27.2.13

Manly

Sydneyn reissulla olimme ystäväni Nooran kanssa majoittuneina Maijjaemilian luona Manlyssa. Manly on kaunis rantakaupunginosa noin puolentunnin lauttamatkan päässä Sydneyn keskustasta. Olin käynyt Manlyssa aikaisemminkin, mutta se oli vain muutaman tunnin reissu. Se on todella kaunis ja eloisa paikka. Tässä siitä ja eräästä ihanasta huonekaluliikkeestä kuvia.. ;) Osa maisemakuvista on aikaisemmalta reissultani.
Manlya kuvaa mielestäni jotenkin rentous todella hyvin ja heti kun pääsimme sinne tuli melkein tunne kuin olisi tullut johonkin lomakohteeseen. Heti ensimmäisenä kun olimme käyneet Nooran kanssa moikkaamassa Maijjaemiliaa, lähdimme rannalle odottamaan että hän pääsisi töistä. Noora yritti syventää rusketustaan ja itse yritin lukea varjossa kirjaa. ;) Uimaan kumpikaan meistä ei sillä hetkellä ollut menossa ja pian alkoikin kuulua kuulutuksia, joissa kerrottiin välttämään mereen menemistä. Rantaa kohti oli alkanut ajelehti blue bottle nimisiä meduusuja, joiden poltto tuntuu todella ikävältä. Harmi, että ne ovat niin ikäviä eläimiä sillä mielestäni ne ovat kuitenkin jollain tavalla myös kauniita. Vaihdoimme sataman puoleiselle rannalla, jossa oli myöskin meduusoita, mutta läpinäkyviä ja vaarattomia. Ne tuntuivat todella jännältä uidessa kun niihin välillä osui. Vähän kyllä jännitti jos joukossa olisi kuitenkin joku blue bottle. ;)
Manlyssa sijaitsee myös Maijjaemilian työpaikka, huonekaluliike nimeltä The Modern. Oli ihanaa nähdä viimein omin silmin missä hän on töissä kun aikaisemmin paikasta oli vain kuullut. Ihastuin liikkeeseen kuitenkin välittömästi ja jotenkin tuli kotoisa olo kun ympärillä oli kaikkea skandinaavista. Päätuotteena on tanskalaisia huonekaluja, mutta kyllä liikkeestä löytyy suomalaisuuttakin ripauksia Maijjaemilian lisäksi. ;)







Suosittelen kyllä käymään Manlyssa, jos on käymässä Sydneyssa ja on suinkin aikaa siihen. :) Jo mielestäni pelkkä lauttamatka sinne oopperataloineen ja upeine maisemineen on sen arvoista.

3 kommenttia:

  1. Hihi, unohtamatta tietysti kunnon photosessiota Manly Beachillä ;)

    Ja ne lauttamatkat!!! Girl from Ipanema in my mind :D mulla on kirkkaassa muistissa monia ihania hetkiä sun kanssa, ja Sydneyn reissun osalta moni niistä on nimen omaan tuolta lautalta <3
    Lauttamatkat todellakin jäi mieleen ihanina muistoina; se aamukuuden lautta, jolloin oli lämmintä ja kaunista (ja olimme vielä autuaan tietämättömiä päivän tapahtumista hahaha), ne lukemattomat baby chinot tuulen puhaltaessa, vierailu kapteenin ohjaamossa... Aina oltiin menossa yhdessä kohti päivän seikkailuja <3
    Fiilis ensimmäiseltä lautalta oli epätodellisen onnellinen, en voinut uskoa todeksi, että se lautta meni IHAN SIITÄ Oopperatalon ja Harbour Bridgen EDESTÄ, ja se tunne, kun tajusin, että täällä ollaan...! :)

    Miss U, Mipsukkainen <3

    <3 Norppa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osasitpa kuvailla ihanasti ja hetken minäkin olin jo lukiessa kanssasi taas lautalla. <3 Ihania hetkiä, ihania muistoja, ihana Norppa! <3

      Poista
    2. <3 todellakin, muistoja, joita vaalii koko elämänsä <3 Ihana Mippe! :*

      Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)