24.12.14

HYVÄÄ JOULUA!

Täällä on aattopäivä kääntynyt jo iltaan. Vaikka olen hokenut, että tänä vuonna skippaan koko joulun ja siis ihan hyvillä mielin, niin on se joulutunnelma jo tännekin hiipinyt.. 
Eilen illalla sain mieheltäni kivat joulukukat ja ennen nukkumaanmenoa kaivoin ne kaikki 3 koristetta esiin, jotka olin ostanut ja ripustin ne kukkaan. Olin ostanut ne aikaisemmin lähinnä matkamuistoiksi tulevia jouluja varten, mutta kivasti ne luovat tunnelmaa tännekin. Kaksi niistä esittää australialaisia eläimiä (kyllä, täällä on pingviinejäkin) ja yksi oli vain muuten mielestäni kaunis koriste, ja se on myös käsinmaalattu. Noita eläimiä minulla on jo kokonainen sarja sillä täällä asuessa ostin niitä useita erilaisia. Kivaa on myös, että ne on valmistettu paikallisesta "harjapuusta" eivätkä ole siis muovisia. 
"Joulukuusikin" meiltä löytyy.. Se on kyllä ehkä köyhin versio ikinä. Täällä asuessa meillä oli Ikeasta ostettu kahden dollarin muovikuusi, mutta nyt meillä on kuusenmuotoinen suklaapakkaus, josta on jopa sisusta jo syöty. Silkkipaperista taiteilin sinne palloja ja foliosta ylös joulutähden. Aamulla vähän hassuttelimme kotona ja laitoin soimaan yhden lempijoululauluistani eli Nisse-polkan. Tanssimme sen tahtiin ja yhdessä vaiheessa jopa laitoimme kuusen lattialle ja tansimme sen ympärillä. Jos tuollaisella ei lähde aatopäivä kivasti käyntiin, niin ei millään. ;) 
Tämä kukka on oli yksissä häissä pöytäkoristeena ja sen jälkeen se koristi täällä kotiamme. Oli ihana yllätys vielä löytää se.
Täällä aattopäivä ei ole oikein mitään, se on vähän kuin Suomessa 23. päivä. Kun kävimme ulkona aamupalalla oli siellä siis vielä ihan normaalimeno, mutta tuntuu, että muutkin ihmiset ovat tavallista paremmalla tuulella, mikä on ihanaa. 

Jouluperinteitä viettäen kävimme joulusaunassa, sillä onneksi meillä on sellainen taloyhtiössä. Paistoimme myös pientä minikinkkua, mutta unohdin sen uuniin!!! Otin sen juuri äsken pois ja vähän tummanpuhuvahan se on päältä ja saa nähdä kuinka kuivakka siitä tuli.. Mutta ei se kinkun polttaminen onneksi niin vaarallsita ole. :)
Perhettä on luonnollisesti vähän ikävä, mutta kivaa on viettää joulua taas täällä Australiassakin. Kohta menemme uudestaan saunaan, kun meille tulee pari suomalaista ystävää kylään. Huomenna menemme aamupäivällä joulukirkkoon ja iltapäivällä menemme muutaman kaverin kanssa puistoon grillailemaan. Täällä grillaaminen on vähän sellainen jouluperinne ja muutenkin suosittua. Puistoissa on usein nimittäin ilmaisia grillejä, jotka on kytketty kaupungin kaasuverkkoon.

Loppuun haluan vielä laittaa sen Nisse polkan! Omassa kotonani soi aattoaamuna aina keittiössä sama ikivanha kasetti. Jo pienestä pitäen yksi lempilauluistani tuolla kasetilla on ollut tuo laulu ja erityisesti kohta: Hiiri se kissalle takkia ompeli.. :D


IHANAA JOULUA KAIKILLE!!

6 kommenttia:

  1. Kivat ja erikoiset joulukoristeet. Hyvää Joulua!

    VastaaPoista
  2. Iiiiiiihanat eläinkoristeet, erityisesti koala!!!! <3 Mun suosikki on myös Nisse-polkka, tykkään hyppiä ja tanssia laulaen sitä ympäri taloa :D !!!!! Joulunjälkeiset terkut Norpaltasi!! <3

    VastaaPoista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)