8.2.14

Alkupäivät Isossa Ompussa

Muutama päivä täällä on jo vierähtänyt ja hirmu nopeasti ne ovat menneet. "Tuttuun" kohteeseen matkustaminen on siinä mielessä helppoa, että ne kaikki "must see and do while here" -jutut on jo tehnyt. Nyt on voinut keskittyä aivan muihin sekä tehdä niitä juttuja uudestaan, joista aikaisemmilla kerroilla nautti.

Hotelli meillä on aika kivalla sijainnilla Madison Square Gardenin vieressä ja lähellä Macy's tavarataloa. Hotellin nimi on the New Yorker Hotel ja sen on vanha hotelli, millä on paljon kivaa ja hienoa historiaa. Kun saavuin sinne kello oli 10 aamulla, olin koko edellisen yön matkustanut ja nukkunut kaikenkaikkiaan 2 tuntia.  Olin todella väsynyt ja heti ensimmäisenä jouduin hotellin tiskillä jankkaamaan työntekijän kanssa. Minulla oli sähköpostista tulostettu vahvistus hotellista, mutta se ei kelvannut aluksi.. olisi pitänyt olla virallisempi voucheri matkatoimistolta.. Hauskinta tässä oli se, että kyseessä ei ollut se, että varaustamme ei olisi löytynyt. Sen hän oli löytänyt koneelta nimelläni jo ennen kuin tarjosin varausvahvistusta.  Noh.. lopulta sain huoneen avaimen käteeni mikä oli kivaa sillä yleensä huoneet saa hotelleissa vasta iltapäivällä. Huone, jonka saimme oli kenkälaatikon kokoinen ja pinnoiltaan nuhjuinen ja ikkunasta tuijotti 4m päästä toisen rakennuksen seinä.. Väsyneenä se nuhjuisuus tuntui todella vastenmieliseltä ja mietin, että miten selviän 1,5 viikkoa täällä. Huoneessa oli myöskin kapea parisänky mikä olisi ollut ok, mutta päätin kysäistä olisiko heillä toista huonetta erillisillä sängyillä. Heillä oli, mutta ne olivat kalliimmassa huoneluokassa, joka oli +50$ per yö. Sain kuitenkin puhuttua meille tuon upgraden ilmaiseksi. Tämä uusi huone on niin paljon parempi! 2 kertaa edellisen kokoinen ja kaikki pinnatkin ovat paremmassa kunnossa. Lisäksi tuon tylsän seinän sijaan, meitä tuijottaa ikkunasta tälläinen näkymä:
Kaupunkinäkymä, jossa helminä ovat Empire State Building sekä Chrysler Building. Välissä on tosin rakennustelineitä, mutta en valita! :)

Tuon alkukankeuden jälkeen loma on edennyt ilman ongelmia ja olen todella tyytyväinen myöskin hotelliin. Tykkään hirveästi tuosta vanhanaikaisesta aulasta ja hotellin yhteydessä on kiva Tic Toc niminen dineri, joka on 50-luvun henkinen.



Heti loman alussa halusimme käydä Woodbury Common Premium Outletissa, jossa myydään siis kaikkea normaalihintaa halvemmalla. Monesti ne saattavat olla menneiden kausien tuotteita tai päämyymälöissä huonosti myyneitä. Kyse on usein siis ihan tuurista sattuuko outleteista löytämään mitään. Woodbury oli mielestäni kuitenkin todella tasokas outlet. Siellä oli paljon todella hyviä merkkejä ja niissä oli myöskin todella hyvin tarjontaa. Liikkeetkään eivät olleet sisältä yhtä sekamelskaa vaan hyvin laitettuja ja hoidettuja. Suurimmassa osassa myös alennukset olivat ihan oikeasti hyviä, osassa taas alennus oli lähinnä nimellinen.




Halusin sinne sen takia heti loman alussa, koska tiesin haluavani shoppailla tällä lomalla. Parempi siis mennä outletiin heti aluksi, jotta ei tarvitse myöhemmin siellä harmitella ostaneensa jotain normaalihinnalla, jonka olisi löytänyt outletista tai vastaavasti jättää jotain jo ostamatta sillä toivolla että sen ehkä löytäisi myöhemmin outletista. Melkoisestihan sieltä tavaraa löytyi ja kassimäärää jo vilautinkin instagramissa. Kaikki kuitenkin kivoja käyttöön tulevia ja löysin mm. viimein kivat polarisoidut aurinkolasit. Piti oikein tarkistaa ja näköjään ensimmäisen kerran kerroin täällä blogissa aloittaneeni niiden metsästämisen 4.2.2013 eli vuosi sitten. :)

Kaupungilla on tullut myös jo hieman kierreltyä ja sitä olisikin tarkoitus tehdä vielä paljon lisää. Rakastan täällä rakennusten monimuotoisuutta ja kaikkia yksityiskohtia ja väenvilinää. Silmille iski kuitenkin myös taas heti se miten paljon täällä on valitettavasti myös kodittomia ja todella köyhiä ihmisiä.
Tänään kävimme myös Empire State Buildingissa ihailemassa mahtavia kaupunkinäkymiä. Näkymät ylhäältä ovat todella sykähdyttäviä ja sieltä havainnollistuu miten jättimäinen ja laaja tämäkin kaupunki todella on. Tykkään myös siitä, että rakennuksella on historiaa ja siellä kerrottiinkin kaikkea rakentamisesta ja kuvat miehistä roikkumassa jossain palkin päällä ilman mitään mitään turvavarusteita korkeuksissa ovat kaikessa pelottavuudessaan hienoja. Minulle rakennus myös yhdistyy aina ja ikuisesti King Kong elokuvaa. Muistan miten näin ala-asteikäisenä ensimmäistä kertaa sen v. 1933 kuvatun elokuvan, miten jännä se oli ja kuinka King Kong kiipeää Empire State Buildingin katolle. Tuoreempi mielleyhtymä on How I Met Your Mother tv-sarja ja siinä Tedin palava rakkaus ja ihailu kyseistä rakennusta kohtaan. :D

Vaikka maisemia oli kiva ihailla, voin sanoa että siellä oli KYLMÄ! Täällä on ollut muutenkin kylmää, mutta tuolla huipulla se jotain aivan jäätävää. Kävimme ulkona aina muutaman minuutin erissä, jonka jälkeen menimme sisälle lämmittelemään. Oli se silti sen arvoista. :)
Team M&M kuittaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)