5.1.12

Kuvia Sydneystä

Neljässä päivässä ehti Sydneyssä tehdä vaikka mikä ja käveltyä tuli ainakin todella paljon. Kaupunki oli täynnä turisteja ja sen huomasi siitä että moniin nähtävyyksiin oli hirvittävät jonot. Kuvia tuli otettua mahdottoman paljon ja niistä varmaan 200 oli oopperatalosta ja 500 ilotulituksesta.. ;)

Lautalla Manlyyn
Manlyssa

Yhdellä sivukujalla Manlyssa oli mielestäni aivan hirmusöpö pieni kahvila. Neliöitä siinä ei ollut paljon, mutta ehkä juuri sekin siinä viehätti niin paljon. Samoin viehättivät kivat vanhanaikaiset kaakelit seinissä ja että tiskinäkin palveli vanha verstaspöytä. Kahvi oli aivan mielettömän hyvää, niin kuin yleensäkin täällä australiassa ja mieheni kanssa jaettu vohveli oli oikein makoisa.

Manlyn ranta

Hotellimme oli Darling Harbourin alueella ja se oli mielestäni kivan näköistä aluetta. Satama-aluetta, korkeita rakennuksia, puistoa, paljon kahviloita ja ravintoloita.

Darling Harbour
vesitaksi
Näitä lintuja näkyi paljon ja en ole missään muualla muista niitä aikaisemmin nähneeni
Olen aina tykännyt jostain syystä monoraileista vaikkei niissä periaatteessa ole mitään erikoista muuta kuin, että ne menevät yhdellä raiteella ja yleensä ilmassa. Nytkin olin ihan innoissani kun huomasin monorailin! Reitti ei ollut kovin pitkä, mutta pakotin mieheni menemään sen kanssani kolme kierrosta peräkkäin! :D Aikaisemmin olen monoraileilla matkustanut Seattlessa ja Las Vegasissa. Mielestäni niitä saisi olla kaupungeissa paljon useammin. ;) Niillä näkee todella kätevästi, helposti ja kivasti maisemia.

Tuohon olisin halunnut kiipeillä, mutten sitten kehdannut.


The Rocks on Sydneyn vanhimpia osia, mikä sekin tarkoittaa että sillä on ikää vain  karvan verran yli 200 vuotta. Silti eron huomasi heti muihin kaupunginosiin, vaikka niissäkin on usein paljon vanhoja rakennuksia. Rocksissa kadut olivat kapeita, joista monet muutettu kävelykaduiksi ja jos joukossa oli uudisrakennuksia, olivat ne rakennettu kaupunginosan henkeä kunnioittaen.





Ja sitten vielä kuvia, mitkä on otettu missä sattuu ja ehkä siellä se oopperatalokin vilahtaa kerran tai kaksi..



Onnittelut, jos joku jaksoi loppuun asti!

10 kommenttia:

  1. Hurjan hienoja kuvia! Niitä on mukava katsella täältä loskaisesta Suomesta :) Kuinka lämmintä sielläpäin on ollut lähiaikoina, kuvista päätellen todella lämmintä! Aurinkoisia päiviä sinulle :)

    VastaaPoista
  2. Jaksoin!! (okei, en lukenut ihan kaikkea ;))
    Itsekin matkustin Seattlen monoraililla:) ja noita nokkalintuja on itärannikolla ylempänäkin, ainakin me nähtiin niitä paljon Aussi-roadtripin aikana.

    VastaaPoista
  3. Kaisa: Keskimäärin kaikki päivät on viimeaikoina osuneet väliin 25-35 täällä Melbournessa. :) Vuodenvaihteessa oli ollut jopa yli 40 astetta. Sydneyssä oli matkan aikana n.30 suunnilleen. Kiitos toivotuksista, minä taidan toivoa sinulle lumisia päiviä! :)

    Laapa: hah :D Ne linnut oli aika hauskan näköisiä ja mielestäni myöskin aika isoja. :) Miksiköhän niitä ei täällä ole tai en ole ainakaan nähnyt. :)

    VastaaPoista
  4. Hienoja kuvia! Vaihtaisin niin mieluusti heti maisemaa aurinkoon ja lämpöön!

    VastaaPoista
  5. On se tosi kivaa kun täällä on nyt kesä. :) Tosin juuri yksipäivä olisi ihan hirveästi tehnyt mieli laskettelemaan. :D

    VastaaPoista
  6. Ihania kuvia! Oli kyllä varmaan ihana reissu :) Voi olla, että tulen itsekin loppuvuodesta työmatkalle Ausseihin, mutta reissu ei ole varma eikä tule varmistumaan vielä kuukausiin :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa mahtavalta! :D Toivottavasti se toteutuu!

      Ilmeisesti toteutuessaan se olisi Sydneyhin? Jos se kuitenkin sattuisi Melbourneen, niin ilmoittele ja käydään vaikka kahvilla.. ;)

      Poista
  7. Sydney, unelmieni kaupunki... Ja oikein, oopperatalon kuuluukin vilahtaa kuvissa vähintään sen kerran tai pari! Jos onni suosii ja pääsen sinne sun luo, niin voidaan sitten yhdessä kiipeillä siinä verkkokiipeilyhässäkässä :)
    Tulipa kova ikävä sua... Kaikkia ihania muistoja viime kesältä, se oli myös meidän kesä.. <3 Bambi-tarina on tosin saanut uusia vivahteita ;D
    Tiedät kyllä kuka.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se olisi kyllä ihan superhauskaa! :D Minullakin on ikävä sua! <3

      Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)