4.10.12

Jakarta pt.2

Tässä tulee nyt toinen osa Jakartan reissustani. Ensimmäinen osa keskittyi kaupungin rähjäisempiin kasvoihin ja nyt sitten sen toisesta puolesta. Ensimmäisen osan voi lukea Täältä!

Vaikka kaupungin yleisvaikutelma on selkeästi köyhä ja rähjäinen ainakin keskustassa ja sen tuntumassa, niin siellä täällä valtavaa saastepilveä halkovat myös upeat ja kiiltävät pilvenpiirtäjät. Osa niistä on liike-elämän käytössä, mutta paljon on myös sellaisia, jotka näyttävät pelkästään asuinkäytössä olevilta.
Mielestäni siistein alue yleisilmeeltään, jossa kävin oli National Monument ja sen lähiympäristö. Juuri siellä oli uudennäköisiä lasisia hienoja rakennuksia, puistoja, valtion erilaisia virastoja ja jopa jalkakäytäviin oli rakennettu laatoista kuvioita eli yksityiskohtiin oli yritetty panostaa. Toki sielläkin näkyi varsinkin juuri jalkakäytävissä ettei pieni rappeuma siellä täällä taida häiritä, mutta silti yleisilme pysyi melko siistinä.
Jakartassa on myös paljon mahdollisuuksia shoppailuun ja ostoskeskuksia oli useita. Meidän hotelliltamme oli ilmainen shuttle bus Plaza Indonesia ostoskeskukseen, joka on kooltaan aivan valtava ja sieltä löytyy lähes kaikki mahdolliset liikkeet. Ensinnäkin kaikki luksusmerkit, mutta myös mm. sellaisia kuin Massimo Dutti, Aldo, Zara, Bershka, Charles & Keith, Guess, Stradivarius, Nine West ja vaikka mitä muuta. Toinen iso ostoskeskus on Grand Indonesia josta taas löytyy Forever 21, Pull and bear, Topshop. ym.

Voi siis sanoa, että Jakartassa on aika paljon paremmat shoppailumahdollisuudet kuin Suomessa, mutta onhan jo pelkästään Jakartassa kaksinverroin asukkaita verrattuna koko Suomeen. Indonesia on muslimivaltio ja se näkyy naisten vaatetuksessa. Useimmilla on huivi päässä, joka jättää kasvot näkyviin. Muu vaatetus on usein hyvin länsimäistä, mutta vaatteet ovat löysiä jotta kehon muodot eivät erottuisi liian selkeästi. Tämä on vain ihan omaa huomiotani, mutta ostoskeskuksissa naiset olivat pukeutuneen länsimaisemmin myös vaatteiden istuvuuden kannalta kuin mitä kadulla. En tiedä onko ero vain henkilökohtaista mieltymystä vai onko kyseessä yhteiskuntaluokkiin liittyvää. Myös etnisyys vaikutti pukeutumiseen. Monilla naisilla näkyi huivina Burberrya tai muita luksusmuotitalojen huiveja. Melbournessa merkkilaukkuja näkyy suunnilleen katsoo minne tahansa, mutta tuolla ostoskeskuksessa vannnon että näin lyhyessä ajassa kaksikin Birkiniä, joihin ei Melbournessakaan joka päivä törmää. :)

Muuten varallisuus näkyi siellä siten, että monesti kun perheet saapuivat ostoskeskukseen oli heillä oma autonkuljettaja ja autot olivat todella kalliita. Useilla oli myös lastenhoitajat mukana, jotka katsoivat lasten perään rouvien shoppaillessa.
 Ostoskeskukseen piti mennä metallinpaljastimen läpi. Sama juttu oli hotellissamme, mutta laukkujani ei ainakaan tarkastettu mitenkään eli periaatteessa ainakin turistin olisi ollut mahdollista viedä mitä tahansa.
 Lapsille oli sisällä leikkipuisto ja pieni junakin kiersi aluetta.

Kun katselin taas kuviani huomasin, että suurin osa niistä oli juurikin Jakartan siitä toisesta, kurjemmasta puolesta. Se olikin se mikä minua kiinnosti enemmän ja mikä jäi myös paremmin mieleen. Ostoskeskuksia ja pilvenpiirtäjiä näkee lähes missä tahansa suurkaupungissa, mutta slummit ja sen miten suurin osa asukkaista kaupungissa elää oli minulle harvinaisempaa nähtävää. Myös kokemani ystävällisyys kosketti.
Koska olimme Jakartassa vain pari päivää emme laajalta alueelta ehtineet kaupungiin tutustua. Kertomani lisäksi juurikin kävelimme vain paljon tutkien mitä tulee vastaan ja eräänä iltana kävimme elokuvissa katsomassa uusiman Batman elokuvan IMAX teatterissa. Viimeisenä päivänä kävimme myös Ocean Dream Samudra puistossa, jossa oli kaikkia hauskoja eläinesityksiä. :)

8 kommenttia:

  1. Heippa!

    Huomasin aiemmasta postauksestasi, että käytät tuota Lancomen Teint Idole Ultra 24h -meikkivoidetta, eiköstä niin? :) Minäkin olen sitä käyttänyt ja purkki vetelee viimeisiään, ja mietinkin uuden ostoa. Minulla on ollut sävy 010, joka ilmeisesti on vaalein Suomessa myytävä. Sinulla ilmeisesti on se yhtä vaaleampi, 005 eli vaalein mahdollisin? Oletko verrannut sitä tuohon 010:aan, että minkä verran on vaaleampi ja taittaako johonkin väriin? :) Harkitsen sen sävyn tilausta ulkomailta, ja kaikki apu on tarpeen joten kiitos jo etukäteen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin omani täältä Melbournesta Lancomen osastolta ja siellä minulle kokeiltiin paria eri sävyä, mutta en valitettavasti muista mikä se toinen oli. Mielestäni tämä 005 oli kuitenkin niistä kahdesta se vaaleampi tämä sopii iholleni todella hyvin. Kuten varmaan kuvista huomaat niin ihoni on pisamainen, mutta todella vaalea. Asukuvissani on huono valaistus ja joudun säätämään niiden valoisuutta aika paljon, mutta muista kuvistani näet ihoni sävyn paremmin. Yritin kurkata olisiko sinulla ollut blogia, jotta olisin nähnyt ihosi, mutta yleisesti ottaen olen yleensä porukasta aina se kalpein eli jos 005 on minulle tarpeeksi vaalea, on se todennäköisesti myös sinulle. ;) Mielestäni se taittaa vähän kellertävään, mutta ei huonolla tavalla. Itse käytän aina päällä myös Inglotin irtopuuteria (sävy 11) mikä sekin varmaan muokkaa vähän ihon lopullista väriä.

      En tiedä oliko tästä sinulle nyt mitään apua, mutta toivottavasti löydät itsellesi sopivan sävyn. :) Mikään ei ole meikkivoiteessa ärsyttävämpää kuin väärä sävy. Hassua ettei tuota 005 saa Suomesta kun kuitenkin aika kalpeaa kansaa olemme. Itsekin yritin katsoa sitä Suomessa ollessani sillä halusin vertailla hintoja, muttei sitä ollut lainkaan. Samoin kyseistä sävyä en löytänyt Singaporen tai Kuala Lumpurin lentokentiltä vaikka yritin vähän katsella.

      Poista
    2. Suurkiitos kattavasta vastauksestasi! :) Luulen, että uskallan tilata tuon sävyn. Saahan sen varmasti jossain myytyä eteenpäin, jos käykin niin että huomaa sen epäsopivaksi :)

      Oletko todennut tuon Inglotin irtopuuterin tarpeeksi vaaleaksi? Meinaan niitäkin on toisinaan hankala löytää riittävän vaaleana :D

      Poista
    3. Inglotilla menee mielestäni sävyt vähän hassusti, mutta jos en ole ihan väärin ymmärtänyt niin tuo 11 on vaalein sävy. Se on aika lähellä meikkivoidettani ellei jopa vielä aavistuksen vaaleampi. Yleensä tykkään aina kokeilla kaikkea uutta meikeissä, mutta tuntuu että nyt olen jämähtänyt noihin kahteen enkä halua vaihtaa. :D Tuo irtopuuterikin on niin ihanan samettinen ja hienojakoinen. :)

      Se on hyvä jos saisit jossain myytyä jos ei silti osu kohdalleen. Itse olen sellainen hamsteri etten osaa mitään heittää pois tai miettiä myyntireittejä. Nytkin yritän epätoivoisesti käyttää yhtä Maybellinen fit me meikkivoidettä pois vaikka se on aivan väärä. Se on liian tumma ja kellertävä, mutta onneksi se toimii meikkipohjassa varjostustuotteena silloin kuin jaksan niin huolellisesti meikata. :)

      Poista
  2. Näyttää kyllä upeelta! Kaupunkilomakin vois tehdä taas terää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jakarta oli ainakin todella mielenkiintoinen! :) Se on myös helppo yhdistää rantalomaan sillä itsekin lensimme Jakartasta Balille ja maksoimme lennosta vain n. 50€. :)

      Poista
  3. ihan mielettömiä kuvia :) näistä kuvista tuli väkisinkin hinku päästä ulkomaille!

    ♥: jenni, www.once-real.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Matkakuume on kyllä aina paha tauti, itsekin tunnun kärsiväni siitä kroonisesti. :D

      Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)