3.1.12

Uusi Vuosi Sydneyssä

Eilen lähempänä puoltayötä kotiuduin Sydneystä ja tänään koitti jo paluu arkeen ja töihin. 4 päivää Sydneyssä hurahtivat aivan hetkessä ja pakko sanoa että rakastuin hieman kyseiseen kaupunkiin. Olen käynyt lukemattomissa miljoonakaupungeissa, mutta Sydney onnistui jotenkin erottumaan joukosta ja sinne on pakko päästä vielä uudestaan! Onneksi lento kestää vain 1,5h ja lennot ovat halvimmillaan n. 100$. Kuvia tuli otettua yli 1 000 ja ajattelin että teen Sydneystä useamman pikkupostauksen.


Tarkoituksena oli ensin pyrkiä katsomaan ilotulitusta oopperatalolle ja olimme siellä vähän ennen 17.00. Paniikki iski kun huomasin että koko suunnaton alue oli aidattu ja kuulutukset sanoivat että koko alue on jo täynnä  ja suljettu. Samoin aivan vieressä oleva Botanical Garden oli jo suljettu, mikä olisi ollut 2.vaihtoehto oopperatalon jälkeen. Olin käynyt kyselemässä edellisenä päivänä turistitoimistosta oopperatalon alueesta ja ilotulituksista, ja illalla käynyt katsomassa alueen etukäteen. Missään ei sanottu tai lukenut kuitenkaan että koko alue aidataan ja suljetaan. Nyt kun ajattelee niin sehän on ihan järkevää ja turvallisempaa ihmisille, mutta siinä vaiheessa ei paljon naurattanut.


Siinä piti sitten lähteä paniikissa etsimään jotain vapaata paikkaa, josta näkisi edes vähän Harbour Bridgeä. Tilanne vaikutti aivan toivottomalta, mutta sitten onneksi pääsimme lauttojen satamaan, joka on oopperatalon vieressä, ja josta näkee sillan. Sekin oli aivan täynnä ihmisiä, mutta sitä ei oltu voitu vielä sulkea sillä ihmiset matkustivat ja käyttivät lauttoja. Siinä vaiheessa sen löytäminen oli aivan mieletöntä tuuria, mutta tuuri ei päättynyt vielä siihen, vaan löysimme jopa paikan, joka oli lauttojen välissä, ja josta näki suoraan sillan! Jos oli lautan kohdalla, olivat ne niin korkeita että peittivät täysin näkyvyyden. Meidänkin kohtamme oli jo täysin kansoitettu, mutta ei niin kansoitettu ettei siihen mielestäni vielä 2 ihmistä olisi mahtunut.. ;)

Sieltä se pilkistää lauttojen välistä
tungosta
 7 tunnin odottelu meni lopulta todella nopeasti. Meillä oli pieneksi taiteltu pyyhe, jonka päällä istuimme, minulla oli mukana kirja ja viereen sattui mukavia ihmisiä. Erityisesti juttelin kahden tytön kanssa, jotka ovat alunperin Malesiasta, mutta ovat asuneet ja opiskelleet jo vuosia Uudessa-Seelannissa. Heidän kanssaan vaihdoin sähköpostiosotteita ja pyysivät kirjoittamaan jos ja kun matkustan Uuteen-Seelantantiin, tai jos haluan matkavinkkejä kun menen Malesiaan. Kello 9 oli pienempi ilotulitus perheitä varten, jonka sen jälkeen edessämme olleet eläkeläiset lähtivät nukkumaan. Siten sain aivan aitaa vasten olevan paikan, jolloin kukaan ei ollut minun tai kamerani edessä! :D

..ja sitten kello löi 12:

Kellossa 0 sekuntia jäljellä ja vuosi vaihtuu!!!

Ilotulitusta oli pakkautunut katsomaan 1,5 miljoonaa ihmistä, mutta silti alueelta poistuminen ja matka hotelliin sujui yllättävän hyvin. Kaikki lähialueen autotiet oli suljettu täysin autoilta ja ihmiset pääsivät vaeltamaan koko kadun leveydeltä. Tunnelma oli muutenkin todella mahtava. Ihmiset olivat todella iloisia ja hyvällä tuulella. Täysin vieraat ihmiset toivottelivat toisilleen vain hyvää uutta vuotta ja ketään ei tuntunut tungos ärsyttävän, mikä on todella harvinaista.

Sellaistan paljettimekkoa ei kaupoista löytynyt kuin olisin halunnut, mutta onneksi sentään kaapista löytyi ihan kiva pitsimekko.

Oli aivan mahtava uusi vuosi ja ainakaan ei tarvitse vuoden päästä muistella että missä ihmeessä olin viime uutena vuonna. :)

11 kommenttia:

  1. Mielettömän upean näköistä tuolla ollut uutenavuotena :)

    VastaaPoista
  2. Noi on varmasti aivan mielettömät ja näkemisen arvoiset. Taitaa olla, että jäisi itseltä kyllä näkemättä paikan päällä. En jaksaisi tuollaista ihmismäärää. :D

    VastaaPoista
  3. Tiia: Niin oli ja upea kaupunki kokonaisuudessaan. :)

    JM-: Minuakin välillä ahdistaa ihmismassat ja esimerkiksi kun olin leijonien mm-kullan jälkeen kauppatorilla, niin meinasi vähän mennä hermo. Tosin vasta sen jälkeen kun joillakin oli jo mennyt ja alkoivat ärhennellä meille kaikille muille, jotka yhä iloissaan juhlivat. ;) Tuolla ihmiset olivat kyllä niin hyväntuulisia ja kukaan ei runnonut väkisin toisia eteenpäin. :)

    VastaaPoista
  4. Vautsi, varmasti ollut aivan mahtava kokemus! nuo kaupunkikuvat itsessäänkin jo näyttää aivan ihanilta, kun on aivan pimeää ja tosi paljon valoja. Ilotuksetkin on vähän näyttävämpiä kuin mitä meillä oli! :D

    VastaaPoista
  5. Taas sai raksittua yhden jutun pois elämäni To Do -listalta. ;) Tämän vuoden ilotulitukset maksoivat 6 miljoonaa dollaria eli ihan mielettömästi, mutta turistit varmasti kyllä toivat sen rahan moninkertaisesti takaisin. :)

    VastaaPoista
  6. Kiitoksia hurjasti blogistasi, sitä on aina niin mukava lukea :) Tuli vain mieleeni, että missä työskentelet Melbournessa ja miksi päätit alunperin muuttaa Australiaan?

    VastaaPoista
  7. Kiitos todella mukavasta kommentista. :) Olen aina halunnut asua pari vuotta ulkomailla ja erityisesti Australia on jotenkin kiehtonut jo ihan teinistä saakka. Australia on hyvin erikoinen luonnoltaan ja eläimistöltään ja ihmiset ovat jotenkin hyvin rentoja. :) Pääsin tänne kuitenkin vähän siivellä sillä mieheni suomalainen työnantaja lähetti hänet tänne pariksi vuodeksi paikalliseen tytäryhtiöön. Itse olen myös samassa paikassa ja teen konttorihommia, jotka olisivat siis omaa alaani myös Suomessa. :)

    VastaaPoista
  8. Wau, on ollut varmasti huikea kokemus. :) Ihana tuo pitsimekkosi. Mukavaa viikon jatkoa Mipsukalle! <3

    VastaaPoista
  9. Kiitos, samoin sinulle Riina! :)

    VastaaPoista
  10. Ihana, koskettavan hauska juuri sinun näköisesi postaus <3 Ja hei! Tyrmäävän upeat huulet!!!!!
    <3 Noppe

    VastaaPoista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)