1.8.11

Koditon

Nyt on koti tyhjennetty, siivottu ja luovutettu vuokralaisille. Tuntuu käsittämättömältä miten siihen sai menemään niin paljon aikaa. Toisaalta lajittelin tavaroita ihan ajatuksella enkä vain vetäissyt kaikkea kerralla laatikkoon. Moni juttu päätyi roskiin, moni pääsi uuteen kotiin, ja itsekin sai tavallaan uutta kun löytyi esineitä joiden olemassaolosta ei tiennyt tai muistanut mitään.


Muutto vei varsinkin viimeisen viikon ajan kaiken energian ja ajatukset. Kaikki ajatukset oli kohdennettu siihen että asunnon tulee olla tyhjä ja siisti nyt menneenä viikonloppuna. Nyt olo tuntuu oudon tyhjältä ja päämäärättömältä vaikka todellisuudessa kahden viikon päästä pitäisi lentää Australiaan. Voi olla että kyse on väsymyksestäkin sillä viikolla kaikki illat venyivät pakatessa päälle puolen yön ja perjantaina pakkasimme neljään asti aamulla, ja heti lauantaina aaumulla jatkui sama homma. Anoppi tuli onneksi auttamaan siivouksessa ja hänestä oli kyllä hurjan iso apu.Tuntui mukavalta luovuttaa asunto kun tiesi että se oli niin siisti kun voi vain olla. Kaikki hyllyt ja pinnat pyyhitty, lattiat luututtu ja kaikki listoja myöten imuroitu.


Nyt on vain todella outo olo, jotenkin niin koditon.Vuokralaisemme vaikuttavat todella mukavilta ja sen puoleen ei ole mitään huolta. Eilenkin illalla tuntui vain todella hassulta ajatella, että tällä hetkellä meillä ei ole omaa kotia, ja meidän kodissamme on parhaillaan kaksi meille tuntematonta ihmistä, joille se on nyt koti. Todennäköisesti emme muuta siihen asuntoon enää ikinä, ja ehkä senkin vuoksi tuntuu nyt niin hassulta, tavallaan kuin yksi aikakausi olisi päättynyt. Toisaalta tuntuu hyvältä, että oli paikka jossa viihtyi niin hyvin, ja se tuntui omalta pikku tuvakololta tässä maailmassa.

Mukaani Australiaan lähtevät tavarat. En ole vielä punninnut paljon painaa, mutta jotenkin vaisto sanoo, että jotain on vielä ehkä pakko karsia. Laukkuni on vielä kooltaankin tavallista hieman isompaa mallia.
Eilen siis luovutimme asunnon puoleltapäivin ja todella hyvä asia, että muutto pois siitä asunnosta oli jo nyt. Olisi ollut hirveää jos samanlainen rumba ja paine olisivat olleet juuri ennen lentoa. Nyt saa rentoutua mökillä pari viikkoa, joista toinen on vielä itselläni lomaa. Onhan tässä vielä kaikkea mahdollista tekemistä pariksi viikoksi. Itseni pitää uusi migreenilääkkeiden resepti, käydä kampaajalla (oikeasti se oli viimeviikolla, mutta menin tuntia liian myöhään, hups..), käydä jostain ostamassa se haaveilemani kamera, nähdä ystäviä, pitää rapujuhlat vanhempieni kanssa ja vaikka mitä, mitä en jaksa nyt edes muistaa.


Eilen oli kuitenkin ihana ja aivan erityinen päivä sen vuoksi, että oli tullut kuluneeksi tasan vuosi tästä:



Miten siitä voikaan olla jo vuosi ja toisaalta onko siitä vasta vuosi? 
Elämäni onnellisin ja ihanin päivä, jota on aina niin ihanaa muistella.

Emme kaiken muuton vuoksi olleen kiireen ja hässäkin vuoksi lähteneet juhlistamaan ensimmäistä hääpäivää minnekään kauemmaksi, vaan menimme vanhempieni mökille, joka on meiltä vain n. puolen tunnin matkan päässä. Speciaalimpaa siitä teki kuitenkin sen, että olimme siellä yötä ensimmäistä kertaa, mikä tuntuu todella hassulta kun ajattelee että olemme olleet yhdessä yli 6 vuotta, ja meillä olisi ollut siihen aivan lukemattomia mahdollisuuksi. Yleensä jos olemme olleet mökillä, olemme olleet mieheni mökillä tai sitten vanhempieni vanhalla mökillä, jota ei vuokrata lainkaan, ja johon kaikki lapsuuteni mökkimuiston liittyvät. Päivä ja ilta meni mukavasti leväten, saunoen ja uiden, elokuvaa katsellen ja mikä tärkeintä toisen seurasta nauttien.

Tänään käymme illalla Lahdessa vieden sinne vielä muutamia tavaroita ja sitten pääsemme sinne mökille, jossa vietämme viimeiset kaksi viikkoa siitä ajasta, jonka olemme täällä Suomessa. Koska mökillä ei ole nettiä, hiljenee tämäkin blogi hieman.

Hieman ehkä sekavan tuntuinen postaus, mutta jos totta puhutaan, niin sekava olo on hieman nyt itsellänikin. Sekava, mutta oudon levollinen ja onnellinen.


11 kommenttia:

  1. Ihanasti tehty että siivositte kunnolla kodin ennen uusia asukkaita. Me kun muutimme tähän vuokra-asuntoomme niin koko kämppä oli siivoton, keittiössä yksi kaapillinen pulloja, saunassa siellä täällä steariinia ja kaikki hyllyt likaiset... Olipa kiva aloittaa muutto kauhealla suursiivouksella. Vuokraemäntä sanoi että siivoojan voisi palkata edellisten asukkaiden piikkiin, mutta se ei enää siinä vaiheessa oikein sopinut kun roudasimme jo täysillä omia tavaroitamme uuteen kotiimme... :P
    Mutta joo, nauti viimeisistä viikoistasi täällä ja ihanaa että kamat on nyt laitettuna ja valmiina niin ei tarvitse niistä enää stressailla. :)

    VastaaPoista
  2. Jotenkin hiljaiseksi vetää tämä postaus alkukuvien jälkeen, tuo tunne pakata tavarat ja jättää koti yms. Mutta toisaaltaan jotain ihanaa vielä edessä, muutto, uusi koti, uusi kulttuuri ja iso maailma. Uskon että kaikki on sen arvoista, kotisuomeen pääsee aina takaisin.

    Ja tuo viimeinen kuva, aivan IHANA! Ja hitsi miten kaunis puku, olet ollut kyllä tyrmäävän kaunis morsian. Ilo ja onnellisuus huokuu oikein tuosta kuvasta, sekä helpotus, että nyt se kirkon osuus on takana, jota varmasti jännititte! :) Loistava otos kyllä tuoreesta avioparista. Paljon onnea ensimmäisestä hääpäivästä.

    Koitahan nauttia viimeiset ajat, käyn välillä kurkkimassa josko jotain tänne olisi tullut. Mutta ymmärtänee kyllä tilanteesi, ettei postauksia nyt paljon tehdä. En kuitenkaan malta odottaa että saan jatkossa lukea kivoja postauksia sieltä Austraaliasta. :)

    VastaaPoista
  3. Viivi: Kuulostaa todella inhottavalta ja kun muutto tapahtuu monesti ns. lennossa, ei siinä todellakaan ole mahdollisuutta alkaa kyselemään ulkopuolista siivoojaa ja setviä sitten laskun maksajaa. Onneksi kotinne näyttää kuitenkin nyt niin nätiltä blogisi perusteella, ja kiitos, kyllä nautin. :)

    Riina: Apua! Alkoi jännittämään kun luin tuon ensimmäisen kappaleesi! :D Ehkä tässä ehtii nyt alkaaa jännittämään sitä Australian osuutta kun sai tämän yhden taakseen. Kiitos myös kauniista sanoista, tuolla hetkellä olo oli kyllä niin käsittämättömän onnellinen ja niin onnellisia olemme nytkin! <3

    VastaaPoista
  4. Voi että olet ollut kaunis morsian! Ja pukukin on upea, vähän saman tyyppisen haluaisin itsellenikin sitten joskus jos pääsen naimisiin :)

    Kirjoitit tuossa että ette todennäköisesti enää muuta takaisin vanhaan asuntoonne. Tarkoitatko että ette luultavasti enää palaa Suomeen asumaan?

    Hieno postaus kaiken kaikkiaan :)

    VastaaPoista
  5. Onnea paperi(?)hääpäivän johdosta! :)
    Hih, meillä tulee tässä kuussa jo kolmas. Onpa hassua; toisaalta vastako kolme, toisaalta, ai JO kolmas - tiedän niin ton tunteen ;) ;)

    Jännää tuo muutto varmasti, ja vielä kun suuntaatte heti toiseen maahan ja kaikkea. Mut jaan MYÖS tuon toisen tunteen -outoa kun meidän kotona asuukin nyt joku muu, eikä välttämättä enää palata siihen kämppään, jonka rakkaudella remontoimme ja jossa viihdyimme..

    Meidän tilanteissa on sittenkin aika paljon samaa, Mirvaseni! :)

    VastaaPoista
  6. Mulle tuli kans jotenkin haikea fiilis tätä lukiessani. Musta muutto tuntuu aina jossain määrin haikealta, kun tietää, että kaikki ne ajat, mitkä siinä kodissa on kokenu, on nyt takana. Ei siinä, että eteenpäin menemisessä mitään huonoa olisi, yleensä aivan päinvastoin!

    Tsemppiä teille tulevien koitosten varalle :)

    VastaaPoista
  7. Mimmu: Kiitos <3 Sovittelin pukuja monessa eri liikkeessä, mutta tuon kohdalla tiesin, että se on "se". :) Suomeen olemme kyllä palaamassa, mutta luultavasti emme enää samaan kotiin. Suunnitelmia on monia, mutta saa katsoa mitä teemme kun Suomeen paluu alkaa tulla ajankohtaiseksi..

    Laapa: Yllättävän paljon kyllä! :D Onnittelut myös teille tulevasta hääpäivästä. :)

    Minty: Tiedän kyllä tarkalleen mitä tarkoitat. Tulevasta on innoissaan, mutta silti iskee pieni kaiheus kun ajattelee sitä kaikkea ihanaa, mihin ei tavallaan voi ikinä samalla lailla enää palata. Kiitos sinulle! <3

    VastaaPoista
  8. Kauhulla muistelin omaa muuttoani tuota lukiessa mutta teidän muutto voittaa sen kyllä mennen tullen. Varmaan todella epätodellinen olo noiden kaikkien muutosten vuoksi!

    Ja onnea vuosipäivästä!

    VastaaPoista
  9. IHANA kuva häistäsi, sekä vielä ihanampi hääpuku! Itse haluan myös ehdottomasti jonkin rusetin omaan hääpukuuni :)

    Paljon tsemppiä viimeisiin aikoihin Suomessa ja onnea muuttoon (vaikka reilu viikko siihen vielä onkin), toivottavasti pääset hyvin perille ja koneelle kertomaan ensimmäisiä ajatuksia uudesta maasta :)

    VastaaPoista
  10. Kiitos paljon! <3 :) Samoja toivotaan. :)

    VastaaPoista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)