4.10.13

Pinkkiä mielessä ja sydämessä

Inhoan usein turhaa selittelyä, mutta silti tekisi mieli selitellä nytkin. ;) Olen myös sanonut usein etten ota blogistani mitään paineita ja kirjoitan vain silloin kun huvittaa.. Silti en ole oikein tahtonut edes klikkailla muutamaan päivään bloggerin etusivua (jonka kautta luen blogeja), koska on huono omatunto ollut kirjoittamattomuudesta. Eilen ajattelin, että tänään tsemppaan koska on tärkeä päivä eli Roosa nauha -päivä ja Pukeudu pinkkiin päivä!

Tällä teemapäivällä on oikeasti merkitystä ja tässä syöpäsäätiön sivuilta tietoa:
Roosa nauha -keräys auttaa rintasyöpään sairastuneita ja heidän läheisiään tänään ja tulevaisuudessa, sekä lisää tietoisuutta rintasyövän ehkäisyn mahdollisuuksista. Lahjoitusvaroilla tuetaan kotimaista rintasyöpätutkimusta sekä sairastuneille ja heidän läheisilleen tarjottavaa maksutonta neuvontaa. Jokainen lahjoitus auttaa.
 Roosa nauha -keräyksen tärkeä viesti on välittää toivoa kaikille sairastuneille ja heidän läheisilleen sekä tänään että tulevaisuudessa. Toivon, että sinäkin osallistut keräykseen ja haastat ystäväsi ja tuttavasikin mukaan. Apuasi tarvitaan.

Rintasyöpä on yleisin naisten syöpätyyppi ja luulen, että lähes meitä kaikkia se on koskettanut jollain tavalla. Omasta mielestäni tällä päivällä on merkitystä jo sen vuoksi, että se toivottavasti muistuttaa meitä kaikkia tutkimaan rintamme säännöllisesti. En kuulu vielä ikäni puolesta ns. riskiryhmään, mutta sitä esiintyy myös nuorilla naisilla ja myös geenit saattavat lisätä riskiä.

..ja sitten siihen asuun! Harmittaa, mutta en saanut kuvattua sitä! Minulla oli jopa kamera laukussa mukana, mutta missään vaiheessa ei vain tullut ns. hyvää hetkeä. :( Ongelmia oli jo asun koonnissa sillä en omista paljoa mitään pinkkiä. Minulla ei ole mitään väriä vastaan, mutta jotenkaan en ole ikinä kokenut sitä omakseni. Tykkään lähinnä joko äärimmäisen haaleasta pastellisesti pinkistä tai sitten vastavuoroisesti jopa neonpinkkiin taittavista pinkin sävyistä. 

Tässä kuitenkin melkein asu. ;) Asuna oli sama asu kuin reilu kuukausi sitten, koska tuo pinkki bleiseri on pinkein vaate, jonka omistan. Mustat kengät kuitenkin vaihdoin pinkkeihin balleriinoihin, joissa on pitsisomiste edessä. Lisänä vielä päivällä näppäämäni instagaram kuva, jossa esiintyy pinkki rannekoru ja pinkit kynnet. Lisäksi minulla oli vielä tänään silmissä pinkkisävyinen meikki, jota tykkään käyttää usein muutenkin ja sitten vähän räväkämpi pinkki huulipuna. Tänään oli kuitenkin niin kuuma päivä (+25), että bleriseri oli heitettävä pian nurkkaan ja huiviakin jaksoin pitää ulkona vain minuutin verran. Miehelläni oli kuitenkin pinkki t-paita, joten hän edusti perhettämme sitten paremmin. ;) Lisäksi Australiassahan ei tänään ollut mitään pukeudu pinkkiin -päivää, mutta itse tiesimme idean oman pukeutumisemme takana.

- bleriseri: Massimo Dutti
- paita: Zara
- farkut: Vero Moda
- huivi: Mulberry
- kengät: ?? (HongKongista)
- laukku: Tory Burch (Robinson)
- kello + korut: Guess, Marc by Marc Jacobs, Lovisa

Halusin tehdä tämän postauksen tänään kaikesta huolimatta, koska koin päivän tärkeäksi. Roosanauhakin kulki aikanaan pitkään takkini liepeessä. Tähän samaa postaukseen haluan kuitenkin muistuttaa myös toisesta naisten syövästä eli munasarjasyövästä, koska se sopii aiheeseen. Olin ilahtunut siitä, että täällä Australiassa se on ollut paljon esillä ja sille on oma vastaava päivänsä, The White Shirt Day. Siitä en nyt kykene kirjoittamaan, mutta tässä linkit aikaisemmin kirjoittamiini postauksiin, joissa asiasta enemmän: 19th of May - The White Shirt Day ja sen päivän asuni White Shirt Day päivan asu. Salilaukkuani koristaa myös nykyään hopeinen nauha.

Nämä ovat monesti vaikeita asioita ja näihin sisältyy paljon tunnelatausta. En itsekään pysty kirjoittamaan tähän kaikka mitä voisin ja haluaisin sanoa enkä halua myöskään viedä tätä liian synkäksi. ..mutta.. Muistakaa! 

8 kommenttia:

  1. Roosa nauha-keräys on tärkeä asia, samoin tietoisuus munasarjasyövästä. Itse kuulun äitini takia riskiryhmään rintasyövän osalta, ja olenkin käynyt 30-vuotiaasta asti kahden vuoden välein mammografiassa ja ultrassa. Ihanat noi baltsut, samoin tuo jakku!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin yritän soveltaa ajattelua, että on hyvä tiedostaa riskit, mutta silti jättää ne arjessa pois ajatuksista muuten kuin noiden tärkeiden tarkastuksien osalta. :) Kiitos Nonna hienosta viestistä ja kiitos myös kehuista. <3 Olen tykännyt tuosta jakusta valtavatasti vaikka kaupassa hetken mietinkin väriä. ;)

      Poista
  2. Ihanat nuo kengät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Aasialaisilla on usein hyvä kenkämaku.. ;)

      Poista
  3. Olen muutamana vuonna pukeutunut pinkkiin just tämän päivän takia. Asia on todella tärkeä ja on hyvä että siitä keskustellaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva tietää, että sinäkin olet asiasta valveutunut, mutta niin arvelinkin. :) Sinulle ei myöskään tule vaikeuksia koota pinkkiä asua.. ;) <3

      Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)