3.5.12

Kuvia Canberrasta

Viikonloppu vierähti Canberrassa ja pari päivää siellä menivät oikein nopeasti. Tykkäsin kaupungista ja uskon, että se oli helppoa jo senkin takia ettei minulla ollut kummoisia ennakko-odotuksia. Olin kuullut kaikilta, että maan pääkaupunki on tylsä ja hiljainen. Ja hiljainen se kyllä olikin! Siellä asuu vain 350 000 ihmistä, mutta kaikki kadut olivat ainakin keskustassa viikonloppuna todella tyhjänä ihmisistä ja autoista. Olisi voinut luulla, että siellä olisi asustanut vielä paljon vähemmän ihmisiä. Lauantaina ihmisiä oli jonkin verran liikkeellä päivällä ja illalla, mutta sunnuntailtana keskusta muistutti pikemminkin aavekaupunkia.
Hienointa kaupungissa olivat sen rakennukset, kuten esimerkiksi parlamenttitalot, war memorial, national museum ym. Kaupunki on siitä erikoinen, että se on suunniteltu nimenomaan pääkaupungiksi ja sen takia mm. sen kaavoitus on erikoinen ja mielenkiintoinen, koska se ei ole syntynyt alkujaan luonnollisesti. Melbourne ja Sydney halusivat aikanaan molemmat niin kovasti olla pääkaunki etteivät suostuneet antamaan toiselle periksi, ja kompromissiratkaisuna päätettiin perustaa kokonaan uusi kaupungi pääkaupungiksi, Canberra.
Uusi parlamenttitalo
Uuden parlamenttitalon sisältä. Great hall tapetteineen, senaatti ym.
War Memorial
Uskollinen sota-aasi
Yllä uusi parlamenttitalo ja sen etualalla vanha
 Uusi parlamenttitalo (taitaa olla tosin jo pari vuosikymmentä vuotta vanha) oli ihan mielenkiintoinen ja siellä oli tasatunnein ilmaisia kierroksia, joissa opas kierrätti ympäri rakennusta, kertoi siitä ja myös siitä miten poliittinen järjestelmä toimii Australiassa.

Rakastan museoita ja National Museum oli myös mielestäni mielenkiintoinen ja varsinkin aborginaali osasto.
kahleissa
Tottakai oli myös tarkastastettava kaupungin ostosmahdollisuuksia. Keskustassa oli iso ostoskeskus Canberra Center, jossa oli kauppoja joka lähtöön. Mitään isompaa en ostanut, muutaman kirjan ja pari hiustuotetta. Ostin kylläkin myös aivan erityisen paidan, mutta siitä kirjoitan lisää myöhemmin, koska se ansaitsee aivan ehdottomasti oman postauksensa. Keskusta oli muuten hyvin rauhallinen ja siellä oli pari kivaa kävelykatua, joille eivät autot päässeet.
Melbourne Building ja Sydney Building hih..
yksi lempiliikkeistäni täällä
keskusta sunnuntainan yhdekän aikaan

Eli kivaa oli, mutta ainakaan itse en pidempää aikaa kaupungissa tarvinnut, vaan pari päivää tuntui riittävän omiin mielenkiinnon kohteisiin. :)

4 kommenttia:

  1. Aika jännä tuo historia Melbournen ja Sydneyn kinastelusta, riitä poikki ja puoliksi systeemillä toteutettu :P Varmasti innolla kiersit museossa, voin niin kuvitella! :D Odotan innolla postausta erityisestä paidasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukaan ei viihdy niissä yhtä hyvin kuin minä.. ;) Paidasta tulee sitten vähän myöhemmin, sille on aivan oma tietty päivänsä. :) Itse odotan puolestaan innolla sitä postausta hiuksistasi! :D

      Poista
  2. Hienoja kuvia mutta tosiaan onpa oudon autiota :)

    VastaaPoista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)