14.10.12

Eilen kävin pieni vahinko..

Varoitus: Jos veri tekee pahaa, niin tätä postausta ei kannata lukea vaikkapa aamupalaa syödessä. 

Vahinkoja sattuu kaikille, mutta kyllä se silti harmittaa kun sellainen osuu omalle kohdalle ja vielä niinkin typerä ja klassinen kuin veitsellä sormeen leikkaaminen. Meille oli eilen illalla tulossa ihmisiä kylään ja yritin nopeasti leikata patonkia, mutta olin kuitenkin enemmän keskittynyt jutteluun. Niinhän siinä kävi, että vedin sellaisella armottoman isolla ja terävällä leipäveitsellä suoraa  sormeen ja sormestani leikkautui irti puolet kynnestä pituussuunnassa ja ohut palanen sormea. :(

Ensimmäisen minuutin ajan kipu oli pahinta, mutta sitten ongelmaksi alkoi tulla verenvuoto joka ei lakannut millään ja sormi vuoti ihan valtoimenaan. Pidin sitä kylmän vesihanan alla, jotta sormi turtuisi ja verenvuoto hidastuisi. Kun sormea piti veden alla, huuhtoi virta verta pois muttta kun se otti pois, oli sormenpää alle sekunnissa aivan veren peitossa. Hassusti, että vaikka minulla ei ole ikinä ollut mitään ongelmia veren kanssa eikä senkään näkeminen nyt tehnyt pahaa, niin minulle tuli hetken päästä tapahtuneesta aivan järkyttävän huono olo. Minua alkoi pyörryttää, tuli oksettava olo ja otsaani kohosi kylmää hikeä. En tiedä oliko kyseessä jonkinlainen sokki yhdistettynä alhaiseen verensokeriin, jonka takia olin aluperinkin yrittänyt nopeasti leikata patonkia.

Onneksi ympärilläni oli todella huolehtivia ihmisiä ja pian paikalle saapui yksi vieraista, joka on hoitaja. Kun sormeni oli vuotanut melkein tunnin yhtään hidastumatta ja kaikesta läpi, sanoi hoitaja ystäväni että sitä kannattaa lähteä näyttämään. Onneksi sanoi, koska itse olisin varmaan vielä yrittänyt odotella kotona, koska kyseessä oli niinkin typerä juttu kuin veitsellä sormeen leikkaaminen. Onneksi eräs klinikka on aika lähellä ja en sielläkään kauaa joutunut odottamaan. Tässäkin lyhyessä ajassa oli kuitenkin sormessani oleva tuppo aivan punainen verestä, ja sen päässä aivan seisoi verta, koska se ei enää pystynyt imeytymään. Hassusti se sormi vuotaa verta vaikka silloin onnettomuudesta oli jo 1,5 tuntia. Mitäköhän se on ihmisillä, joita on oikeasti vaikka puukotettu?

Klinikalla sormeni puhdistettiin muutaman kerran ja lääkäri tuli katsomaan sitä. Sen jälkeen se sidottiin tiukasti ja minulle laitettiin vielä hassu kantoside, jotta sormi saa levätä rauhassa enkä heiluttele sitä ympäriinsä.
Hieman hävetti mennä kotiin, johon oli siihen mennessä saapuneet loputkin vieraat ja joista paria en ollut edes ikinä aikaisemmin tavannut. Hirveä draama yhdestä sormesta ja sainkin huudon ja naurun aikaan kun astuin ovesta sisään kantositeeni kanssa ja sieltä heiluttelin pientä säälittävää sidottua sormeani. Loppuilta meni kivasti ja jaksoin vitsailla pienestä onnettomuudestani. Sormea ei myöskään juuri särkenyt muuta kuin tykyttävä tunne, joka varmaan johtui siteestä.

Ainoa, todella pinnallinen, huoli itselläni on se, että toivottavasti sormestani tulee normaalin näköinen, ja että ennen kaikkea siihen kasvaa kynsi takaisin normaalisti. Leikkasin kuitenkin myös kynsipedin ihoa pois sormellani. Sen näkee ajan kanssa ja kaikki ovat lohdutelleet, että varmasti kasvaa.

Eli ei mitään tämän pahempaa tai suurempaa, mutta harmittavaa silti. Tänään joudun menemään uudestaan näyttämään sormeani ja siihen vaihdetaan side.

Muistakaa olla varovaisia veitsien kanssa!

20 kommenttia:

 1. Kuulostaa melko pahalta leikkuuonnettomuudelta. Mä nimittäin kerran onnistuin jotenkin ihmeessä tosi terävällä juustohöylällä höyläämään sormestani pienen palan. Siitäkin seurasi aikamoinen verenvuoto, joka ei meinannut tyrehtyä. Voin vain kuvitella, kuinka paljon tulee verta jostain suuremmasta...
  Mulle jäikin sitten arpi tosta muistoksi. :D Toivottavasti sullekaan ei jää mitään sen suurempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoitaja sanoi vielä tänään kun vaihtoi sidettä, että: "That is not a minor cut, that is a massive cut". Eli ei ihme, että verta tuli paljon. :( Noh, oli kuitenkin sitä mieltä, että kyllä vielä kynnen saan, mutta siihen voi mennä 3-4 kuukautta helposti.

   Jos joskus nähdään, niin voidaan sitten vertailla jälkiä meidän keittiöonnettomuuksista. :D

   Poista
 2. Voi kultapieni!!! :(
  Luin tämän unenpöpperössä ja kyllä karisi unihiekat pois silmistä!! Kauhee tapaturma, olet kyllä urhea. <3
  Toivottavasti kaikki palautuu ennalleen, vaikkakin ajan kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikohan ja ainakin tuntuu, etta saan tahan hyvaa hoitoa. Pitaa kayda joka toinen paiva vaihdattamassa side ja seurata tuleeko tulehdusta jollon joudun antibiooteille. Mutta eikohan tama tasta. :)

   Poista
 3. Harmi juttu! Eiköhän tuo kuitenkin jotakuinkin ennaalleen tule, mutta aikaa se tosiaan voi viedä. Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aina kiva kuulla laakarin suusta <3 ;) Julman nakoinen se oli tanaan kun side ottiin pois, mutta sanoivat samaa etta kylla ses siita paranee vaikka vahan hidas voi olla.

   Poista
 4. kyllä kynsi kasvaa takaisin! itse kaaduin kerran skeittilaudan päälle ja isoin varpaankynsi irtosi, mutta kynnen kasvu voi viedä kuukausia. Pikkujuttujahan nämä onneksi on kaikkeen muuhun verrattuna..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts.. :( Joo, olen kuullut että kasvaa aina tuollaisissa takaisin, itseäni vain huoletti sen takia, että viipaloin myös ihan kunnolla ihoa siitä alta ja vierestä. :(

   Poista
 5. niin ja tuohon liittyen jonkun tutkimuksen mukaanhan kotona sattuu eniten onnettomuuksia, tässä se tuli taas todistetuksi? itse leikkaan lähes kaiken vain voileipäveitselle, juuri siksi etten vahingossakaan tee noin, meinaan lähipiirissa sattunut välillä paljonkin vastaavaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenut ihan samaa ja kuulemma juuri keittiö ja kylpyhuone ovat erityisen vaarallisia. Minunkin pitää kyllä varmaan siirtyä aivan toisenlaisiin veitsiin. :)

   Poista
 6. Kyllä varmasti paranee ja saat lakkailla sitäkin kynttä <3 Niin kävi sääliksi raukkariepua :( Mä yritin siinä hässäkässä toimia vara-emäntänä, joten saimme ruoat kauniisti näytille sinun poissaollessasi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun hoidit sitä kaikkea ja huolehdit minustakin. <3 Party must go on! :D

   Poista
 7. Voi Mirva! Tiedän tunteen, vedin sillon Burger-aikoina palan sormenpäästä ja sain jopa kaksi tikkiä :) Pala onneksi kiinnittyi takaisin, mutta edelleen erottaa sen kohdan, josta se irtosi. Kynttä en sohaissut onneksi kuin vähän, joten siihen ei mitään vauriota tullut. Paranemisia siulle! Toivotaan että selviät ilman tulehduksia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi.. :( Kuulostaa todella pahalta. :( Onneksi se parantui hyvin. <3 Todellakin toivon että vältyn tulehduksilta. Käyn nyt 2-3 päivän välein vaihdattamassa siteen ja lisäksi syön miranaxia jos sekin vähän sitä estäisi.. ;)

   Poista
 8. Voi mussu! :( :( ihana tuo kuva, missä näytät niiin surkealta :)
  Toivottavasti sormi paranee pian <3 t.Rituli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rituli, tiedän että välität <3 Tänään olen muuten katsonut sellaista elokuvaa kuin Martha Marcy May Marlene, ja sitä katsoessa tuli mieleen että saattaisi olla juuri sellainen elokuva jota katsoisin kanssasi sohvilla kuin aina ennen. <3

   Poista
  2. Googletin ton leffan, täytyykin katsoa se joku päivä!
   Mirvulii <3 <3 sie oot ihana tyttö :) t.Rituli

   Poista
  3. Se on vähän erikoinen, mutta ihan hyvä. Sinä oot ihana! <3 <3

   Poista
 9. Voi ei :( Itse leikkasin palan peukalostani ja sen kynnestä tuossa reilu viitisen vuotta sitten. Sellaisella vihannesleikkurilla. Kynsi jäi vähän hassun malliseksi, tai siis tuo kynnen valkoinen osa kasvaa sillai hassusti vinoon. Vaikee selittää :D Sormikin jäi aavistuksen toispuoleiseksi, mutta ei niin että sitä kukaan muu huomaisi. Mitään arpea tms ei muistoksi jäänyt. Mutta sellainen kokemus mulla, olen kanssa nykyään ihan super tarkka kun vihanneksia tai leipää leikkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa vähän samanlaiselta vammalta kuin omani. Onneksi ei sullekaan mitään sellaista ihan toimitakykyä haittaavaa jäänyt ja itsekin aion olla jatkossa supervarovainen. Kiitos kun jaoit tarinasi. :)

   Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)