7.4.12

10 ihanaa asiaa

Marmu oli ihana ja antoi minulle ihanan haasteen kymmenestä ihanasta asiasta. :) Tämän olisi varmasti voinut tehdä lyhyemminkin, mutta kun olin alkuviikon taas yksin, niin asiaa näköjään  riittää.. ;)

1. Yöt

Olen ehdottomasti yöihmisiä. Vaikka olisin ollut aamulla tai päivällä miten väsynyt tahansa, viimeistään 9 aikaa illalla alan tuntea kuinka energia valtaa kehoni ja intoa olisi vaikka mihin. Se on todella ihanaa, jos tiettää ettei seuraavana päivänä ole mitään menoja ja saa hyvällä omallatunnolla nauttia yöstä ja valvoa. Pidän jotenkin siitä rauhallisuudesta joka maailmassa vallitsee yöaikaan ja silloin on paljon tilaa itselle ja omille ajauksille. Yöaikaan olen myös ehdottomasti luovimmillani. Tykkään monesti kuvitella, että olisin ainoa ihminen maailmassa hereillä. ;) Joskus teininä kun asuin vielä kotona, oli niin ihanan kaunista kesällä, kun valvoi koko yön ja odotti että aurinko nousee. Sitten kun se nousi, menin ulos ja katselin monesti höyryävää lampea ja kuuntelin lintuja. Ehkä tuo tarkoittaa, että olen sittenkin aamuihmisiä, minun pitää vain valvoa siihen.. ;)
Suomen Juhannusyö, öistä kaunein

2. Kirjat

Olen lukutoukka eli niitä ihmisiä, joilla on aina kirja kädenulottuvilla. Päivisin kannan jopa useimmiten yhtä kirjaa laukussani, jota saatan lukea autossa tai tramissa tai ihan missä vaan jos siihen avautuu tilaisuus. :) Luen oikeastaan kaikenlaisia kirjoja ja makuni on laaja. Suosikkejani ovat ehkä historiaan sijoittuvat fiktiiviset romaanit, mutta yhtälailla kaikki dekkarit ja muut fiktiiviset menevät menevät hyvin. Tykkään myös lukea elämänkertoja ja tietokirjoja. Tietokirjoilla en nyt tarkoita mitään Guinnesin ennätyksiä, vaan esim. miten naiskäsitys on muodostunut kulttuureissa ja mitkä siihen kehitykseen ovat vaikuttaneet.
Viime viikon kirjaostokset


3. Eläintarhat

Tykkään hirveästi eläintarhoista, koska niistä voi helpoiten bongailla eläimiä, heh.. ;) Mielestäni eläintarhat tekevät tärkeää työtä siinä, että lisäävät tietoutta eri lajeista ja niiden tiloista, sekä niillä on harvinaisille eläimille lisääntymisohjelmia, joiden avulla voidaan toivottavasti palauttaa eläimiä joskus jopa takaisin luontoon. Joskus tietenkin miettii, että kuinka onnellisia jotkut eläimet oikeasti ovat häkeissään ja se onkin se varjopuoli. Joka tapauksessa eläintarhaan on aina päästävä jos on mahdollisuus! :)
Pandat ovat sööttejä!

4.  Kahvi

 Niin pieni, mutta silti niin suuri nautinto! Opin juomaan kahvia ehkä n. 16 vuotiaana, siten että yli puolet oli maitoa ja monta lusikallista sokeria. Nykyään juon kahvin ilman sokeria ehkä n. 1cm maitoa jos puhutaan suodatinkahvista. Suodatinkahvia olen muuten onnistunut juomaan täällä vain kahdesti. Kerran Suomitalolla ja toisen kerran skandinaavimarkkinoilla. Muuten juon paljon pikakahvia ja skinny flat whiteja, joissa on espressoa ja rasvatonta maitoa. En vieläkään sanoisi itseäni kahvista riippuvaiseksi, mutta nautin kyllä joka kupillisesta ja hyvään päivään niitä kuuluu useita.
Miksei siinä sivussa maistu myös makea.. ;)


5. Matkustelu

Matkustelu on yksi elämäni suuristä rakkauksista ja tuntuu etten voi saada siitä ikinä tarpeekseni. Olen käynyt yli 30 eri maassa, mutta tuntuu että mitä enemmän matkustaa, sitä enemmän tajuaa sen miten paljon on vielä näkemättä! Päällimmäisinä matka haaveissa ovat tällähetkellä Uusi-Seelanti, Kroatia, Norja, Peru, Argentiina ja Itä-Euroopan (Unkari, Romania, Moldova, Slovakia) automatka. Tykkään myös kotimaanmatkailusta erittäin paljon. :)
HongKong

6. Bloggailu

En muista enää mitä kautta eksyin lukemaan ensimmäisiä blogeja tai mitkä edes olivat niitä ensimmäisiä. Ne imaisivat minut mukaansa kuitenkin todella nopeasti. Blogit tuovat hirveästi piristystä päiviin ja on ihanaa kun on löytänyt sellaisin yhteisön, johon saa kaivaa itsestään sen kaikkein pinnallisimman osan ja nauttia siihen liittyvistä jutuista, ilman että tarvitsee tuntua huonoa omatuntoa. En todellakaan pidä itseäni yleisesti pinnallisena ihmisenä sen negatiivisessä merkityksessä, mutta on ihanaa kun blogimaailmassa voi sitä pinnallisuutta tuoda esiin ja muut ymmärtävät, että se on todellakin vain yksi osa minusta. Joskus tuntuu, että monet ihmiset, jotka eivät blogeja aktiivisesti seuraa saattavat sekoittaa blogin aihepiirin ja sen ympärille rakentuvat blogipersoonan vastaamaan täysin sitä mitä se ihminen on oikeassa elämässä kokonaisuudessaan. Bloggailussa tykkään valtavasti siitä vuorovaikutuksesta, jonka saa tuntemattomien ihmisten välille. Tykkään kommentoida muiden blogeja ja on ihanaa kun jotkut jaksavat kommentoida omaani. :)
Ensimmäinen postaukseni


7. Koirat

Tykkään hirmuisesti koirista. Omaa emme voi ottaa mieheni pienen allergian ja aika liikkuvan elämäntyylin vuoksi. Minulla on kuitenkin kaksi kummilasta Doris ja Luna, ja ihan pelkkiä koirakavereita useita. <3 Minä olen se hullu nainen, joka kadulla kyttää jokaista koiraa, hymyilee näille ja myös vilkuttelee kun tietää ettei omistaja näe. Säikäyttelen usein miestäni alkamalla äkkiä innostuneesti huutaa, jos jossain vilahtaa häntä ,ja aprillipäivänpilanikin hänelle oli se, että aloin huutaa "katso, katso skeittaava koira!!!" :D Saan tosiaan paljon iloa pelkästään siitä, että voin katsella muiden koiria. :)
Doris <3


8. Huvipuistot

Rakastan huvipuistoja ja erityisesti vuoristoratoja, ja ne kuuluvat ehdottomasti kesään. :) Se tunne kun vaunu alkaa kohota ensimmäistä nousuaan, päässään miettii milloin tämä laite on viimeksi tarkastettu ja huollettu ja sitten kun  nousu kääntyy laskuun, se ottaa hirveästi mahanpohjasta ja on vain pakko huutaa! Mahtavaa! :D Suosikkihuvipuistoni Suomessa on Särkänniemi ja maailmalla paras tähän mennessä ehkä Six Flags (Jackson, NJ, USA). Matkustaessa tutkin aina, että onko lähellä mitään huvipuistoja, joissa voisi käydä ja seuraavan kerran pääsen huvipuistoon varmaan toukokuussa.. ;)
Kingda Ka. Maailman korkein vuoristorata, joko nousee 139 metriin ja kulkee nopeimmillaan 206km/h.


9. Autoajelut

Autoajelut ovat mielestäni ihania! Oli kyseessä sitten muutaman viikon kestävä automatka tai ihan vain parin tunnin lähialueeseen tutustuminen, nautin niistä aina! :) Ja parhainta on vielä jos ei itse tarvitse ajaa, vaan saa olla vain kyydissä. ;) Automatkoilla voi jutella paljon, kuunnella musiikkia, lukea kirjaa ja nähdä kaikkea kaunista ja mielenkiintoista maisemaa! Ikinä ei tiedä mitä kaikkea voi matkan ainaka nähdä.  
vuokra-auto ja Death Valley

10. Oma Kulta, Ystävät ja Perhe 

Ja vielä lopuksi.. Aina sanotaan, että onnellisuuden tulee lähteä ihmisestä itsestään, mutta oma elämäni olisi ainakin hyvin hyvin onnetonta ilman noita kolmea. Se kertonee kaiken. <3
Ihana päivä, jonka sain jakaa rakkaiden kanssa <3


Haasteeseen kuuluu myös antaa se viidelle muulle eteenpäin ja päätin tällä kertaa antaa sen sellaisille, joita en olekaan ikinä ennen haastanut! 


Toivottavasti ette ole vielä ehtineet tehdä tätä ja, että teillä olisi aikaa ja kiinnostusta. :)

15 kommenttia:

  1. Automatkailu on kivaa, varsinkin kun istuu siinä pelkääjän paikalla! :D Enpä muista koska viimeksi olisin ollut pidemmällä autoreissulla kun meillä itsellämme ei ole autoa.

    Toi yöjuttu on aika jännä. :) Itse olen enemmänkin aamuvirkku ja kun ilta lähestyy niin alkaa väsy tulla. Aikamoinen homma on saada pidettyä itsensä hereillä jos on jotain juhlimista ja baari-iltoja/öitä. Kyllä niiden jälkeen uni maittaa! :D

    Kahvia olen oppinut juomaan yliopistoaikana. Nyt sitä menee joka päivä kupillinen tai kaksi, ja aina lounaan jälkeen. Aamukahvia en juo ikinä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet kyllä aamuvirkkuna onnekas kun tuntuu, että koko yhteiskunta on rakennettu teille! ;D ruoan jälkeen ja varsinkin lounaan jälkeen on kyllä ihanaa saada kahvia. :)

      Poista
  2. Heh, toi 6 on todellakin totta.. :) Pitää aina yrittää selittää ihmisille, että Tää on vain yksi puoli musta, ei ihan koko totuus... ;) Ja moni muukin juttu on näköjään meille yhteistä ;) Hieno kuva tuo the Peakilta otettu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sen takia en oikein tykkää aina kertoa blogistani ihmisille, jotka eivät niitä oikein muuten seuraa.. :) veikkaan että sinulta saattaa löytyä hyvin vastaavia kuvia. ;)

      Poista
  3. No voi kiitos haasteesta :)) yritän pistää mahdollisimman nopeasti toteutukseen !

    VastaaPoista
  4. Ihana postaus, Dorikselle kerrottu että pääsi kuvineen kummitädin blogiin <3 Tunnistin jokaisesta kohdasta SUT ja nyt vähän säälittää ,että olen herättänyt sut skypeilemään klo.6.30... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! <3 ei tarvi harmitella, lue kohta 10 uudestaan. <3 :)

      Poista
  5. Kiitos!<3 Tämä tunnustus on ollutkin työn alla kun sain sen myös Marmulta,joten eiköhän se pian tule ulos :) Tosi hyvin kirjoitit bloggailusta (6. kohta). Niin asiaa! Mielenkiintoisia ja mukavia juttuja muutkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin, muistinkin nyt kun sanoit. :) odotan mielenkiinnolla että saan lukea sinun ihanat asiasi. :)

      Poista
  6. Oi, monta ihanaa ihanaa! :) Yritän toteuttaa tän pikimmiten :)

    VastaaPoista
  7. Heh... Luojan kiitos täällä ei tarvi juoda Suomen hirveetä suodatintervaa vaan saa kunnon kahvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä ei edes oikein aina muista miten pahalta se maistuukaan, ennen kuin saa jostain aina kupillisen. :D Australia on kyllä pilannut suomalaisen kahvin ;)

      Poista
  8. I have been surfing online more than three hours today, yet I never found any
    interesting article like yours. It is pretty worth enough for me.
    In my opinion, if all website owners and bloggers made
    good content as you did, the net will be much more useful than ever before.
    My homepage - my blog

    VastaaPoista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)