6.5.14

Lake Louise

Matkalla Calgaryyn päädyimme pysähtymään Lake Louise nimiseen paikkaan yöksi. Se on todella kuuluisa paikka kalliovuorilla ja usein näkyy kuvissa upean kirkkaana järvenä, jota ympäröivät komeat vuoret. Ehdimme sinne todella myöhään illalla ja seuraavana aamuna ajoimme vielä itse Lake Lousin rannalle. Siellä sijaitsee myös kuuluisa hotelli The Fairmont Chateau Lake Louise, jonka ensimmäiset osat on rakennettu jo 1800-luvun puolella.
Vancouverin alueella asuessa aina unohtaa miten erilainen ilmasto muualla Kanadassa on vaikka siitä kuuleekin. Vancouverissa lumi on talvellakin pieni harvinaisuus ja sitä on yleensä kuulemma enintään pari viikkoa koko talven aikana. Vielä kun muistelen, että Suomessakin pääsiäisenä on lumen sulaminen jo täydessä vauhdissa, niin en ihan hahmottanut miten talvi vuoristossa vielä onkaan.  Meille tosin sattui vielä ihan rehellinen huono tuurikin meille sattui. Koko automatka oli hyvin sateinen ja kaikki pilvet roikkuivat matalalla. Lake Louisessa satoi sitten jo ihan kunnolla lunta. Jäi koko kuuluisa järvi näkemättä, ainakin siinä mielessä miten sitä perinteisesti matkataan katsomaan.
Se ei haitannut liikaa sillä ehtii sinne vielä uudestaan jos todella haluaa ja Lake Louise oli kuitenkin meille ensisijaisesti vain yöpymispaikka. Mikä teki siitä kuitenkin todella kivan pysähtymispaikan oli lounastaminen The Fairmont Chateau -hotellissa. Koko paikka vain henki arvokkuutta ja perinteitä. Lisäksi siellä oli hauskoja alppimaisia vivahteita. Miespuolisia työntekijöitä polvihousuissa ja sulkahatuissa ja peuranpäitä seinillä.Toivottavasti ehtisin käymään tuolla myös ihan kesällä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)