10.6.13

The Great Gatsby

Kävin eilen elokuvissa kavereiden kanssa ja elokuva oli The Great Gatsby. Olen halunnut nähdä sen jo siitä lähtien kun luin yli puoli vuotta sitten, että sellaista kuvataan. Täällä siitä on muutenkin ollut ihan hirveä hypetys menossa jo pitkän aikaa. Johtuen siitä, että elokuvaa on kuvattu täällä Australiassa ja elokuvan ohjaaja on australialainen Baz Luhrmann. Myös päähenkiloistä on pari ausseja eli Joel Edgerton ja Elizabeth Debicki ja Isla Fisherkin on asunut australiassa lapsuudessaan. Elokuva sijoittuu 1920-luvun New Yorkiin ja elokuvaa katsoessa ei kyllä ikinä arvaisi, että sillä olisi mitään tekemistä Australian kanssa.
Pidin elokuvasta todella paljon ja kivana lisämausteena on se, että saatan liittää siihen myös Lana Del Ray rakkauteni. ;) Olen kuunnellut todella paljon viimeaikoina Lanan Yang and Beautiful laulua, joka on kyseisen elokuvan soundtrackilla ja elokuvassakin se soi muutamaan kertaan ja hieman erilaisina versioina. Mieletön ja paranee vain joka kuuntelulla!

En elokuvasta viitsi paljoa selittää etten spoilaa, jos joku haluaa sen nähdä eikä vielä ole ehtinyt. Sen kuitenkin sanon, että pidin elokuvasta todella paljon. Juoni oli hyvä ja visuaalisesti rakastin sitä. Katsoimme elokuvan 3D versiona mikä toi siihen kolmannen ulottuvuuden. ;) Pidin siitä, että elokuva ei todellakaan ollut mikään peruselokuva, mutta se ei myöskään ollut liian erikoinen tai taiteellinen.

Tykkäsin todella paljon näyttelijöistä ja Leonardo DiCapriosta olen aina tykännyt oikein erityisesti. Mielestäni yksi lahjakkaimpia näyttelijöitä ja hän valitsee aina todella mielenkiintoisia rooleja. Myös Carey Mulliganista ja Tobey Maguiresta olen pitänyt ennenkin ja Elizabet Debicki vaikutti mielenkiintoiselta uudelta näyttelijältä.Tämä kuva on yhdestä lempikohtauksistani elokuvassa

Jay Gatsby:
I knew it was a great mistake for a man like me to fall in love...

8 kommenttia:

 1. The Great Gatsby on kyllä yksi parhaimmista elokuvista, jonka olen vähään aikaan nähnyt. Erityisen hyvän elokuvasta tekivät puvustus ja musiikki sekä hyvin valitut näyttelijät. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pukuja en muistanut edes mainita, mutta minäkin tykkäsin niistä todella paljon! Olen aina tykännyt paljon muutenkin sen ajan tyylistä ja myöskin kaikista pääkoristeista, joita käytettiin paljon. :)

   Poista
 2. Ai että haluan mennä katsomaan tuon leffan! :) vaikuttaa mielenkiintoiselta ja Leossa on vain sitä jotain...

  Mä olen nyt niin töttörööö väsymyksestä ja kiireestä etten ole täälläkään käynyt moikkailemassa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy ihmeessä! Olisi kivaa sitten jutella siitä vapaasti kun ei tarvitse pelätä, että mitä paljastaa. ;) Toivottavasti selättäisit pian kiireen ja väsymyksen. <3

   Poista
 3. voikun kuulostaa hyvältä!!:) Hirveä himo iso nähdä tää leffa! Ainakin näyttää upealta.. :)


  <3,

  http://marsqn.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä ja kuten sanottua niin visuaalisestikin todella hieno elokuva. :)

   Poista
 4. Mulla on vielä tämä näkemättä, mutta olen sen kyllä menossa katsomaan. Lana del Rey on upea laulaja.

  VastaaPoista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)