22.12.14

IHANA PÄIVÄ

Eilisen vietimme yhden ihanan ystäväpariskuntamme kanssa Mornington Peninsulan alueella. Se on nimensä mukaisesti niemimaata, jonka toisella laidalla on valtameri ja toisella laidalla iso Port Philipin lahti, jonka pohjukassa Melbourne sijaitsee. Se on todella kivaa aluella ja siellä sijaitsee mm. paljon viinitililoja. Olen retkeillyt siellä useita kertoja ja tehnyt ainakin yhden postauksen (KLIK!), jossa kiertelin juuri noita viinitiloja ja ihailin maisemia. 

Eilen siis aamupäivällä kääntyi auton nokka kohti etelää ja matkaan napattiin leipomosta leivät ja kahvit.  Reilun puolentoista tunnin päästä olimme perillä ensimmäisessä kohteessamme, joka oli Cape Schanck. Tarkoitus oli kuntoilla enemmänkin, mutta lopulta vaeltelu jäi muutamaan kilometriin, mikä sekin sinällään oli riittävää mäkisessä maastossa ja yli 30 asteen lämpötilassa.
Maisemat olivat todella kauniita ja tykkäsin pienistä kapeista puisista kulkusilloista, joita alueelle oli rakennettu.

 Oli laskuveden aika ja kallioiseen ja kivikkoiseen maastoon oli jäänyt pieniä altaita, jotka olivat kuin luonnon omia pieniä akvaarioita. Näin jopa pari kalaa vilahtelevan kivien välissä.Kävelylenkin jälkeen ajoimme toiselle puolelle niemeä uimaan. Siellä ei ole isoja ja hauskoja meriaaltoja, mutta vesi oli huomattavasti lämpimämpää, joka ratkaisi asian. Ranta oli ihanaa luonnonhiekkaa ja todella todella matala. Kahlailin useamman kymmennen metriä ja silti vettä oli vain vyötäröön. Siellä oli kuitenkin hauskaa oleskella ja ihmetellä mm. jänniä kirkkaita meduusoja(?), joita näimme muutaman. Ne eivät onneksi olleet vaarallisia ja niitä tuli jopa tökittyä sormella.  Keräilin myös muutaman kauniin kotilon kuoren muistoksi. Jätin kameran autoon, joten uimakohdasta ei ole kuvaa, mutta vähän myöhemmin pysähdyimme autolla toiseen rantaa, josta otin tämän instagram kuvan. 
Kävimme vielä syömässä eräässä satamassa sijaitsevassa sea food ravintolassa, joissa päädyimme jakamaan kaikki annokset. Sen jälkeen kävimme vielä ihailemassa laskevaa aurinkoa ja maisemia ennen kotiinlähtöä.Päivä oli todella ihana ja rentouttava. Kuin minietelänloma! Vaikka olen siis kokoajanlomalla, tarvitsen välillä pieniä irtiottoja ja maisemanvaihdoksia ja parhainta ne ovat silloin kun ne voi tehdä hyvässä seurassa. Jos on stressiä tai ikäviä asioita elämässä, löytävät ne aina vaikka matkustaisi pallon toisella puolelle. Eilisenkaltaisillä päivillä voi niitä asioita taas potkia hetkeksi vähän kauemmaksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)