1.8.14

Reykjavik

Matkalla Suomeen meillä on 3 yön pysähdys täällä Islannissa. Saavuimme tänne tänään aamulla vähän ennen seitsemää ja aikaeroista johtuen minulla oli takana ainoastaan 3 tunnin yöunet, jotka nukuin lentokoneessa. Olo on ollut siis aika väsynyt ja vähän pöllämystynyt. Huoneemme saimme hotellista vasta kahdelta ja sitä odotellessa vietimme aikaa Reykjavikin keskustassa.
 Sitä aina unohtaa miten pieni Islanti onkaan asukasluvultaan. Koko Islannissa on asukkaita ainoastaan 325 000. Sen pääkaupungissa Reykjavikissä on 120 000 ja metropoli(:D)alueella n. 200 000. Reykjavikin kaupunkin on siis todella pieni, mutta suloinen. Täällä on huima määrä pieniä kahviloita joka nurkalla ja kaikki tuntuu olevan lähellä. Ensimmäisessä kuvassa olen kaupungin ns. pääkadulla, jossa ei ainakaan ruuhkasta ollut tietoa
 Yksi päänähtävyyksistä kaupungissa on vaikuttavan korkealla tornilla oleva kirkko ja sen pihalla oleva patsas Leifur Eiríkssonista (Leif Erikinpoika), jonka sanotaan olevan ensimmäinen Amerikan mantereen löytänyt eurooppalainen. 
Kirkon lähellä oli kahvilaravintola, joka tarjoili perinteistä islantilaista ruokaa. Mieheni otti muusattua kalaa makeahkon tumman leivän päällä, mutta itse vähän jänistin ja otin turvallisesti palasen skyrkakkua. 
Ensimmäisen päivän perusteella tykkään Islannista todella paljon. Kierreltyämme päivällä kaupungilla, pääsimme hotellille ja nukuinkin kevyet 6 tuntia putkeen. Herättyämme kävimme syömässä illallista alakerran ravintolassa nauttien vielä hääpäivämme viimeisistä tunneista. Huomiseksi meillä on varattuna retki, joka menee Golden Circle nimisen reitin. Siellä pitäisi nähdä ainakin kaunista luontoa sekä geysireitä. :)

6 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen pysähdyspaikka! kivoja rakennuksia siellä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hauskoja ja muutenkin vähän omintakeinen tunnelma koko maassa. :)

   Poista
 2. Näyttää upealta! Hyvä idea jäädä välilaskupaikkaan vähän pidemäksi aikaa, niin ei tule turhaa pysähdystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopas muuta, varsinkaan kun lentolippuihinkaan ei tullut lainkaan lisähintaa pysähdyksestä. :) Oli kivaa myös tasoittaa vähän aikaeroa ja päästä levänneenä tänne Suomeen missä loma on kuitenkin aikamoista juoksua taas. :)

   Poista
 3. Tonne on kyllä joskus päästävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mielenkiintoinen ja hauska paikka, jota voi helposti suositella! :D Minua kiinnostaisi myös paljon käydä joskus Norjassa ja nähdä varsinkin niitä kuuluisia vuonoja. Samalla olisi viimein kaikki Pohjoismaat käytynä kun nyt näin Islantia. ;)

   Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)