9.4.14

Seattle Space Needle & Monorail

Halusin vielä jakaa kuvia Seattlen reissun Space Needlestä sillä se on kuitenkin siellä niitä päänähtävyyksiä ja todella kivahan se onkin. Sieltä saa todella kivat näkymät ympäröivään kaupunkiin.
Samaan pääsin yhdistämään rakkauteni monoraileihin! :) En tiedä mikä minua niissä niin kiehtoo sillä nimensä mukaisesti nehän ovat vain junia, mutta yhdellä raiteella kulkevia. Ehkä se, että kun niitä aikanaan rakennettiin ne nähtiin futuristisena tulevaisuutena, mutta nyt ne ovat menneisyyden jäänteitä. Mielenkiintoinen yhdistelmä.

Seattlen monorail on melko lyhyt ja kulkee vain kahden aseman väliä, joista se toinen on Space Needlen juurella. Se on silti hauska ja sieltä näkee hyvin maisemia sillä monorailit kulkevat ilmassa. Yhdessä kohtaa se menee myös yllättävän jyrkässä sivuttaiskulmassa.
Maisemia Space Needlestä menimme katsomaan juuri kun ilta alkoi hämärtyä. Se rakennettiin vuoden 1962 maailmannäyttelyyn, joka järjestettiin silloin Seattlessa. Torni on ihan huippuunsa laskettuna 184m korkea mikä kuulemma vastaa n. 60 kerroksista kerrostaloa ja sen näköalatasanne on 160m:n korkeudessa.
Näköalatasanne on lautasen muotoinen ja sieltä saa kivat maisemat joka suuntaa. Matalarakenteiselle kaupunkialueelle, korkeille pilvenpiirtäjille sekä merelle.
Ehdottomasti kiva käyntikohde Seattlessa. Edellisellä reissulla kaupunkiin, jonka tein 5 vuotta sitten kävin nuo molemmat kohteet, mutta nytkään ei tullut yhtään tarpeettoman toiston tuntua. Nautin niistä taas ihan yhtä paljon kuin ensimmäiselläkin kerralla.

2 kommenttia:

 1. Kiva juna ja huikeat maisemat!
  Tee matkahaaste jos haluat http://bellissimamarinella.blogspot.com/2014/04/moments-last-forever-also-travel-moments.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikutti mielenkiintoiselta ja varmasti jossain välissä sen teen. :)

   Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)