6.1.14

Retki Valtoihin

Lauantaina käväisin tosiaan rajan toisella puolella eli USA:ssa. Koko reissu oli hetken mielijohde ja kohdekin päätettiin vasta sitten kun olimme jo autossa. Lähellä rajaa näyttäisi oleva Bellingham niminen kaupunki. Selvä, sinne siis.
Rajan ylitys oli suhteellisen nopeaa ja nyt on passissakin lippunen, jonka takia ei jatkossa tarvitse enää edes nousta autosta ulos.. ellei autoa haluta tutkia. Täällä tehdään rajatarkastuksia kai aika paljon ja nytkin näin useita autoja tutkittavan. Kanadasta käydään myös paljon Usan puolella ostoksilla ja vastaavasti Kanadan rajalla ovat hyvin kiinnostuneita niistä ja voivatko he periä tulleja ostoksista.

 Itse Bellingham oli ihan ok. Ei mitään ihmeellistä, mutta ihan kiva. Söimme lounaan, ajelimme vähän ympäriinsä ja siinä se. Vaikka tykkään shoppailusta, ei sitä aina tarvitse harrastaa. Kanadalainen rajavirkailijakin oli ihmeissään ostosten puuttumisesta. ;)
Seattlekin on vain parinsadan kilsan päässä eli sinnekin voi tehdä halutessaan vaikka ihan päiväreissun. Olen siellä muutamia vuosia sitten nopeasti piipahtanut ja en ihan hirveästi ihastunut, mutta se kuulostaa jo syyltä uuteen reissuun ja parempaan tutustumiseen.

6 kommenttia:

  1. Mä pidin Seattlesta, jopa enemmän kuin niistä showbiz-henkisistä etelän kaupungeista :) eihän siellä paljon nähtävää ollut sinänsä, mutta fiilis kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun oma kokemus oli aika lyhyt ehkä 1-2 yötä? Kävin siellä neulassa, kalamarketilla, parissa kaupassa ja sit ajelin monoraililla. Ehkä mielikuviin vaikutti, että illalla/yöllä ei kaduilla näkynyt paljoa muuta kuin kodittomia ja muita pelottavan näköisiä henkilöitä ja päivällä taas ei tullut oikein Seattlessa liikuttua. :D Mutta ehdottomasti uuden reissun veroinen ja kiva kuulla, että tykkäsit. Ehkä omakin mielipiteeni muuttuu. :)

      Poista
  2. Kiva reissu!:) onko siellä muuten siis halvempaa jos käyvät Amerikasta siellä ostoksilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Järjestään kuulemma kaikki on halvempaa, osa enemmän ja osa vähemmän. Ainoan poikkeuksen tekevät kuulemma vauvojen tuotteet kuten vaipat, maidot ym. jotka ovat taas kalliimpia, mutta eipä tuo osa-alue näy omassa ostoskorissa. :) Kanada on mielestäni kuitenkin itsessäänkin edullinen maa. :)

      Poista
  3. Oih, olettepa te ehtinyt olla siellä jo kauan! Tuntuu, että lähditte ihan hetki sitten ja kuvat ja postaukset alkaa näyttää mukavan kotoisilta. Vähän viileämpää keliä näyttää riittävän mutta maisemat ovat kivoja. Terkkuja täältä 40 asteen helteestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsestäni tämä kyllä tuntuu ikuisuudelta! ;) Kiitos Anne terkuista ja teillä oli todelliset superhelteet siellä. Kaipailen lenkkejämme! <3

      Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)