9.8.11

Rapujuhlat

Hirveästi on ollu kaikki viime päivät ohjelmaa ja sama pyöritys vielä jatkuu. Sinällään kaikki ohjelma on ollut ihan mukavaa ja siihen on liittynyt mm. paljon ystävien kanssa ajan viettämistä. Eilen illalla vietimme mieheni ja vanhempieni kanssa rapujuhlia, joka on jokavuotinen perinne.


Lapsuudenkotini on lammen rannalla ja lapsuudessanni ravustimme aina itse rapumme joka kesä. Muistan miten jännittävää oli aina kun sain nostaa rapumertaa vedestä  ja sitten näki monta rapua sieltä tuli vai tuliko yhtään. Rapukannat ovat monesti hyvin ailahtelevaisia ja jokin tauti saattaa helposti tuhota koko kannan. Meidänkään lammessamme ei enää ole rapuja, mutta onneksi niitä saa ostettua muualta ja siten rapujuhlien perinteestä ei tarvitse luopua.



rapua ja tilliä paahtoleivällä.. NAM!

Monille ehkä toispätöinen seikka, mutta itselleni rapujuhlissa on ehdottoman tärkeää koristelut. Ilman rapujuhlat eivät ole rapujuhlat! Ravut pitää tarjoilla lautaselta, joissa on rapu, lautasliinoissa, pöytäliinoissa ja ruokalapuissa(!) pitää olla ravunkuvat ja tietenkin rapuja ja rapujenkuvia pitää olla mahdollisimman paljon muutenkin ja mahdollisimman monessa jutussa.


Ehdottoman tärkeä ovat myös paperilyhdyt tunnelmaa tuomassa. Nytkin oli ihanaa kun aloitimme juhlia illan hämärtyessä ja koko ajan pimentyessä, tulivat lyhdyt aina vain kauniimmiksi. Monesti olemme pitäneet rapujuhlia vasta syyskuussa kun on oikeasti jo pimeämpää, mutta muuttomme vuoksi pidimme juhlat jo nyt, ja juhlistimme samalla synttäreitäni (neljännesvuosisata), jotka ovat ensi sunnuntaina.


Lyhdyt olivat kauniita jo alkuillastakin
 Juhlat olivat kaikenkaikkiaan oikein kivat ja oli ihanaa vietää vanhempien kanssa aikaa nyt vielä kun taas voi. Jäimme myös mökille yöksi ja sain nukuttua siellä todella hyvin. Oli kivaa ettei jäänyt tämä kesä välistä sen suhteen.



Pitäisi varmaan tarinoida jotain muutostakin, mutta siinä on vain se ongelma, että se tuntuu jostain syystä vielä jotenkin kaukaiselta vaikka siihen on enää alle viikkoa. Nyt on vain niin kiirettä, ja tänääkin itselläni on ihan minuuttiaikataulu, että ehdin kaiken hoitaa. Mutta toisaalta tarviiko sitä nyt niin hirveästi miettiä? Miettii sitten vaikka maanantaina kun lento on oikeasti edessä.. ;)

4 kommenttia:

  1. Olipa ihanan tunnelmallisia rapujuhlakuvia, tykkäsin paljon. Kohta se muutto tosiaan tulee, nopeasti menee aika. Tuntuu että tuossa sinun laskurissa oli hetki sitten paljon isommat luvut ja nyt on enää 6 päivää..

    VastaaPoista
  2. Itsekin muistan kun niitä oli lähemmäs 50.. Jännittävää! :D

    VastaaPoista
  3. Ihania perinteitä. :) Tunnelmalliset kuvat! Varmasti onnistunut ilta.

    Täytyy olla yhteyksissä sitten kun meidänkin matka lähenee (eli aika pian!).. jos vaikka tulisitte lomalle Brisbaneen tai sinne jonnekin samaan aikaan kun me ollaan siellä!! :D

    VastaaPoista
  4. Se olisi kyllä niin huippua!!! :D Oon jotenkin ihan fiiliksissä siitä teidän matkasta ja oon nyt muistellu paljon meidän omaa maailmanympärimatkaa. :) Täytyy ehdottomasti sitten selvitellä, että jos pystyttäs tulemaan moikkaamaan teitä sinne itärannikolle! :D

    VastaaPoista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)