11.1.15

AUSTRALIAN MATKAILUA

Keskiviikkona alkaa lomani matkailuosuus (kun kodistanikin olen jo joutunut luopumaan nyyh..). Täällä asuessa tuli kierreltyä itärannikkoa muutamaankin otteeseen, lännessä käytyä Perthissä ja kävin jopa surullisenkuuluisassa Canberrassa. ;)

 Ulurussa (Ayers Rock) en ole kuitenkaan vielä käynyt! Mielikuvani on aina ollut, että varmasti hieno, mutta pakosti myös ylihehkutettu paikka. Kohta näen sen kuitenkin omin silmin ja kaikkia matkailuesitteitä lukiessa olen alkanut odottaa reissua kovastikin. 
Kuva!
 Lennämme ensin pieneen Alice Springsin kaupunkiin, josta seuraavana aamuna aikaisin starttaa kahden yön retki kohti erämaata ja Ulurua. Samalla reissulla käymme myös Kings Canyonissa, joka on vähemmän tunnettu, mutta monien mielestä jopa vielä upeampi näky kuin Uluru. Ne kaksi yötä nukumme swageissä tähtitaivaan alla mitä odotan kovasti! Reissuun sisältyy upeita maisemia, patikointia sekä paikallisen aborginaalien heimon kultuuriin tutustumista, mitä myös odotan suurella mielenkiinnolla.  
Kuva!
Tämä kaikki kuulostaa todella upelta ja ihanalta, mutta realismin nimessä matkassa on myös varjopuolensa. Tämä on oikeastaan huonoin mahdollinen aika vuodesta matkustaa sinne, sillä se on kuuminta aikaa. Yli 40 asteen päiviä, porottavaa aurinkoa ja kuumaa polttavaa tuulta. Myös kärpäsiä riittää enemmän kuin tarpeeksi eivätkä ne ole leppoisia kuten Suomessa vaan sinnikkäitä kosteuden metsästäjiä, jotka pyrkivät mm. suuhun.  Kaikissa ohjeissa onkin ehdottomasti mukaan otettavien listalla ollut aurinkorasvaa sekä tehokasta hyönteiskarkotetta. Nuo löytyvät ja lisäksi ostin itselleni isolierisen aurikonhatun, nesteytystabletteja sekä kylmägeeliliuskoja. Jälkimmäisiä olen käyttänyt migreenikohtausten yhteydessä, mutta nyt matkalla toivottavasti tarvetta vain ehkä viilennykseen. ;)
Kahden aavikkoyön jälkeen palaan jälleen Alice Springsiin yhdeksi yöksi ennen lentoa Melbourneen. Sieltä meillä on kuitenkin jo heti seuraava lento Tasmaniaan. Sielläkin olen aina halunnut käydä varsinkin kun parvekkeeltamme aina seuraan sen ja Melbournen välillä kulkevaa ristelijää. Tuo risteilijä muuten näyttää aivan Viking Linen laivalta ja kuulemma se on jopa Suomen telakoilla valmistettu. Se ei kuitenkaan ole todellakaan mikään loistoristelijä ja kun auton kanssa olisi hintaa tullut jopa yli tonni, alkoivat parin sadan lennot kuulostamaan houkuttelevilta ja lisäksi lentäen matkaa on vain 1.5 tuntia.
Oma toissailtana auringonlaskun aikaan napattu kuva, jossa Spirit of Tasmania on suuntaamassa kohti Tasmaniaa :)
Tasmaniassa meillä on myöskin kaikenkaikkiaan neljä yötä, mutta muuten suunnitelmat ovat edelleen vähän auki. Tiedän ainoastaan, että haluan käydä MONA taidemuseossa Hobartissa, museoidussa vanhassa rangaistussiirtolassa Porth Arthurissa sekä tietenkin nähdä kaikkien kehumaa upeaa Tasmanian luontoa. 
Kuva!
Kuva!
Matkaan strarttaan siis ensi keskiviikkona ja koska matkaan sisältyy aavikkomatkailua ym. päätin jättää tietokoneen pois matkasta. Instagramia päivitän kännykkäverkkojen ja akun keston puitteissa, mitkä eivät tosin valitettavasti ole kummatkaan mitenkään hyviä. ;) Yritän ajastella postauksia reissun ajaksi, sillä siihen ainakin olisi aineistoa. :)

7 kommenttia:

 1. Voi että miten jännältä kuulostava reissu sulla luvassa! Varsinkin tuo erämaa uu! :)

  VastaaPoista
 2. Äääää.. en kestä -- mäkin haluan takaisin Australiaan!!! Tasmaniakin jäi vielä näkemättä. Mutta kuulostaa kyllä aivan ihanalta, jään odottelee sun reissupostauksia. :)

  Ootko itse suunnitellut koko retken, olettaisin?! Kuulostaa kyllä paljon houkuttelevammalta kuin tämä töissä päivystäminen... :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin, koska mä en oo vielä ees lähtenyt maasta, mutta silti suren! ;) Uluru on sellainen seuramatka bussissa, mutta Tasmania on sitten omaa kiertelyä. :D

   Poista
 3. Hyvältää kuulostaa! paljon kaikkea siis tiedossa

  VastaaPoista
 4. näetköhän Tasmanian tuholaisen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kuulemma aika vaikeaa, mutta toisaalta unelmoin myös pussihukan näkemisestä... haha hah!! :D

   Joo, kivaa nähdä kaksi erilaista kohdetta! :)

   Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)