15.10.12

Fatal Charm

Lana Del Rey maniani ei tunnu laantuvan lainkaan. Olen yrittänyt säästää teidät niin monilta postauksilta häneen liittyen ja nytkin ajattelin kirjoittaa vain hänen uusimmasta singlestään, mutta.. pakko oli ympätä tähän nyt nekin joita olen ihastellut vain itsekseni.

Ensinnäkin Australian lokakuun Voguessa Lana oli valloittanut kannen ja useat sisäsivut upeilla kuvilla. Yleensä kaikki kuvat Lanasta ovat hyvin 60-luvun henkisiä, joka on hänen omaa tyyliänsäkin. Nyt oli kuitenkin kiva nähdä hänet hieman erilailla stailattuna.
Kaikki ovat varmasti kuulleet ja törmänneet hänen kampanjaansa hm:n kanssa. Itse en sinällään mainoskuvista niin tykännyt, koska Lana näyttää suorastaa kyllästyneeltä niissä, mutta monista vaatteista pidin. Pörröinen hame, kuviolliset leggingsit, valkoinen takki, cable knit (mikä on suomenkielinen nimitys? :D) neule, kaikki ihania. :)
Myös Mulberry on inspiroitunut Lanasta ja julkaissut oman Del Rey mallistonsa. Laukut on Mulberryn tapaan kauniin yksinkertaisia ja klassisen ajattomia. Siltikin jos itseni pitäisi valita jokin malliston laukuista, valitsisin jonkin erikoisemmista. Joko krokoprinttisen kilpikonnasoljella olevan, vihertävän kultaisen käärmeprinttisen tai mustan stutsinnnahkaisen laukun. Myös burgundin värinen on hieno, mutta en tiedä olisiko se värini kuitenkaan pidemmän päälle.

Del Rey ja Lana Del Rey
Lanan musiikissa on mielestäni mahtavia sanoituksia ja hänen äänensä on todella koukuttava. Eivätkä sävellyksestään biiseissa ole huonoja.. ;) Tykään kuitenkin todella paljon hänen musiikkivideoistaan, koska varsinkin viimeisissä on paljon tarinaa ja ne luovat omaa syvyyttä itse musiikkiin.

National Anthem. Lana ensin Marilyn Monroena ja sitten Jaqueline Kennedynä, mutta kaikki kuitenkin lanamaisen rajoja rikkovana.


Sitten uusin single Ride, jonka pitikin alunperin olla tämän koko postauksen ainoa aihe. :) Tässä videossa on vielä Natonal Anthemiäkin pidempi pohjustus sekä lopetus, ja se muistuttaa jo minielokuvaa. Itse video on mahtava keinuineen keskellä loppumatonta aavikkoa ja oman rajan hakemista vapauden ja itsetuhoisuuden välillä. Ajoimme mieheni kanssa osana häämatkaa halki USA:n Los Angelesistä New Yorkiin ja tuota videota katsella tulee ikävä sitä kaikkea. Nevadan, Arizonan, New Mexicon kauniit loppumattomat aavikot. Kaikki se tyhjä kauneus ja upeat värit.


Lana Del Rey jakaa mielipiteet helposti kahtia, mutta aika helppo arvata 
kumpaan ryhmään minä kuulun.. ;)
Pitää varmaan kohta luoda neidille jo oma tunniste blogiini.. ;)

Kuvat: Australian Vogue: MagXone, hm: Marie Claire UK, Mulberry: Vogue UK

2 kommenttia:

  1. Ihana postaus. Ja minäkin olen inspiroitunut Lanasta ja tänä syksynä koruja suunnitellessani ja tehdessäni kuutelen vain hänen musiikkiaan :) Jotenkin rauhallisen ihanaa ja oivaltavaa musiikkia juuri tälläiselle luomiselle, ainakin minulla Boudoir Night mallit syntyvät hänen äänensä säestämänä ,)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa yksi taiteilija voi imeä inspiraatiota toiselta taiteilijalta. :) Olet luonut kyllä todella kauniita koruja, oli heti pakko käydä katselemassa. :)

      Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)