25.3.14

Seattle

Meiltä ajaa rajan toiselle puolelle Seattleen vain n. 2,5 tuntia riippuen vähän jonoista rajalla. Olin käynyt Seattlessa kerran aikaisemmin noin viitisen vuotta sitten, mutta silloin en sen parin yön reissun perusteella tykännyt kaupungista juurikaan. Nyt vietimme siellä kolme yötä ja tykästyin kaupunkiin ihan todella paljon enemmän.
Sää sattui olemaan todella hyvä varsinkin sunnuntaina ja kaupungissa oli joka puolella kauniita kukkivia puita. Ihanaa, että kevät on viimein vauhdissa! Teimme ihan perus turistijuttuja. Kävelimme kaupungilla ja varsinkin sen satama-alueella, jossa sijaitsee mm. kuuluisa Pike Place Market. Kävimme myös Space Needlessä (korkea näköalatorni), maailmanpyörässä sekä Boeing lentokoneiden tehtaalla joka oli aivan hillitön kooltaan. Ilmeisesti se on tilavuudeltaan (m3) maailman suurin rakennus, mutta valokuvia siellä ei saanut ottaa tai olla edes virratonta kännykkää mukana kierroksella.



Silti törmäsin siellä myös niihin pariin juttuun, minkä takia en viime reissulla kaupungista juuri tykännyt. Varsinkin ilta-aikaan kaduilla oli paljon kodittomia ja sekä joko mielenterveysongelmista tai huumeiden takia todella oudosti ja pelottavasti käyttäytyviä ihmisiä. Törmäsin myös huumeneulaan kadulla. Noh, vähän samanlaista on monissa suurissa kaupungeissa ja USA:ssa ihminen on tunnetusti monesti ns. omillaan.

Meille sattui matkalle myös ihan oma onnettomuus. Olimme liittyneet pois moottoritieltä vuokra-autollamme ja olimme jonossa odottamassa pääsyä tavalliselle tielle, kun toinen auto jysäytti kovaa vauhtia suoraan automme perään. Se oli melkoinen tömähdys ja oma automme törmäsi liikkeen voimasta edellämme olleeseen autoon. Automme perä meni aivan lyttyyn, mutta onneksi kehenkään ei sattunut pahemmin. Huonoiten melkein kävi peräämme ajaneelle naisautoilijalle, joka meni onnettomuudesta aivan shokkiin. Poliisit onneksi saapuivat pian paikalle ja meidän autollamme pystyi vielä ajamaan autovuokrafirman pisteelle vaihtamaan uuden auton alle. Olimme olleet matkalla isoon Outlet shoppailupaikkaan, jonka jätimme sitten välistä. En olisi kuitenkaan mitään oikeastaan tarvinnutkaan ja lopulta ainoaksi omaksi ostokseni jäi uusi rannekoru yhdestä keskustan liikkeestä.
Seattleen tulee varmasti matkattua vielä uudestaankin.

6 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Ja voi miten kaunista kun siellä on kevät jo noin pitkällä <3 Upeita kukkapuita!

    VastaaPoista
  2. Hyvät kuvat kauniita kukkapuita! Onneksi ei pahemmin käynyt

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, materia on kuitenkin vain materiaa ja meillä ei nyt tietenkään ollut edes siinä huolta kun alla vuokra-auto. Liikenteessä on paljon riskejä jotka helposti unohtuvat.

      Poista
  3. Voih, onneksi teille tai kenellekään muullekaan ei käynyt pahemmin! Onni onnettomuudessa siis! Kuulostaa myös pelottavalta ajatukselta nähdä huumeneula kadulla, vaikkei siinä isoissa metropoleissa välttämättä mitään ihmeellistä olekaan. Saattaa kuulostaa naiivilta mutta minä en ole ikinä sellaista nähnyt, ja hyvä niin - ja mä olen sentään asunut Venäjällä! :D

    Paljon haleja!! :-*
    Norppasi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon huomannut, että kyllä oon Suomessa kasvanut melkoisessa lintukodossa ja pyörinyt suhteellisen viattomissa piireissä. :D Australiassakin törmäsi melko usein huumeiisiin ja täällä näkyy ihan selkeitä nistejä paljon, tai mistä näin ulkopuolisena aina kaikesta tietää.

      Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)