30.10.13

Kotona!

Ja otsikolla tarkoitan sitä, että olen jälleen takaisin Australiassa!!! Kanadan reissu sujui ihan mukavasti ja vielä mukavamman siitä teki sen, että pysädyimme matkalla Havaijille viikonlopuksi. Aivan mielettömän ihana viikonloppu ja teki kyllä viikosta Kanadassakin helpomman sillä sain havaijilla jo käännettyä itseni kellollisesti parempaan rytmiin.

Saatan tehdä Havaijista vielä erillisen postauksen myöhemmin, mutta järkkärini ja muistikorttini jätin Kanadaan, joten tässä nyt alkuun muutama Instagram kuva. Paikka oli aika sellainen kuin odotinkin ja koska olimme siellä vain viikonlopun, emme käyneet kuin yhdellä saarella, Oahulla. Hotellimme oli Honolulussa Waikiki rannalla. Lyhykäisyydessään: Upean turkoosin värinen meri, amerikkalainen mutta myös polynesialaista kulttuuria joukossa, kivat rannat, paljon turisteja, nähtävää riittää. Itselleni oli eläinystävänä ehkä kohokohta se kun näin rannalla kaksi villiä kilpikonnaa! Olen aina tykännyt kilpikonnista ja yhdessä vaiheessa yritin jopa taivutella miestäni, että hankkisimme maakilpikonnan meille lemmikiksi. ;)
@mipsukka

Vajaa viikko Kanadassa vierähti todella nopeasti. Kun havaiji oli pelkästään omaa lomaa, oli taas Kanada pelkkää työtä ja sen takia ei tainnut kuviakaan tulla juuri otettua. Kävin uudessa työpaikkassani ja tutustuin ihmisiin, työnkuvani selkeytyi ja samalla tutustuin myös vähän tulevaan asuinympäristöön. Nyt kun asun käytännössä lähes Melbournen keskustassa merenrantamaisemilla kahden makuuhuoneen kerrostaloasunnossa, on tuleva kotini kaukana Vancouverin keskustasta, keskellä omakotitaloaluetta ja jos haluan lähteä edes maitoa ostamaan, pitää se tehdä auton kanssa. Tilaa kuitenkin riittää talossa ihan liikaakiin (n. 650m2) ja työpaikka on autolla 20-30 min, mikä on ihan ok. Erilaisuus ei aina ole pahasta, mutta alussa on varmasti sopeutumista. Pitää muistaa, että mieheni Australian työkomennus oli päättymässä joka tapauksessa, joten on mahtavaa, että saan kokea myös Kanadassa asumista. Kanadan työkomennus ei ole syy, jonka takia joudun täältä muuttamaan pois, vaan se on ns. lisälahja. Näitä asioita hoen itselleni tällä hetkellä! Totuus on kuitenkin se, että täältä Melbournesta pois muuttaminen on minulle henkisesti kaikkea muuta kuin helppoa.   

Kun Australissa Halloween on hieman isompi juttu kuin Suomessa, on se Kanadassa kuitenkin vielä potenssiin 100 verrattuna Australiaan. Koristeluita oli ihan joka paikassa ja mm. lauantaina Vancouverissa oli ihan tajuttomasti ihmisiä halloween asuissa, mikä oli aika hauskaa. Yksi keskustan kaduista oli jopa osittain suljettu juhlijoita varten.  Ehdin myös käymään Kanadassa ollessani kerran jumpassakin mikä toi hyvää energiaa sen kaiken matkustamisen, uuden opettelun ja paikasta toiseen juoksemisen keskellä.
Yksi todella hyvä asia Kanadassa on myös sen oma kahvilaketju Tim Hortons! Flat Whitea sieltä ei valitettavasti saa, mutta muuten sentään kelpokahvia. Vuosia sitten Kanadassa lomaillessani join sen kahveja valtavasti ja nytkin hyökkäsin heti sen myyntipisteeseen kun pääsin kaikista tullimuodollisuukista läpi. Starbuckseja on myöskin kirjaimellisesti joka kulmalla, mikä on todella hyvä, mutta maullisesti Tim Hortons on vielä paljon parempi. ;)

4 kommenttia:

  1. Kuulostaapa kivalta!:) joo ehdottomasti lisää matkakuvia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti sitten kunhan pääsen niiden äärelle ja elämä vähän tasaantuu tästä. :)

      Poista
  2. Sillä lyhyellä Vancouverin vierailullani viime toukokuussa oli Tim Horton ehdottomasti yksi iloisista uusista tuttavuuksista! Teevalikoima on myös niissä yllättävän hyvä, mikä on tällaiselle teenlitkijä-Norpalle aina mukava yllätys :)

    Ja juuri näin, ole kiitollinen kaikesta siitä, mitä elämä tarjoileekaan sinulle. Muutokset ottavat aikaa sopeutua, mutta jokaisessa muutoksessa on myös hyvää, tässä varmasti löytyy niitä hyviä puolia vielä paljon matkan varrelta. Onhan nuo Melbournen vuodet olleet kuin unelmista (ja muun muassa Norpankin unelma toteutui siinä samalla, kun pääsin siellä käymää teidän luona!:)), mutta muista, että vaikka fyysisesti muutatkin, ei niitä hetkiä siellä vie sulta kukaan pois. Oot saanut niin paljon, mistä voit olla ikuisesti onnellinen <3 Melbourneen pääsee myös, jos ei nyt ihan koska vaan, niin joka tapauksessa pääsee takaisin - sekinhän on sitten vaan järjestelykysymys :) Healesvilly Sanctuary esiintyy myös harva se viikonloppu Nelosen Eläintarhojen elämää ohjelmassa (Norpan lempiohjelmia!) Minä en halua uskoa siihen latteuteen, että kaikki hyvä loppuu aikanaan - joskus se hyvän muoto vaan muuttuu (ja toki joskus tulee niitä ryppyisempiäkin kausia...). Hengitä koko keuhkokapasiteetillasi Melbournen suloista ilmaa, Norppa on siellä myös sinun kanssasi!!!

    <3 ja ihana ajatella, että Jouluna nähdään... <3

    VastaaPoista
  3. Seuraajasi odottavat kuumeisesti uusia blogipostauksia Mipsukka?? :D xxx

    VastaaPoista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)