12.7.14

Québec Old City

Taannoisella matkallamme Kanadan itäpuoliskolle teimme päiväretken Quebecin vanhaankaupunkiin. Se oli todella kaunis ja söpä, eurooppalaisen kaupungin tuntuinen. Vanhoja ja erilaisia rakennuksia, pieniä katuja ja kujia, paljon pikku kauppoja ja kahviloita. 
Quebec on yksi Pohjois-Amerikan vanhimmista kaupungeista. Historiaa sillä on lähes 400 vuoden verran ja vanhakaupunki on päässyt Unescon maailmanperintölistalla. Quebec on paitsi nimi kaupungille, on se samalla myös nimi koko provinssille. Eli Quebec - Quebec City on kuin USA:ssa New York - New York City. 

Quebec on siitä mielenkiintoinen, että se on hyvin voimakkaasti ranskankielinen alue. Varsinkin vanhassakaupungissa minulle tuli välillä todella voimakas olo kuin olisin kirjaimellisesti jossain Ranskan vanhassa kaupungissa. Paljon vanhoja rakennuksia, ja myyjillä ja tarjoilijoilla oli useimmilla todella vahva ranskalainen aksentti englannissaan. Tiesin toki ranskankielisyydestä ennestään, mutta silti todellisuus yllätti. Quebecin kaupungissa ja Montrealissa tapasin paljon ihmisiä, jotka eivät yksinkertaisesti osanneet englantia. Kun he kuulivat ettemme olleet kanadalaisia (jolloin kyseessä ei enää ollut periaatteellisesta osaamattomuudesta), he ihan todella yrittivät käyttää olematonta englantiaan muttei siitä monesti oikein tullut mitään. Mikä todella yllätti oli myös se, että useat näistä olivat minun ikäisiäni nuoria. Myös kaikki kyltit ja muut tekstit olivat useimmiten pelkästään ranskaksi ja kun katsoin hotellissa televisiota, oli englanninkieliset sarjat dubattu ranskaksi.

Quebeciläisillä on myös aivan omanlaisensa kuin kansallistunteensa. Provinssin oma sininen lippu liehuu joka paikassa kuin valtionlippuna. Täällä British Columbiassa en ole nähnyt tämän provinssin lippua kuin ehkä kerran pari jossain. Osa Quebeciläisistä haluaisi myös irroittautua kokonaan muusta Kanadasta. Vuonnea 1995 järjestettiin kansanäänestys Quebecissa, jossa 49.4% äänesti eroamisen puolesta ja 50.6% eroamista vastaan. Tämä on mielestäni todella mielenkiintoista ja jotenkin uskomattoman kuuloista. :) Quebec on Kanadan suurin provinssi (Nunavut on territorio) pinta-alaltaan ja toiseksi suurin provinssi asukasluvultaan, mutta olen kuullut ettei se silti selviäisi omillaan. En tiedä enkä ota yhtään mitään kantaa, mutta silti tämä provinssi kiehtoo minua todella paljon. Se on kanadalainen, mutta täysin erilailla kanadalainen provinssi kuin vaikkapa se missä itse asun. :)
Yksi päänähtävyyksistä on Château Frontenac, jonka sanotaan myös olevan maailman valokuvatuin hotelli. En tiedä miten sellaista tilastoitaisiin, mutta minä ainkin otin monta kuvaa hotellista sellaisenaan ja monessa kuvassa se näkyy myös taustalla. Onhan se upea ja linnamainen.

Todella ihana ja kaunis kaupunki. :)

4 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää :)
  jotain Eurooppalaisen näköistä sielläkin on, ehkäpä noista tornitaloista tulee jotkin Saksan talot mieleen.
  Tykkään kovasti linnoista, torneista ja värikkäistä taloista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minäkin tykkään ja voisin ihailla vaikka miten kauan. :)

   Poista
 2. Linnat ja yleensäkin linnamaisuus tekee vaikutelman kyllä ihan jotenkin kuin suoraan Ranskasta! Kovin kaunista!! :)

  T. Norppa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli ja sääkin oli upea. Oli hyvä kävellä katuja ympäriinsä. :)

   Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)