa ja Australiassa, mutta toivoisin että löytäisin halvemmalla esimerkiksi Singaporesta joka on kuuluista elektroniikasta.

Valokuvauksessa olen harrastelija sanan harrastelijaisimmassa merkityksessä. Olen itse yrittänyt lueskella ohjeita ja leikitellyt eri säädöillä. Kuitenkin kun haluan, että kuvat varmasti onnistuvat, niin kuvaan edelleen automaattiasennolla enkä ota riskejä. Haaveissa siintää edelleen jokin pienimuotoinen valokuvauskurssi, mutta mutta.. ;)

Näiden selittelyjen jälkeen toivoisin, että joku siellä osaisi antaa mielipiteitään tai neuvojaan liittyen hankintasuunnitelmiini. :)

Tärkeimpänä listallani komeilee Nikonin AF-S NIKKOR 50 mm f/1.8G objektiivi. Monessa eri lähteessä sanottiin, että se on hyvä hankinta harrastelijalle ja monesti niitä ensimmäisiä objektiivihankintoja itse kameran jälkeen. Sen pitäisi olla hyvä myös hinta/laatusuhteeltaan. Ensisijainen syy miksi himoitsen tuota objektiivia on se, että haluaisin kuvia bokeh efektiivillä eli kuvia missä itse kohde on tarkka, mutta tausta utumainen. Suuriaukkoisempi f/1.4 olisi varmasti todella hyvä, mutta se menee sitten jo taas sen verran kalliimmaksi että luulen 1.8 olevan minulle aivan riittävä.

Kuva: Nikon
Toisena haaveissa olisi kaukolaukaisin, mikä olisi täydellinen etenkin asukuviin. Kaukolaukaisimella saisi tarkennuksen kohdilleen eikä tulisi enää niitä sumeita kuvia, joissa tarkennus on aivan muualla kuin pitäisi. Tässä haluaisin päästä halvalla, koska käyttökohteeni on niin yksinkertainen (heh heh.. ;)). Nikonin ML-L3 kaukolaukaisin ei paljoa maksakaan ja tykkään siitä on se on kooltaan pieni, jolloin se on helppo piilottaa kämmeneen.  Ainoa mikä siinä hieman huolettaa on se, että sen kantama on ainoastaan 15 jalkaa eli n. 4,5m. Useimmiten se olisi luultavasti ok, mutta jos joskus haluaisi ottaa esim. ryhmäkuvia olisi pidempi kantama parempi kuin hyvä.
Kuva: Digitarvike
Kolmas juttu olisi lisäsalama. Asuntomme on päivälläkin hyvin pimeä mikä vaikeuttaa taaskin niiden asukuvien ottamista. Kameran omalla salamalla otetuista kuvista taas en tykkää lainkaan. Haaveissa olisi siis kääntyvä lisäsalama, jolloin valon voisi heijastaa esimerkiksi katon kautta eikä se olisi niin raaka kuin suoraan tuleva. Lisäsalamista olen kuitenkin aivan pihalla enkä yhtään tiedä millainen olisi hyvä. Taaskaan en tämän tason valokuvailijana haluaisi useita satasia yhteen salamaan laittaa, mutta toisaalta halpakin ostos on hukkaanheitettettyä rahaa jos se on ominaisuuksiltaan huono tai riittämätön. Ilmeisesti Nikonin SB-700 olisi hyvä, mutta se alkaa hinnan suhteen mennä vähän kipurajoilla salamasta. Lähinnä mietityttää kun en näistä niin ymmärrä, että onko se jo liian hyvä minulle vai onko se sitttenkin se juuri oikea?
Kuva: Nikon
Olen rahankäyttäjänä sellainen, että jos jotain haluan ja tiedän sen olevan hyvä, voin laittaa siihen rahaa melko paljonkin. Toisaalta inhoan maksaa pientäkin summaa jos koen ettei se vastaa sitä mitä olen saamassa. Eli hinta/laatusuhde on aina se mitä kyttään. 

Eli mielipiteitä ja ehdotuksia otetaan vastaan! 
Ja ei tarvitse olla mikään kokenut valokuvaaja, vaan kaikenlaisia kommentteja arvostan!!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)