18.10.11

MotoGP Phillip Island 2011

Sunnuntaina ajettiin MotoGP sarjan osakilpailu Phillip Islandilla mikä  on n. 140km etelään Melbournesta. Itse seurasin aikaan hyvin tiuhaan Formula F1:stä, mutta viime vuosina sekin on jäänyt ja MotoGP:stä tiesin ainoastaan nimen Valentino Rossi. Silti oli kivaa ja mielenkiintoista lähteä katsomaan kisoja, mikä oli iso tapahtuma.





Sää oli todella vaihteleva. Yhtenä hetkenä saattoi olla täysin aurinkoista, sitten sataa 5min sitten jälleen aurinkoista, kunnes taas uusi sadekuuro. Myös tuuli oli todella voimakas varsinkin puhureissa ja ainakin yksi kisassa kaatuneissa kuskeista syytti jälkeenpäin äkillistä puhuria. Onneksi olin itse vaatettaunut hyvin ja lisäksi meillä oli paikat eräästä paviljongista, jonne saattoi välillä mennä sadekuuroja pakoon.






Sen verran opin kyseisestä kilpasarjasta, että Valentino Rossi ei ole kilpaillut mestaruudesta tällä kaudella vaan kauden ykkösnimi on ollut australialainen Casey Stoner, joka itseasissa varmisti juuri kyseisessä kisassa kauden mestaruuden ajamalla voittoon. Kisassa Stoner tuntui olevan ihan omassa luokassaan ajoi lähes koko kisan paljon muita edellä.


46 - Valentino Rossi
27- Casey Stoner
Kisoja oli katsomassa hirmuinen määrä ihmisiä ja tunnelma oli todella hyvä vaikka olisi voinut olettaa että ihmiset olisivat riehaantuneet enemmän Stonerin voitosta. Pyörät menivät aivan uskomattoman kovaa radalla ja tuntui välille lähes mahdottomalta miten ne saattoivat pysyä tiessä kiinni kurveissa. Myös ääni, joka niistä lähti oli jotain aivan uskomatonta ja korvatulpat olivat enemmän kuin tarpeelliset.

Oli siis ihan kiva sunnuntai vaikka illalla olinkin aika väsynyt. Vielä kun pääsisin seuraamaan Formula FI osakilpailua, niin olisi moottoriurheilusaldo täynnä.

4 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia. :) Kyllä on varmasti kiva päästä vähän toisenlaista urheilua ja toisenlaisiin olosuhteisiin katsomaan. Vaikka ei ennestään joku laji niin kiinnostaisi, mutta kyllä tuolla kelpaisi katsella oikeastaan mitä vain. ;) Mukavaa viikkoa sinne teille! <3

    VastaaPoista
  2. Kieltämättä on kivaa kokeilla täällä kaikkea erilaista ihan vain sen kokemuksen vuoksi. :) Oikein ihanaa viikkoa myös sinulle! <3

    VastaaPoista
  3. Oi mahtavaa. Motogp on oikein lähellä meikäläisen sydäntä ja haaveissa olisikin joskus käydä livenä kisaa katsomassa. En kyllä pistä pahakseni vaikka pääsisin Australiaan asti joskus kisoja katsomaan. :)

    VastaaPoista
  4. Kivaa, että joku fani löytyi. :) Phillip Island oli pelkästään jo paikkana mielestäni upea, mutta onneksi kisoja löytyy kiinnostuneille monia euroopastakin. Toivottavasti pääset joskus seuraamaan paikan päällä. :)

    VastaaPoista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)