30.1.15

ETELÄ-AMERIKKAAN?

Yhdestä lomasta selvitty ja jo on seuraava mielessä. Kanadasta olen lähdössä helmikuun lopussa ja huhtikuussa olisi oltava Suomessa, mutta väliin jää maaliskuu täynnä mahdollisuuksia. Toki olisi mahdollista mennä takaisin Suomeen jo silloinkin, mutta haluaisin käyttää hyväksi tämän ainutlaatuisen tilaisuuden.

Etelä-Amerikasta olen haaveillut jo kauan, mutta se on aina ollut jotenkin niin kaukana ja sen maat jotenkin myös vaikeampia matkustaa. Kumpikaan näistä ei ole järjellisiä syitä vaan enemmän mielikuvista tulevia. Nyt tuntuu, että olisi oikea aika päästä käymään muutamassa maassa tuolla mielenkiintoisella mantereella.

Isoin este on aika, sillä lähtöön olisi enää kuukausi eikä minulla ole mitään varattuna! Sain tämän idean vasta pari viikkoa sitten ja siitä asti olenkin tehnyt armotonta googletusta eri maista, lentolipuista, rokotuksista ym. Haluaisin matkustaa rinkan kanssa ja tehdä maiden sisäisiä ja välisiä matkoja paikallisilla busseilla ja halpalentoyhtiöillä. Tällä tavoin reissaaminen olisi paitsi halvinta, niin myöskin ehdottomasti helpointa! Matkaan lähden joko yksin tai toivottavasti mieheni voisi myös lähteä mukaani.
SE Machu Picchu!!!! Tämä haave on itselläni ollut niiin kauan!!! Maaliskuussa ei välttämättä ole vain yhtä kirkas sää kuin kuvassa.. ;)   Kuva:täältä

Vaikka siellä olisi vaikka mitä mielenkiintoisia maita, niin tällä hetkellä suunnitelmissa olisi Peru, Chile ja Argentiina. Mukavaa olisi myös käydä Ecuadorissa sekä Boliviassa, jotka olisivat myös vähän "reitillä". Aikaa minulla olisi kuitenkin vain kuukausi, joten pitää miettiä tarkkaan ettei tule ahnehdittua liikaa ja matkustamisesta tulee liian hätäistä. Lentäisin täältä siis joko Quitoon tai Limaan ja Suomeen lentäisin Buenos Airesista.

Onko kellään mitään matkakokemuksia tai vinkkejä? 
Yksi kaverini vinkkasi, että espanjaa olisi hyvä osata, mutta se on valitettavasti tähän hätään vähän liian myöhäistä. :D Vaikkei mitään omia matkakokemuksia olisi, niin olisi silti mielenkiintoista kuulla mitä maita pidätte Etelä-Amerikassa mielenkiintoisina!! :)

14 kommenttia:

 1. Hei käypä lukemassa Adalminas Secret blogia,sillä hän toteutti juuri Etelä-Amerikan turneen ja voi varmaan vastailla sinun kysymyksiin
  -kirsi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! En tiennytkään, että hänkin on pyörinyt siellä. :)

   Poista
 2. Norpan sisko kävi muutama vuosi sitten lomalla Equadorissa ja vieraili Qalapagossaarilla. Siellä kuulemma huikeaa luontoa - ja eläimiä! :) yksi haaste toki mukana, nimittäin mihinkään eläimiin ei saa koskea! :D Se olisi niin vaikeaa!! :D Mutta toisaalta sen ymmärtää, eläinparat saattaisivat sairastua ihmisten mukana tuomista bakteereista, ja mitäpä me eläinten ystävät emme tekisi eläinten hyvinvoinnin hyväksi :) Eräs ystäväni kävi myös joulukuussa matkalla Argentiinassa. Siellä ollessaan hän vieraili miehensä kanssa Argentiinan ja Brasilian rajalla sijaitsevilla Iguazún putouksilla. Lähistöllä he näkivät myös nenäkarhuja! :)
  Mutta, Norppaa vähän kauhistuttaa ajatus päästää ystävä matkaan yksin... Etelä-Amerikka kun ei (etenkään) naisille ole se turvallisin paikka olla yksin... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi!! Pitääkin vähän kysellä siskoltasi Galapagossaarista! Olin jo hylännyt ne, mutta nyt vähän suunnitelmien muuttuessa mahtuisivat ne ehkä sittenkin mukaan, mutta.. ne ovat vielä 1000km Ecuadorista ja kaikki retket aika kalliita. Luonto ja eläimet olisivat kylläkin ainutlaatuisia.. Niin hankalaa! :D Kiitos huolenpidosta! <3 Nyt näyttää siltä, että Kimmo saa järkkäiltyä itsensä mukaani. :D Ja ihan totta, onhan siellä todella paljon vaaroja ja kannattaa olla enemmän varuillaan kuin useimmissa muissa paikoissa matkustaessa. Putoukset kiinnostaisivat myös, mutta Kimmo on jo ne nähnyt ja nyt näyttää ettei sinnepäin edes ehdittäisi.

   Poista
  2. Ne on siis jo niin nähty, sanoo Kimmo :D Kivaa, jos pääsisi mukaan!!! Joo, ja onhan se niin, että myös tuo maanosa tuppaa olemaan sen verran suuri pitkine välimatkoineen että valintoja tulee tehdä. Tosin, kuten äidilläni on tapana sanoa, pitää jättää jotain myös seuraavaan kertaan :) Mut laita Nipalle ihmeessä viestiä fb:ssä, se varmasti mielellään muistelee reissuaan! Ja on käynyt muuten tuolla Bolovian huudeilla pari muutakin kertaa... Onneksi olen nyt itse käynyt siellä unelmalomalla Ausseissa (hän kaksi kertaa...) koska muuten olisin paljon kateellisempi :D ;)

   Poista
  3. Äitisi on viisas! :) Nähtävää jää jäljelle paljonkin ja sitten siellä on sellaisia maita kuten Venezuela joka kiinnostaisi todella paljon mutten sen nykyisessä tilanteessa edes uskaltaisi sinne matkustaa. Hankalaa kun tuntuu, että mitä enemmän matkustaa, niin sitä enemmän vielä aina haluaisi vain nähdä ja pikemminkin, että lista lyhenee, niin se vain kasvaa. Joskus kyllä haluan sun kanssa sinne Pietariin!! :D Minäpä laitan Nipalle viestiä, arvostan jos saisin kuulla kokemuksia ja vinkkejä. :) Oli kyllä niin ihanaa kun kävit silloin kylässä <3 <3 <3

   Poista
 3. Muutin juuri pari päivää sitten Buenos Airesiin ja kyllä sain samantien huomata että espanjaa täytyy kyllä nopeasti alkaa opettelemaan :D Mutta varmasti pärjää ilmankin varsinkaan jos ei tarvi mitään monimutkaisia asioita hoidella, en usko että jokainen turisti tänne tullessaan osaa espanjaa :P Tsemppiä reissuun, odottelen mielenkiinnolla postauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luinkin muuttosuunnitelmistasi aiemmin! :D Mahtavaa, että nyt olet siellä. :D Valitettavasti itse varmaan joudun nyt jättämään Argentiinan sittenkin toiseen kertaan, mutta innolla ja ehkä pienellä kateudella tulen seurailemaan elämääsi Buenos Airesissa. ;) :D

   Poista
 4. Kuulostaa erittäin hyvältä suunnitelmalta :) Tärkeimpänä vinkkinä antaisin sen, että kannattaa oikeesti miettiä mistä minne meinaa matkustaa. Kuukausi on todella lyhyt aika Etelä-Amerikassa ja Quitosta Buenos Airesiin bussilla menee varmasti viikkoja. Jos ei halua lentää, vaan tarkoitus on liikkua lähinnä maateitse, niin ei kannata ottaa liian suurta haukkua kerralla (varsinkin jos haluaa myös pysähtyä näkemään siinä matkalla jotain). Välimatkat on TODELLA pitkiä ja tiellä voi sattua yhtä sun toista.. :) Buenos Airesissa jopa viikko on lyhyt aika, joten kannattaa suunnitella mitä kaikkea haluaa nähdä ennen lentojen ostoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa! :) Itsekin aloin miettiä, että tuli ehkä haukattua liian iso pala ja, että intoa on huomattavasti enemmän kuin aikaa. Machu Picchu on aina ollut itselleni ehdoton jossain vaiheessa elämääni, koska olen aina rakastanut historiaa ja ollut erityisen kiinnostunut väli- ja etelä-amerikan alkuperäiskulttuureista. Sen takia mietin, että nyt matkan kutistamista Peruun ja sen naapurivaltioihin Ecuadoriin sekä Boliviaan. Niissäkin riittää jo niin paljon nähtävää kuukaudeksi ja korkean ilmanalan vuoksi kannattaa edetä vuoristoalueilla rauhallisesti. :)

   Poista
 5. Hei hyvältä kuulostaa!:) itse haluaisin ainakin nähdä Iguazun putoukset ja Brasiliaa tai Argentiinaa! Meksikossakin olisi vaikka mitä nähtävää. Kurkkaa Chiquinen blogi jossa on matkajuttuja Etelä-Amerikasta http://chiquine.blogspot.com/search/label/Brazil

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kivasta blogivinkistä! :) Mieheni on käynyt Argentiinassa ja nähnyt mm. nuo putoukset. Itseäni ne kiinnostaisivat myös, mutta ainakin tältä reissulta jäävät väliin. Argentiina kyllä kiehtoisi maana todella paljon kuten Chilekin, mutta kaikkea ei voi sitten kuitenkaan ehtiä. :/ Meksikossa olen itseasiassa käynyt alle kouluikäisenä ja se teki minuun sellaisen vaikutuksen, että muistan sieltä hämmästyttävän paljon asioita. :) Muistan esimerkiksi mayojen muinaisen kaupungin, siellä olevan ison temppelin, jonka portaita kiipesin ylös ja alas, muistan kun opas selitti vanhasta urheilulajista, jossa osa osallistujista uhrattiin ja muistan myös ison uhrikuopan joka oli täynnä vettä ja näin vuosikausia sen jälkeen painajaisia, jossa tipun sinne uhrikuoppaan. :D Olivat ehkä liian rajuja tarinoita sen ikäiselle. :D Toisaalta uskon, että mielenkiintoni historiaan on ehkä alkanut jo sieltä. :)

   Poista
 6. Mikä on ollut suosikkikohteesi? oliko havaiji hyvä kohde?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Havaiji oli todella kiva paikka. En tosin ollut siellä kuin vajaan viikon ja koko ajan Oahu saarella, pääsosin Honolulussa. Olisi ehkä joskus hauskaa mennä sinne uudestaa, mutta siinä tapauksessa haluaisin nähdä niitä muita saaria, joilla sanotaan olevan vielä näyttävämpiä luontokohteita. Havaiji oli siinä mielessä helppo kohde koska se on täysin länsimainen ja amerikkalainen pienellä polynesialaisella vivahteella. Ei tarvinnut siis jännittää yhtään kieli- tai kulttuurimuureja ja meno oli leppoisaa ja kaupallista. Vähän sellaista kuin miltä se telkkarissakin näyttää. :D

   Omia suosikkikohteita on niin paljon, että hankalaa valita ja tykkään myös niin keskenään eri tyyppisistä jutuista. :D Fidzistä tykkäsin todella paljon! Pääsaaresta turistirysineen en, mutta island hoppingista ja varsinkin niistä viimeisistä saarista ja paikoista kuten Blue Lagoonista. Niin uskomattoman väristä vettä ja koralleja en ole nähnyt missään. New York on sellainen kaupunki, johon voisin matkustaa aina vain uudestaan sillä tykkään sen tunnelmasta ja elämänmenosta todella paljon. Singapore on todella kiva kaupunki. Modernein paikka, jonka olen ikinä nähnyt ja aivan mieletön shoppailuparatiisi tarjonnaltaan. Laskettelulomistani alpeille olen aina tykännyt todella paljon, oli kohde mikä tahansa. Mielettömiä rinteitä ja mukavaa tunnelmaa pienissä alppikylissä. Hassua on, että jos sellaisen tekee vaikka äkkilähtönä, on matka monesti halvempikin kuin jos matkustaisi vaikka Suomen lappiin. :) Yksi ikimuistoisimmista reissuista on ollut myös automatka Los Angelesista New Yorkiin sillä näin ja koin siinä matkalla niin mielettömästi, että hankala olisi selittää tässä edes kohokohtia. Melbourne on minulle ykköspaikka maailmassa koska asuin ja kotiuduin sinne niin hvin, mutta rehellisyyden nimissä en usko, että tavan turistimatkalla siitä saa niiiin paljoa välttämättä irti kuin mitä minä aina siitä hehkutan. :D

   Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)