17.6.13

Minikosmetiikkaa

Matkalle lähtiessä pyrin minimoimaan matkatavaran kuten nyt varmaan tietenkin kaikki muutkin.. ;) Yksi iso tilanviejä ainakin itselläni on kosmetiikka. En tarkoita tällä niinkään meikkejä, vaan sitä kaikkea muuta eli ihon- ja hiustenhoitotuotteita. Joskus aikanaan pakkailin mukaan aina niitä tavallisten purkkieni jämiä, jotka eivät kieltämättä painaneet paljoakaan, mutta kyllähän nekin veivät ihan tuhottomasti tilaa. Sen vuoksi nykyään käytänkin matkoilla lähes ainoastaan minikokoisiin pakkauksiin pakattuja tuotteita ja kyllähän niitäkin tuntuu kertyvän..

- deodorantti
- hammastahna
- hajuvesi (iltatuoksu)
- hajuveri (päivätuoksu)
- kasvorasva
- silmänympärysvoide
- kasvoseerumi
- kasvomeikinpoistoaine
- silmämeikinpoistoaine
- kasvoliinoja
- kasvovesi
- ihorasva
- suihkugeeli
- hoitoaine
- hiusöljy
- muotovaahto
- harja (oli pakko tunkea se uutukaiseni tähän) ;)

Voi kuulostaa paljolta, mutta varsinkin rantalomilla, jolloin iho altistuu erityisen paljon auringolle, haluan myös helliä sitä tavallista enemmän.  Matkapakkauksia en ikinä pura pois pesuvälinelaukuista matkustamisen välillä ja on helppoa vain poimia pussukat mukaansa sellaisinaan. Tosin nyt huomasin, että olen hukannut shampooni johonkin ja matkahiuslakkakin oli käytönnössä lähes loppu.

Shampoo on muuten sellainen tuote, jota en edes yleensä kuljeta mukana. Kaikissa hotelleissa on aina sitä tarjolla ja sen vuoksi en sitä jaksa erikseen raahata. Nyt Fidzin lomalla osa majoituksistamme on kuitenkin varmaan niin alkeellisia ettei shampoita ole tarjolla, mutta ajattelin nyysiä sitä ensimmäisestä hotellistamme. Hoitoaine on taas ainakin omalle hiustyypilleni must! Sitä löytyy kokemukseni mukaan ehkä 80% hotelleista, mutta en ikinä uskalla ottaa riskiä ja sen vuoksi otan aina omaani mukaan.
Näistä voisin melkein karsia myös muotovaahdon ja sen hiuslakan, koska kyseessä on rantaloma, mutta ikinä ei tiedä jos jokin ilta haluaa vaikka panostaa enemmän ulkonäköön. Hajuvedet ovat myöskin melko turhia, mutta rakastan hajuvesiä ja nuo menevät niin pieneen tilaan. Varoituksena muuten, että hajuvesi saattaa aurinkoon yhdistettynä aiheuttaa ihoon pysyviä pigmenttihäiriöitä! Eli varsinkin ulkomailla rantakohteissa lomaillessa kannattaa hajuvetta laittaa paikkoihin, jotka eivät ole auringon kanssa suoraan altistuksessa.

Osan näistä tuotteista olen ihan ostanut, mutta suurin osa on kylkiäisiä tai jostain hotelleista mukaan otettuja. Tykkään myös täyttää vanhoja pakkauksia niiden loppuessa isommista pakkauksista jos mahdollista. Turhaan nimittäin maksaa kalliimpaa hintaa pienestä pakkauskoosta usemmin kuin sen kerran.. ;)

2 kommenttia:

  1. Mulla on kanssa aikamoinen kokoelma kaikenlaisia minipakkauksia kun tulee matkustettua niin paljon ja se on todellakin hassua kuinka monta eri putelia huomaa "tarvitsevansa" kun niitä alkaa mahduttaa matkalaukkuun :D Ja toi tangle teezer on ihan pakollinen, ja tosi kätevä matkakoossa! p.s. Toi Fidzin reissu kuulostaa upeelta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä.. parista tuotteesta kasvaakin nopeasti aikamoinen rypäs. :D Noistakin tuotteista tuli kyllä lopulta käytettyä kaikkia muita paitsi hajuvesiä. :)

      Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)