2.3.14

Whistlerissä

Eilen pääsin viimein laskettelemaan Whistleriin!!! Rakastan laskettelemista aivan mielettömän paljon!!! Rakastan siihen liittyvää vauhtia ja pientä jännitystä ja niiden kokemiseen Whistler on aivan loistava paikka.
Ikävä kyllä kun on lasketellut paljon alppikohteissa eivät enää Suomen suurimmatkaan hiihtokeskukset tunnu miltään. Rinteet ovat niissä melko loivia ja aivan äärettömän lyhyitä enkä ikinä ehdi saavuttamaan niissä kunnolla sitä nautintoa ja vauhdin hurmaa. Siltikin tämän sanottuani lähtisin mielelläni Ylläkselle vaikka viikoksi jos joku kysyisi mukaan. Lapissa on nimittäin aivan mielettömän hienoja murtomaahiihtoreittejä ja luontoa. Siellä voisin myös treenata lautailuani, jossa olen melko huono. Sain ensimmäisen oman lumilautani 14-vuotiaani kun halusin kokeilla jotain uutta suksien rinnalle. Kehityin siinä jonkin verran ja osaan siis laillani lautailla, tai ainakin osasin.. Kuitenkin koska varsinkaan aikuisiällä ei ole tultua lähdettyä laskettelemaan kuin muutaman kerran per kausi, en ikinä malta valita lautaa, vaan haluan kokea sen vauhdin riemun suksilla. Lautailuni on juuri sellaista tasaista mutkittelua melko rauhallisella vauhdilla, eli siis tappavan tylsää!!! ;) Olisi hauskaa kehittyä siinäkin sen verran, että voisin lisätä vauhtia ihan reilusti ilman, että se johtaisi välittömään kaatumiseen. Kun vain malttaisin siis valita joskus sen lumilaudan suksien sijaan alle.. Lähtipä aiheesta eli Whistleristä täysin! Halusin vain sanoa, että vaikka koen laskettelun Suomessa tylsäksi, en silti halua haukkua hiihtokohteitamme vaan niissäkin on puolensa, ja Suomessa ei nyt vain ole suuria vuoristoja, joten minkäs teet! :)
 Whistlerissä kävin viitisen vuotta sitten edellisen ja sen ensimmäisen kerran, ja muistaakseni laskettelimme silloin neljä tai viisi päivää. Whistlerin hiihtokeskus koostuu kahdesta eli alueesta eli Whistleristä ja Blackcombista ja sitä sanotaan Pohjois-Amerikan suurimmaksi hiihtokohteeksi. Whistlerin ja Blackcomb vuorien väliä kulkee gondolihissi, joka yhdistää nämä kaksi vuorta ja tekee niiden välillä liikkumisen helpoksi ja vaivattomaksi. Hiihtoalue on niin iso, että viime reissulla meille ei ehtinyt tulla lainkaan kyllästymistä ja nyt tällä yhden päivän reissulla päätimme suosiolla pysytellä ainoastaan Whistlerin puolella. Sen huippu on hieman matalampi, mutta on silläkin korkeutta peräti 2 182m kun taas esimerkiksi Suomen korkeimmalla vuorella eli Haltilla on korkeutta Suomen puolella 1 328m.
Sää ei ollut parhain muttei myöskään huonoin. Olin toivonut aurinkoista kaunista säätä, mutta valitettavasti päivä oli pilvinen. Onneksi ei kuitenkaan myöskään satanut lunta, mikä olisi vaikeuttanut näkyvyyttä. Viime lauantaina ostin vaatteita laskettelua varten, jossa päädyin osittain pihistelyyn. Ostin Under Armourilta lasketteluhousut sekä ohuen lämpöpaidan ja Helly Hansenilta fleecepaidan sekä ohuen ulkoilutakin. Vähän jännitin pärjäänkö tuolla paita- ja takkivarustuksella vai olisiko sittenkin pitänyt ostaa laskettelutakki. Hyvin kuitenkin pärjäsin takin puoleen ja uskon, että se oli huomattava parempi ostos kuin laskettelutakki olisi ollut. Sille tuskin olisi ollut paljon käyttöä, mutta tuota ohutta takkia voin käyttää paljon muutenkin ulkoillessa ja johan se oli minulla päällä perjantaina käydessäni kävelylenkillä. Ainoastaan hanskani olivat todella huono valinta. En raaskinut ostaa kunnon lasketteluhanskoja ja ajattelin pärjääväni fleecevuoratuilla villalapasillani, mutta niistä tuuli suoraan läpi. Huipulla oli myös todella kylmä viima ja olin iloinen takkini hupusta.
Peilaavat lasit ja heijasteet valokuvissa.. ;)
Suunnittelimme seuraavaa laskettelureissua ehkä huhtikuulle, jolloin pitäisi olla jo kevät täydessä tohinassa ja paljon aurinkoisia ja lämpimiä säitä. Toinen paikka joka tosin kiinnostaisi oli Mt. Baker, joka sekään ei ole liian kaukana mutta USA:n puolella.

5 kommenttia:

  1. Upeita maisemia ja huuui miten pelottavan näköisiä rinteitä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D Minua ei mikään rinteistä pelottanut ja ne olivat onneksi todella hyvässä kunnossa, joten niitä oli mukava laskea. :)

      Poista
  2. Ihania maisemia ja etenkin ihanat lapaset! Myydäänkö noita lapasia muuten enää Vancouverissa ja jos, niin millaisissa liikkeissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) En ole nyt vähään aikaan käynyt kaupoilla, mutta luulisin niitä vielä olevan. Ne olivat kai sellainen olympiajuttu ja kaikenmaailman kanadapaitaa, -takkia, -hupparia ja vaikka mitä on ollut myynnissä. Itse ostin nuo lapaset ja pipon Hudsons Bay tavaratalosta keskustassa. Siellä oli pohjakerroksessa vielä ainakin muutama viikko sitten aivan valtava Kanadaosasto. Paraolympialaisethan ovat nyt loppumassa ja luulen, että viimeistään niiden jälkeen ne laitetaan alennukseen ja myydään pois. En nyt muista missä kaikkialla olen niitä nähnyt, mutta ainakin myös tavaratalossa The Bay olen niitä nähnyt, ja noita tavaratalojahan on paljon.

      Onnea metsästykseen! Ikävää etten osannut olla enemmän avuksi, mutta viimeaikoina on tullut harvinaisen vähän pyörittyä missään kaupoilla ja ostoksilla. :)

      Poista
    2. Jos sinua kiinnostaa, niin vasemmassa sivulaidassa olevassa instagramlaatikossa pyörii kuvia ja yhdessä kuvassa näkyy se Canada pipo sekä lapasen kämmenpuoli vaahteranlehdellä. :)

      Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)