12.9.11

Uusi pyörä

Tuntuu että olen lähes vierottunut netistä, millä on hyvät ja huonot puolensa. Hyvät sen suhteen että olen touhunnut paljon kaikkea muuta ja yrittänyt päästä sisään paikalliseen kulttuuriin. Huonoa on taas se, että olen päivittänyt blogia todella huonosti. Oikein tunsin pistoksen huonoa omatuntoa kun huomasin, että Susanna oli antanut blogilleni tunnustuksen. Kiitos Susanna! :)  Nyt pitää vähän tsempata! :)

Ostin itselleni  viikko sitten uuden polkupyörän ja olen siitä todella innoissani! Ostin sen lähinnä työmatkaa varten, mutta täällä menee myös todella kivoja pyöräreittejä, jotka mukailevat rantaa.


Yllättävää oli huomata pyöräkauppoja kierrellessä ettei täällä ole varsinaisesti paljoakaan naisten pyöriä, joissa olisi ylempi tanko matalalla. Ns. mummo-mallisia pyöriä näkyi joka kaupassa muutama malli, mutta niitäkään ei markkinoitu erityisesti kummallekaan sukupuolelle erikseen, vaan enemminkin omana pyörätyyppinään lyhyille matkoille rentoon pyöräilyyn. Pyörän sopivuuden määrittää ensisijaisesti rungon koko. Omani on kokoa S eli Small ja lisäksi ylärunko ei ole täysin suora vaan laskee hieman.


 Täällä ovat pyöräilijöille pakollisia kypärä sekä pimeän aikaan on käytettävä edessä kirkasta valoa ja takana punaista valoa, mitkä ovat mielestäni todella hyviä turvallisuuden kannalta. Niiden lisäksi ostin pyörään lukon ja eteen korin, jossa voin kuljettaa laukkuani.



Täällä näkyy ihan hirveästi todella ammattimaisen oloisia pyöräilijöitä, joilla on kunnon pyöräilyvarusteet, vauhtia kirjaimellisesti useita kymmeniä kilometrejä tunnissa sekä mammuttimaiset pohkeet. Useimmilla autoteillä on maalattuna n. metrin mituinen omakaista pyöräilijöille eikä muualla saisi oikein pyöräillä. Itseäni tämä hieman vielä vähän hirvittää, koska autot menevät todella lujaa aivan vierestä. Onneksi suurin osa työreitistäni on rauhallista rantareittiä ja matkaa on suuntaansa tällä hetkellä reilut 7km ja tuntuu että ainakin toistaiseksi nautin joka kilometristä.


Aluksi ajattelin ostaa vain mahdollisimman halvan käytetyn pyörän, mutta niin se mieli sitten muuttui. Kotona Suomessa minulla on yli 10 vuotta vanha pyörä, jonka kokonaiskilometrejä voin vain arvailla. Siihen on vaihdettu kaikki renkaan ainakin muutaman kerran, samoin sen ketjut on vaihdettu sekä jarrupaloja. Kaikesta huollosta huolimatta sen parhaimmat päivät alkavat olla jo takanapäin. Päädyin siis ostamaan täältä uuden pyörän, jonka rahtaan sitten aikanaa Suomeen.

9 kommenttia:

  1. Ole hyvä vaan ja ei paineita :) Katsoinkin ensin nopeasti, että tuo on miesten pyörä. Mutta näyttää hyvältä ja jämäkältä, ei miltään lelulta.

    VastaaPoista
  2. On ihan hyvän tuntuinen ja oli vielä halvimmasta päästä. :) Kuten sanoin niin täällä on todellisia pro-pyöräilijöitä ja kalleimmat pyörät olivat jopa 20 000 AUD eli reilut 15 000€! Hullua! :D

    VastaaPoista
  3. Hih, ihanaa kuulla sinusta! :)

    Mites, järjestyiskö teille vapaita tuossa reilun kuukauden päästä? ;) Ois ihana nähdä! Just katselin, että mihinhän postaukseen kommentoin ja kysyin varmaan tätä samaa, en enää muista enkä löydä :D Ollaan siellä kuitenkin tuo lokakuu ekaa viikkoa lukuunottamatta, jossain välillä Cairns-Brisbane !:)

    VastaaPoista
  4. Kiva kuulla kuulumisia, niitä aina innnolla odotan. Toki ymmärrän, että siellä on paljon muutakin tekemistä, kuin päivitellä blogia. ;)
    Hieno on uusi pyöräsi, tuolla on kiva polkea. Paljon yhteisiä kilometrejä teille ja ihanaa viikkoa sinne Australiaan! <3

    VastaaPoista
  5. Laapa: Vähän oon tipahtanut blogimaailmasta, mutta eiköhän se tästä kun ensiviikolla muutamme ja pääsen vihdoin käyttämään omaa tietokonettani. :) Mutta vähänkö jännää!!! Muistan miten teidänkin matkaan tuntui silloin olevan vielä niin pitkä aika! :D Mun pitää tutkia tuota, mutta saattaa olla että ainakin itse pystyisin tulemaan jos töissä on hiljaista ja löydän halvat lennot. :D

    Riina: Kiitos paljon! <3 Itsekin toivon paljon yhteisiä ja ennnekaikkea turvallisia kilometrejä. :)

    VastaaPoista
  6. Hieno pyörä ja söpö kypärä! :) Ilmeisesti hyvin olet viihtynyt uudessa kotipaikassa? :) Mukavaa viikonloppua sinne Australiaan toivottelee Jonttu-neiti!

    VastaaPoista
  7. Tosi kivasti on ensimmäinen kuukausi mennyt vaikka on hirmuisesti kaikkea uutta pitänyt omaksua. :)

    VastaaPoista
  8. Mä en uskaltanut käyttää enää pyöräilykypärää, kun muutimme ja tulin rinnakkaisluokalle 5B:lle. Aiemmin olin sitä aina käyttänyt ja urheasti sitä sitten käytin edelleenkin, mutta mua kyllä vähän kiusattiin siitä, minkä takia lopetin sen jonkin ajan kuluttua. Onneksi nykyisin kaikenlainen turvallisuuden edistäminen on (ainakin aikuisilla) paljon normaalimpaa.:)
    <3: Norppa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi pientä norppaa! <3 <3 Muistan etten kyllä itsekään käyttänyt kypärää Suomessa yhtään sen jälkeen kuin oli pakko tai lähinnä kun pääsin luistamaan siitä pakosta. ;) Täällä siitä on tullut kuitenkin niin normi, että luultavasti jatkan sen käyttöä myös Suomessa vähintään pitkillä pyörälenkeillä ja ehkä ihan muutenkin. :)

      Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)