26.1.12

Bondi Beach

Sydneyn uudenvuoden reissulla oli tietenkin pakko käydä myös legendaarisella Bondi Beachillä. Se on yksi Australian tunnetuimmista rannoista ja monille se on tuttu myös Bondi Rescue nimisestä televisosarjasta.

liian innoissaan, että jaksaisi kameraan katsoa
Menimme rannalle uudenvuodenpäivänä, koska ajattelimme että moni paikka keskustassa on varmasti silloin kiinni. Emme olleet todellakaan ainoat sen ajatuksen kanssa. Ranta ei ole aivan keskustassa ja sinne piti mennä bussilla. Ensinnäkään moni normaalibussivuoro ei kulkenut koska oli pyhä, mutta ihmisiä oli silti valtavasti liikeellä. Olimme bussipysäkillä vaikka miten kauan ja kaikki Bondi Beachille menevät bussit ajoivat ohi, koska ne olivat jo täynnä! Lopulta lähdimme kävelemään aikaisemmalle pysäkille, josta onneksi pääsimme vielä seisomapaikoille kyytiin. Myös ranta oli aivan täynnä, mutta se ei haitannut yhtään. Sääkin oli aivan täydellinen. Pilvetön taivas ja reilut 25 astetta lämmintä vaikka kello oli lähemmäs kolme kun pääsimme perille.


Monesti monet paikat joista hehkutetaan voivat olla pettymyksiä, mutta Bondi Beach oli kyllä aivan ihana! Vaalea hiekka, ihanan sininen meri ja kunnon aaltoja! Rakastan isoja aaltoja, joissa on kivaa pomppia, ja rannalle mennessä suurimman osan ajasta haluankin olla juuri meressä. Toki rannallakin on kivaa lukea kirjaa, mutta en ole juuri aurinko ottavaa tyyppiä, koska ihoni ei rusketu vaan palaa herkästi.  


Tottakai tiesin, että rannalla on hengenpelastajia ja sarjassa heidän arkensa näyttää kiireiseltä, mutta silti yllätyin miten tarkkaan he oikeasti työskentelivät. Heitä oli tasaisin välimatkoin seisomassa rannalla, yksi meni kokoajan skootterilla merellä, ja välillä osa kävi merellä laudalla. He tarkkailivat jatkuvasti merivirtoja ja välillä pitivät kokonaisia kaistaleita merestä kokonaan vapaana uimareista. Itsekin jouduin muutaman kerran siirtymään.


Rannalla oli myös jokin kuvausryhmä, mutten jäänyt tarkkailemaan, että mitä he oikein kuvasivat. Hassusti sattuvat nuo säteet tulemaan juuri heidän kohdalleen. Kuvasin ainoastaan kännykällä sillä en uskaltanut ottaa järkkäriä mukaan ja jättää sitä valvomatta.

illan tullessa alkoi meri tulla hieman sumuiseksi mikä oli kaunista

Täällä on muuten tänään Australia Day, mikä vastaa suomalaisittain lähinnä itsenäisyyspäivää vaikka täällä juhlinnan takana on ensimmäisen laivueen saapuminen vuonna 1788. Tämä on ollut yleinen vapaapäivä ja tänään Australian lippuja on näkynyt autoissa ja katukuvassa tavallistakin enemmän. Juuri kesken tämän postauksen kirjoittamista alkoi ulkoa kuulua pauketta ja kun menin katsomaan oli siellä menossa aivan mielettömän hieno ilotulitus! Se kesti ja kesti, raketteja oli aivan älyttömästi, isoja ja niitä ammuttiin useammasta eri kohteesta, mm. erään pilvenpiirtäjän katolta.

Tänään kävi käytyä myös äänestämässä ja juotua ilmaiset vaalikahvit! :D

12 kommenttia:

  1. oi olispa ihanaa päästä jo rannalle!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne rantakelit sinne Suomeenkin vielä tulee ja Italiaan ne tulee vielä aikaisemmin. ;)

      Poista
  2. Mä olen niin kateellinen! Olen kova Bondi Rescue fani! Näkykö tuttuja sarjasta? Mä varmaan jäisin aaltoihin ihan vaan niiden hengenpelastajien takia.... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole sitä niin paljoa seurannut että olisin ketään tunnistanut, mutta kyllä siellä niin paljon niitä pyöri, että tiesvaikka olisikin ollut jokin niistä. :D Tuu tänne, niin tehdään vaikka parin päivän matka sinne.. ;)

      Poista
  3. Olipas mukavan tuttuja kuvia! Itse olin reissaamassa Australiassa neljä vuotta sitten ja Bondi Beach tuli kovin tutuksi :) Kaunis ranta, vaikka maasta löytyi toki muutamia vieläkin vaikuttavampia :) Satuimme olemaan juuri tuon Australia Dayn aikana Sydneyssä ja näin silloin valehtelematta elämäni hienoimmat ilotulitukset sekä upean laivakulkueen. Todellista juhlan tuntua!

    VastaaPoista
  4. Varmasti! Itse haluasin esimerkiksi käydä vielä Airlie beachillä ja muutenkin olisi kiva nähdä itärannikkoa ja tietenkin länsirannikkoa myös. :D Kuulosti upealta tuo kokemasi Australia Day. :)

    VastaaPoista
  5. Oi Bondi Beach!!!!! Ihanaaaaaaaa! Mä olen aina ollut Bondi Beach -fani (en ole sitä sarjaa ikinä katsonut, mutta Sydneyn olympialaisten aikaan seurasin innolla beach volleyta ja tutkaillut kaikkia matkaohjelmia) :) mahtavaa, että se vielä on oikeastikin niin mahtava! Ja jospa minäkin sinne pääsisin sinun kanssasi ensi vuonna...?;)
    <3 Norppa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en siltä hirveästi etukäteen odottanut kun se on aina niin hehkutuettu, mutta ehkä senkin takia ihastuin sitten siihen niin paljon! :D oi norppa, se olisi kyllä todella ihanaa! <3 ;)

      Poista
    2. Sulla on kyllä niin mahtavia kuvia, ja kuvatekstejä! Ihana "Liian innoissaan, että jaksaisi kameraan katsoa" <3 Loistavaa!!!! Mulla meni, niin kuin tiedät, tän vuoden finanssit uusiksi, mutta ensi vuosi on asia erikseen...;)

      Poista
    3. hah hah.. ei ne nyt mun mielestä mitenkään erikoisen nerokkaita ole, mutta kiva viihdyttävät sinua! :D <3 Toivotaan , että se vuosi on muutenkin täynnä iloa ja hyvää onnea! <3

      Poista
    4. Hihi, kyllä, mua ne todellakin viihdyttävät! :D Voi kiitos kulta, sitä toivon minäkin, kaikin puolin, myös teille! <3 Kaikki asiat on nyt alkanut järjestymään niin hyvin, että uskallanko edes toivoa, että tämä ihana onneni jatkuu ja jatkuu...ja jatkuu... <3

      Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)