10.1.13

Tennistä ja asu 09/01/13

Melbournessa alkaa pikkuhiljaa tennishuuma nousemaan. Australian avoimet alkavat ihan muutaman päivän päästä ja niihin liittyviä mainoksia ja tempauksia näkee todella paljon. Yksi jokavuotinen perinne ennen avoimia on AAMI Classic turnaus. Se kestää muutaman päivän ja tämä vuosi on sen 25. juhlavuosi. Se on leppoisa turnaus, jossa pelaa valikoituja pelaajia toisiaan vastaan näin avoimien alla.
En koko jutusta oikein tarkkaan tiennyt mikä se on, ennenkuin pääsin paikalle. Se kuitenkin yllätti positiivisesti. Ihmisiä ei ollut aivan hirveästi, mutta kuitenkaan katsomot eivät olleet aivan tyhjiä. Kaikki tuntuivat olevan myös hirmu hyvällä tuulella ja tapahtuma vaikutti todella hyvin organisoidulta. Päivä meni siellä erittäin mukavasti ja tennis on onneksi todella mielenkiintoinen laji katsoa vaikka ei hirmuisesti sitä olisi ennestään seurannutkaan. Pelaajistakin tunnistin nimeltä ainoastaan yhden, takavuosien suuruuden ja aussien oman pojan, Lleyton Hewittin.
Hewitt on nuorin pelaaja ikinä, joka on saavuttanut 1. rankingin (20-vuotiaana) ja hän on voittanut urallaan myös Grand Slameja. Tällä hetkellä hänen rankinginsa on ainoastaan 82 ja se oli kaikista turnauksen pelaajista huonoin. Silti kyllä yleisö oman pelaajansa tunnistaa ja Hewittin pelissä olikin paras tunnelma kaikista peleistä. Yleisö kannusti häntä voimakkaasti ja huuteli come on -huudahdusta, josta Hewitt on kuuluisa. Itsekin jännitin peliä paljon, mikä oli todella tiukka. Omaa jännitystäni lisäsi se, että ystäni Noora on hirmuinen tennis ja erityisesti Lleyton fani ja Nooran innostus on imaisi minuakin vielä enemmän peliin. Noora seurasi peliä kotisohvaltamme telkkarista ja yritin ottaa Nooralle paljon kuvia Lleytonistä. ;)

Siinä kävelee pelin voittaja, Lleyton Hewitt!
Toki muutkin pelit ja pelaajat olivat mielenkiintoisia. Otin myös heitä kuvia ja jännää seurata heidän uraansa tulevaisuudessa ja nyt tulevisssa australian avoimissa. ;)
Jännää on miten viihdykettä löytää monesti myös arvaamattomista asioista. Ottelut televisoi Channel 7 ja yhdellä kuvaajista oli aivan oma lähestymisensä. Olimme seuraamassa otteluita seitsemän tuntia ja rehellisesti sanottuna tämä yksi kaveri käytti varmaan ainakin neljä tuntia pallon, mailan tai mailan ja pallon yhdessä lähikuvaamiseen kentän laidalla.Raukka joutui kaiken kyykkimisen takia pitämään selkätukeakin. Huvittavinta on kuitenkin, että kaverin kuvat saattavat olla oikeasti todella upeita ja juuri sellaisia erikoiskuvia joita näytetään tauoilla sun muilla ja kaikki ihasteleavat, minä mukaanlukien. :)
Kutsussani luki asukoodin kohdalla smart casual ja olen huomannut että täällä painopiste tuntuu olevan juurikin sanalla smart. Farkut olivat siis heti pois vaihtoehdoista vaikka Suomessa uskoisin niiden hyvin yhdisteltynä toimivan. Pinkki bleiseri toi kuitenkin mielestäni asuun sellaista piristystä ja rentoutta verrattuna vaikka hyvin asialliseen mustaan bleiseriin.
- bleiseri: Massimo Dutti
- silkkipaita: Zara
- hame: Gina Tricot
- laukku: Givenchy
- kengät: Bianco

Kaikenkaikkiaan päivä oli erittäin hauska ja kivaa on, että pääsen pian uudestaan tenniksen pariin. Ostimme nimittäin liput tiistai-illalle Rod Laver Arenalle katsomaan avoimien alkupelejä. Toivottavasti sattuisi tuuri pelaajien suhteen! :)

9 kommenttia:

 1. Tennistä on kiva katsoa ja varsinkin pelata!

  T: Tenniksen harrastaja ja siihen täysin hurahtanut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska tietää! :D Tennis on mahtavan tuntuinen laji! :D

   Poista
 2. Kiva asu sinulla! Itse en ymmärrä tenniksestä mitään, mutta ystäväni on ihan hurahtanut, ja odottaa kuin kuuta nousevaa tätä Australian turnausta alkavaksi. Ilmeisesti, jos nousee kolmen maissa katsomaan aamulla meidän aikaa, niin näkee jotain otteluita. Huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui! Mutta ihanaa että ystäväsi on löytänyt jotain mitä tykkää seurata niin paljon. :D Itsekään en mitään lajista ymmärrä, mutta viime vuonna katsoin finaalin ja pari muuta peliä televisiosta ja tänä vuonna päätin mennä katsomaan ihan livenä, nyt kun madollisuus siihen on niin helppo. :)

   Poista
 3. Ihanan pirtsakka bleiseri! :) Tenniksestä en oikeen osaa kommentoida, joskus skidinä oon käyny yhellä tennistunnilla ja se jäi siihen :D Myöhemmällä iällä on tehnyt mieli aloittaa uudestaan, mutta ranteet ei oikeen tykkää :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Harmi ettet pysty tennistä pelaamaan. Onneksi maailmassa on kuitenkin muitakin mielenkiintoisia lajeja. :)

   Poista
 4. Lleyton on niiiin ihana!! Oot ihan paras kun laitoit mulle kuvia reaaliajassa! Ja elin niin siinä mukana että musta tuntuu melkeen kuin oisin nähnyt Lleytonin itsekin <3

  Norppa-neiti

  VastaaPoista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)