26.8.14

Blue Lagoon Islannissa

Blue Lagoon oli se yksittäinen nähtävyys josta tiesin eniten ennen matkaa ja jonka halusin ehdottomasti kokea. Mahtavan kaunis paikka laavakivien keskellä, jossa vesi on kauniin turkoosin väristä, ja joka hemmottelee sekä kehoa että mieltä. 
Kylpylä sijaitsee geotermisellä alueella, jonka vuoksi vesi on luonnostaan lämmintä ja se sisältää paljon erilaisia mineraaleja, jotka ovat erittäin hyväksi iholle. Laguunin reunoilla oli kivasti puisia laatikoita, joiden sisältä saattoi kauhoa itselleen mutanaamion. Käytin mutanaamion ja ostin allasbaarista vielä toisen hieman erityyppisen naamion ja niiden jälkeen ihoni oli kyllä niin ihanan pehmeä ja sileä, että olisi tehnyt mieli silitellä omia kasvojaan koko ajan.. ;)
Allasbaari oli todella kätevä. Se oli suoraan kiinni laguunissa, joten kaiken saattoi tilata suoraan vedessä seisoen. Siellä myytiin mm. smoothieita, vettä, limsoja ja viiniä. Kivaa oli se, että sama ranneke joka toimi avaimena omaan kaappiin oli samalla myös maksuväline. Sitä vain heilautti tunnistimessa ja kylpylästä poistuessa saattoi kaiken maksaa kerralla. 
Kylpylään myydään mitä erilaisempia paketteja, mutta minä menin kaikkein halvimmalla sisäänpääsyllä enkä jäänyt kaipaamaan mitään. Pakko silti myöntää, että allas missä ihmisiä hierottiin näiden kelluessa vedessä käärittyinä näytti enemmän kuin houkuttelevalta. Perussisäänpääsylläkin pääsi kuitenkin nauttimaan mm. kaikista saunoista ja altaista. Saunoissakin sai heittää vettä mikä oli kaikkien kanadalaisten dry saunojen jälkeen melkoista luksusta. ;)
Blue Lagoon on miltei 50 km päässä Reykjavikistä, mutta sinne meni busseja muistaakseni noin tunnin välein ja kylpylä on auki myöhään iltaan. Kivaa on myös se, että kylpylä sijaitsee melko lähellä lentokenttää ja myös sieltä on jatkuvia kuljetuksia sinne. Jos on siis pidempi lentokoneen vaihtoaika, voi lentokentältä käväistä helposti ja nopeasti kylpemässä ja rentoutumassa lentojen välillä.  :)
Laitetaan tähän vielä loppuun kynsissä olleesta lakasta, eli OPI:n You're such a Budapest. :)

Olen käynyt myös toisessa Blue Lagoonissa, joka oli aika erinäköinen, mutta joskin saman sävyinen.. ;) Linkki postaukseen Fidzin Blue Lagoon postaukseen Tässä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)