22.4.13

Elämänmuutoksia edessä

Vaikka kaikki on ollut koko ajan tiedossa, yllättävän paljon se silti aiheuttaa mylleryksiä päässä. Puhun siis tästä tänne Australiaan muutosta ja sen väliaikaisuudesta. Suunnitelma oli, että muutamme tänne pariksi vuodeksi, saamme kivan kokemuksen (jollaista olen aina halunnut!) ja sitten palaamme kotiin Suomeen. Nuo suunnitelmat ovat muuttuneet jo aikoja sitten, mutta en ole halunnut niistä aikaisemmin täällä blogissa puhua. Osittain sen vuoksi, että vaikka pidän itseäni ehdottomana optimistina, olen oppinut myöskin siihen, että elämä osaa olla hyvin arvaamaton ja aina ei kaikki mene kuten suunnitelmissa.

Olen nauttinut suunnattomasti tästä ajasta täällä Australiassa ja ennenkaikkea olen rakastunut Melbourneen! Se on aivan mieletön kaupunki, jossa aina tapahtuu jotain ja jokaisen nurkan takaa löytää jotain uutta. Olen saanut täältä mielettömiä kokemuksia ja ystäviä.

Siltikään en tällä kokemuksella jäisi tänne lopullisesti. Tämä on kiva maa kahdelle lapsettomalle aikuiselle, mutta jos joskus elämääni kuuluu myös lapsia, niin en täällä heitä haluaisi kasvattaa. Edelleen haluan muuttaa lopulta Suomeen takaisin ja rakentaa elämäni kunnolla sinne, mutta... kun en haluisi tehdä sitä vielä!

Kuten tiedätte, niin olemme täällä mieheni työn vuoksi. En muista enää milloin, mutta varmaan vuosi sitten hänelle tarjottiin mahdollisuutta mennä seuraavaksi saman yhtiön Kanadan tytäryhtiöön. Mietimme sitä vähän aikaa ja päätimme tarttua siihen. Elo-syyskuussa muuttokuorma suuntaakin siis Suomen sijaan Kanadaan, kaupunkiin nimeltä Langley!
Langley sijaitsee n. 50km Vancouverista itään päin Kanadan länsirannikolla Brittiläisessä Columbiassa. Olen käynyt siellä muutamia vuosia sitten lomalla yhtenä osana isompaa matkaa ja siten muutto on helppo, että ainakin tiedän mitä odottaa. Hassua on, että vaikka olen matkustellut aika paljon, niin sillä lomalla sanoin miehelleni, että voisin vaikka muuttaa tänne! :D En muista, että olisin sanonut sitä ikinä mistään muusta paikasta (vaikka New York on toinen paikka, jonne voisin siirtyä ;)).  Hassua, että olen nyt kuitenkin oikeasti muuttamassa sinne.

Tunteeni kaikesta ovat kuitenkin tosi ristiriitaiset ja luulen, että olen muutaman viime viikon ajan tehnyt jo mielessäni hyvästejä Melbournelle. Osa minusta ei millään haluaisi muuttaa pois täältä, mutta samaan aikaan olen todella kiitollinen Kanadan mahdollisuudesta ja tuntuu, etten ole todellakaan vielä valmis palaamaan Suomeen.  Uudessa paikassa pitää kuitenkin taas kaikki rakentaa uudelleen, pitää löytää uudet kaverit, sopeutua uuteen työympäristöön ja ylipäätään siihen uuteen arkeen.

Mutta sellaista, kohta saan siis sanoa hyvästit kenguruille ja vompateille
ja tervehtiä karhuja ja majavia. :)

20 kommenttia:

  1. No nyt se on blogijulkista siis :) mulla olis lomaa lokakuussa ;)

    VastaaPoista
  2. Todella upeata, että uskallatte tarttua tähän tilaisuuteen, vaikka varmasti tilanne on hyvinkin ristiriitainen ja haikea ja vaikea ja ja ja. Mutta tosiaan, tässä vaiheessa elämäntilannetta (kun ei ole lapsia), tämmöinen ratkaisu on varmasti hieman helpompi tehdä. Vau! Nyt ei siis enää kovin kauaa ihania Melbournen maisemia, mutta tilalle Kanadan maisemia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin juuri. :) Maisemat tulevat tosiaan olemaan aika erilaiset. :)

      Poista
  3. Moikka! Mun asia ei nyt liity tähän postaukseen millään lailla, mutta ajattelin sen nyt kysyä kuitenkin. Oon yrittänyt etsiskellä tietoa vaikka ja mistä, mutta ei ole tahtonut löytyä ja tuli mieleen, että ehkä osaisit vastata mun kysymykseen.

    Oon lähdössä au pairiksi ulkomaille, mutta mietin vielä, onko kohde Englanti vai Australia. Palkoissa on näiden maiden välillä tosi suuri ero, ja olisin vaan kysellyt, että osaatko sanoa, onko Australiassa yleisesti korkeampi hintataso, kuin Englannissa? Palkat Ausseissa ovat nimittäin noin kolminkertaisia Englantiin nähden. Kiitos, jos voit vastata! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hankala sanoa kun en oikein tiedä mitään englannin hintatasosta. :/ Suomeen verrattuna Australia on kuitenkin huomattavasti kalliimpi. Ruoka, vaatteet, asuminen ym. maksaa paljon enemmän, mutta au pairina sinun ei kai tarvitse ainakaan asumisesta niin huolehtia. Taksi on ainoa mikä on mielestäni selkeästi halvempi kuin Suomessa. ;) Paljon tähän kaikkeen toki vaikuttaa se, että australian dollari on kurssiltaan tällä hetkellä vahva euroon verrattuna. Muutamia vuosia sitten sen arvo oli ymmärtääkseni ainoastaan puolet nykyisestä.

      Ikävä etten osannut auttaa enempää!

      Poista
  4. ♡ ♡ ♡
    Ihana mahdollisuus ja hienoa,että tartutte siihen!

    VastaaPoista
  5. Kiva kuva ja hyvä aihe. Australia näyttää tosi hienolta paikalta, miksi et haluaisi kasvattaa lapsia siellä onko jokin erityinen syy esim. turvallisuuteen liittyvä?
    Muutos on vaan hyväksi ja hienoa päästä näkemään monia eri paikkoja ja maita!:) terveiset Välimereltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kai se voin tässä sanoakin, että Suomessa olen aina poliittisesti ollut vahvasti kallistuneena oikealle. En kuitenkaan voi sulattaa täällä tätä koulutusjärjestelmää, jossa koulut on jaettu todella vahvasti yksityisiin ja valtion kouluihin. Yksityiset maksavat todella paljon ja kaikki "hyvät vanhemmat" laittavat niihin lapsensa. Valtion kouluja ei pidetä oikein minään. Mielestäni lapsille pitäisi antaa tasavertainen mahdollisuus koulutukseen, eikä jakaa jo 6-vuotiaina eri "tasoille". Toinen negatiivinen puoli täällä on se, että huumeet ovat paljon yleisempiä ja asennekin niihin positiivisempi.

      Poista
  6. Wau, kuulostaa kyllä upealle mahdollisuudelle. Muistan vielä sen ajan, kun Suomessa olitte ja Australiaan muutto lähestyi. On ollut kiva seurata elämäänne siellä ja mielelläni seuraan eloa jatkossa Kanadassa. Miten tämä aika meneekin näin nopeasti? Tuntuu tosiaan, että vastahan te sinne muutitte. Varmasti haikea fiilis, mutta tosiaan kiva, että saatte vielä maailmaa nähdä.

    Haluaisin joskus käydä Kanadassa, minulla asuu siellä pikkuserkkuja, isäni täti aikoinaan muutti sinne ja siellä asuu siis kolme isäni serkkua perheineen. Joskus näitä Kanadan sukulaisia olen Suomessa tavannut ja ovat kutsuneet sinne käymään. Ehkä vielä joskus.. Muistelisin että joku niistä serkuista asui Vancouverin lähistöllä.

    Mukavaa viikkoa Mipsukalle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En itsekään voi uskoa, miten aika on lentänyt! Tuntuu ihan käsittämättömältä! Kanadassa olisi tarkoitus viettää samat pari vuotta, mutta välillä pidempiä jaksoja Suomessa viettäen.

      Mahtavaa, että sinulla on Kanadassa sukulaisia ja vielä noinkin läheisiä eli ei hirmu monen sukupolven takaa ja, että olet heitä tavannutkin. :) Jos lähdet kyläilemään ja erityisesti sitä Vancouverin lähellä asuvaa, niin laita sähköpostia ja tehdään mekin treffit. ;) <3

      Poista
  7. Siinä käy yllättävän usein niin että muuttaa ulkomaille "vähäksi aikaa" ja yhtäkkiä huomaa että muutto takaisin Suomeen venyy. Itselläkin on kyllä suunnitelmissa päästä takaisin Suomeen siinä vaiheessa kun pitää miettiä lapsia, mutta sitä ennen on ihan kiva kokeilla erilaisia asuinpaikkoja :)

    Löysin muuten sun blogin vasta tänään ja nyt mua harmittaa etten löytänyt jo aiemmin koska Melbourne on mullekin läheinen kaupunki...! Mutta jään seurailemaan jatkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helposti tuntuu, että sitä haluaisi lykätä vielä aina "vähän". ;) Oletko käynyt tai ollut täällä paljonkin? Ja kiva, jos blogini kiinnostaa :)

      Poista
    2. Oon käynyt Melbournessa vaan kerran mutta mun poikaystävä on puoliks australialainen ja sillä on sukulaisia siellä päin joten tuun varmaan jatkossakin Melbournessa (ja Australiassa) reissaamaan :)

      Poista
    3. No varmasti! :) Itsekin olen muuttamassa pian pois, mutta suunnittelen tänne jo lomia :D

      Poista
  8. Kiva kun bongasin sun blogin, harmi etten jo aikasemmin :) Nyt pysyn ajantasalla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että löysit, en edes tajunnut etten ole ikinä tainnut mainita! ♥ :)

      En ole hirveästi mainostanut koko blogia koska esim. fb:ssä on muutamia ihmisiä keiden en halua löytävän blogiini ja en ole halunnut heitä muista syistä poistaa kavereista.

      Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)