23.4.14

Olympic Park

Kun mietimme mitä tehdä Calgaryssa oli yksi kohteista luonnollisesti Olympic Park. Olen aina rakastanut katsoa sekä kesä- että talviolympialaisia televisiosta ja fakta, että siellä on järjestetty joskus olympialaiset tekee mistä tahansa kaupungista mielenkiintoisemman minulle. Uskon, että nuo vuoden 1988 olympialaiset ovat ylipäätään syy miksi monet suomalaiset tunnistavat nimen Calgary.

Intoa puhkuen hyppäsin siis autoon ja ajoimme keskustasta sen parinkymmenen minuutin matkan puistoon. Ensimmäinen ajatus kun näin paikan oli, että ei ole todellista! :D Se oli jotenkin paljon... vaatimattomamman näköinen kuin mitä olin odottanut. Pikkuruinen kukkula, jonka päällä nököttivät harmaat mäkihyppytornit ja muutamia rakennuksia ympärillä. Silti saatoin täysin kuvitella, että siellä oli tosiaan järjestetty olympialaiset, silloin 80-luvulla.
Huomatkaa tuo kaunis lippu keskellä!
Siltikin tykkäsin paikan tunnelmasta. Olen ollut niin pieni etten muista mitään noista kisoista, mutta uskoisin että niissäkin on olut tunnelmaa ja ehkä ainakin urheilu on ollut siinä pääosassa.  Ennen puistoon menoa googlettelin hieman tietoa kyseisistä olympialaista ja selvisin, että se "meidän Matti" oli yksi kisojen päätähdistä. ;) Matti Nykänen nimittäin lähti kotiin niistä kisoista 3 olympiakullan kanssa ja oli kisojen menestynein urheilija yhdessä hollantilaisen pikaluistelijan kanssa. Aika mieletön suoritus ja sen takia olin innoissani jo pelkästään niiden mäkihyppytornien näkemisestä.
Olin vähän pettynyt siihen, että siellä ei ollut yhtään edes pientä olympialaisiin keskittynyttä museota. Siellä oli ainoastaan Canada's Sports Hall of Fame, joka keskittyi nimensä mukaisesti kanadalaisiin urheilusuuruuksiin. Sekin oli sinällään mielenkiintoinen ja opin paljon, mutta olisin oikeasti halunnut tietää enemmän juuri Calgaryn olympialaista ja kaikenmaalaisista ihmisistä urheilijoista siellä. Olivat sentään aulaan raaskineet laittaa viralliset maskotit ja yhden olympiasoihduista.
Kaikkeja lajeja ei luonnollisestikaan kisattu tuolla, mutta se oli yksi kisojen sydänpaikoista. Nykyään siellä voi edelleen hypätä mäkeä, kelkkailla (siis sitä kunnon kelkkailua), siellä on pari laskettelurinnettä ja muutama urheiluhalli, joissa voi urheilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)