8.1.15

POINT LONSDALE

Tuntuu ihan hassulta, että voiko elämästä nauttia näin paljon? Mikään ei toki ikinä ole täydellistä, mutta varmasti niitten samojen ongelmien kanssa voisi painia paljon kurjemmissakin puitteissa. 
Alkaa tuntua, että loma alkaa vetelemään viimeisiään kun jäljellä on enää 2.5 viikkoa vaikka normaalisti se olisi jo itsessään ihan kiva lomanpituus. Osansa siitä tekee se, että meidän pitää luovuttaa kotimme avaimet ensi viikon alussa. Sen tästä lomasta onkin tehnyt eriyisen, että saatoin nimenomaan palata siihen omaan vanhaan kotiin, jossa asuin ennen Kanadaan muuttoa. Siellä minulla oli koko ajan lähinnä koditon olo vaikka katto pään päällä olikin. Tuntuu siis todella haikealta luopua tästä taas, mutta.. Onneksi heti ensi keskiviikkona lähdemme kahdeksaksi päiväksi matkoille, mitä odotan sitäkin. 
Olen joulun ja koko joulunjälkeisen ajan ollut ihan supersosiaalinen ja viettänyt hirvittävän paljon aikaa päivittäin eri ystävien kanssa. Monilla on ollut paljon lomaa, joten kutsuja on arkipäivisinkin sadellut vaikka minne. Myös sää on ollut enimmäkseen todella hyvää. Jännä huomata miten oma ajattelukin on taas kiepsahtanut. 30 asteen päivät ovat niitä normaaleita, 40 asteen todella kuumia ja sitten kun on vaikka 23-24, huomaa valittelevansa kylmiä ja huonoja säitä. Se palauttaa aina vähän maanpinnalle kun miettii mitä suomalaiset tai kanadalaiset kaverini tuumaisivat jos facebookissa valittelisin säistä. ;) 
Rakastan merta ja uimista, mutta muuten en ole sinällään rantaihmisiä sillä en ikinä ota aurinkoa. Nyt parin viikon aikana olen kuitenkin ollut rannalla lähes päivittäin mikä on minulle ihan superharvinaista vaikka kotoammekin on rannalla matkaa tasan sen verran, että ylittää ison autotien. Nyt tuolla omallakin rannalla on tullut uitua paljon ja useita reissuja tehty muille rannoille. Eräillä ystävillämme on iso aurinovarjo, joten olen sen alla tyytyväisenä lueskellut kirjaa ja aina välillä käynyt vilvoittelemassa meressä. Yhtenä päivänä kokeilin ensimmäistä kertaa Stand Up Paddle Boardia eli suppausta. Se oli vieläkin hauskempaa kuin olisin osannut kuvitella.
Mitään erityisen ihmeellista ei siis kuulu, mutta tasaista nautinnollista elämää. Tänään jo vähän mietin, että miten tule sopeutumaan taas takaisin työelämään kun nämä eläkepäivät ovat ohi.. ;) Nyt elelen kirjaimellisesti eläkerahoillani, jotka minulle kertyivät kun työskentelin täällä. Sain Kanadaan muuton jälkeen haettua ne takaisin vaikka Australian valtio rokottikin niistä reilut 30% veroja. 
Postauksen kuvat ovat reissulta Port Lonsdaleen, jonka teimme uudenvuodenaattona päivällä. Kun tein postauksen reissustamme Mornington Peninsulaan, selitin kuinka Melbourne on ison lahden pohjukassa. Point Lonsdale on tämän ison lahden toisella puolella verrattuna Mornington Peninsulan alueeseen. Siellä on niemenkärjessä pieni majakka ja kaunista maisemaa. Kun kävimme, oli laskuvesi ja toisella puolella niemeä paljastunut hauska levä(?)alue. Tuntui hassulta kävellä sen kumimaisella pinnalla. Toisella puolella oli taas upea luonnonhiekkaranta missä oli paljon ihmsiä uimassa. Paikka on tunnettu todella voimakkaista virtauksista ja tuntuikin hassulta seistä nilkansyvyisessä rantavedessä, joka liikkui siinä kohdassa todella voimakkaasti sivusuunnassa tavallisten rantaapäin lyövien aaltojen sijaan. Ei ehkä turvallisin ranta, mutta oli todella kivaa nähdä tuo alue. :) 

14 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Vaikka en tällä hetkellä kaipaakaan kesää tai aurinkoa, koska täällä paikkakunnallani on täydellinen talvisää: pari astetta pakkasta ja lunta sataa. Tänään kävin kävelyllä tuossa ihanassa säässä ja kesken matkan minut valtasi onnellisuuden tunne! Ainut ajatus pyöri päässä, että tunnen olevani todella onnellinen kun saan asua näin kauniissa paikassa (keskellä metsää) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kommentti! <3 Vancouverissa ei tule kunnon talvea kuten muualla Kanadassa ja olen itsekin alkanut arvostaa Suomen talvea entistäkin enemmän. Ties vaikka itsekin asuisin ensi talvena keskellä metsää Suomessa, aika näyttää.. :)

      Poista
    2. Tuntuu kyllä että harvemmin nykyään saa nauttia näin täydellisestä talvisäästä Suomessa! mutta silloin kun sitä on tarjolla niin kannattaa hyödyntää kauniin maiseman kattelua :3

      Poista
    3. Todellakin! Tykkään todella paljon luonnosta vaikka en tiedä onko se blogin kautta tullut paljoa esille. :)

      Poista
  2. Kuulostaa aivan taivaalliselta! Rentoa oloa, ystäviä, lämpöä ja hyvää mieltä. Siispä aivan ihana loma koto-Australiassa. Ja enkelikin kävi moikkaamassa <3

    Kummitytöltä ja sen veikalta terkut! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana muru! <3 Kivaa kun kävit kommentoimassa. :) Terkkuja paljon takaisin! :D

      Poista
  3. Nautin sun puolesta, että saat nauttia lomasta Australian kotona <3 ja onhan se niin että niissä ympyröissä varsinkaan lomalla on elämästä vaikea olla nauttimatta :) ajattelen myös kaikkia niitä paikkoja joissa itse kävin! Norppa on lämmitellyt tämän viikon ajan hot joogassa, viimeksi sellaisista lämpötiloista olenkin päässyt nauttimaan tasan kaksi vuotta sitten siellä päin! Ajatella, tasan kaksi vuotta sitten olin sun luona siellä... <3
    Helsingin ihana talvi vaihtui eilen vesisateeseen, siksi se hot joogan 38 astetta tuntuu erityisen kivalta :D No, eiköhän se tästä taas pakstu ja talvistu :)
    Pusuja Norpalta!! :* <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä olit kyllä tänne niin luotu!! :D Mikään lämpötila ei ollut liian kuuma ja muistan kuinka grillailit itseäsi ihan koko ajan vaikka täällä se toki vähän vaarallista onkin. Oli ihanaa myös tehdä eläinystäviä kanssasi ja se nokkasiilien silitys oli mahtavaa! <3 Ihanaa, että olet löytänyt hot joogan. Itsekin sitä harrastin silloin kun tänne muuttaessa asuimme St Kildassa, mutta Por Melbourneen muuton myötä se jäi pois. :)

      Poista
    2. No niin olin! :D mutta se oli kyllä sun ja teidän ansiota, koska sä autoit mua pääsemään ihan siihen oikeaan meininkiin :) <3 ilman teitä en olisi päässyt tai edes osannut mennä kaikkiin niihin paikkoihin, saati sitten matkustanut vielä sinne... Edelleenkin, ikuisesti kiitollinen <3 Ja ne eläinystävät!!!! Ne oli kyllä ihania! Se nokkasiilin silityskuva on mun lempparikuva meistä koko matkalta! <3 Ja ajatella, se mies olisi voinut pilata koko kuvan, mutta se otti ihan loisto-otoksen!!! Muuten kuviahan on paljon! :D Ja kaikki se koettiin yhdessä... Se teki siitä vielä erityisempää ja hauskempaakin :D Niin paljon muistoja, joita elän mielessäni uudelleen ja saan heti hymyn ja onnen tunteen :)
      Pakko myöntää, että olin ja olen kyllä aika ylpeä siitä rusketuksesta :D onneksi pakotit ja muistutit mua aurinkorasvan käytöstä, sen ansiosta rusketukseni oli terveempi :)

      Poista
    3. Äh.. Tää lentokenttänetti kirjas mut ulos ja mun koko pitkä vastaus katosi.. :( Mutta oli ihanaa päästä näyttää sulle mulle niin rakasta paikkaa! <3 oon menossa taas katsoo Australian avoimia ja muistelen varmasti taas paljon myös sua. Tällä kertaa yritän muistaa ottaa myös akun mukaan. ;). Sun rusketuksesta oli varmasti moni kateellinen ja ne ihanat keltaiset vaivalla hankitut bikinit korosti sitä vielä upeasti. :D

      Poista
    4. Oi ne keltaiset bikinit... <3 Hei toivottavasti näät taas Leiska-Lleytonin! Siis en voi käsittää että näit sen silloin ihan vierestä!!!!! Mutta muista akku latauksesta ;) :* Ihanaa Tasmaniaa!!

      Poista
    5. Joo, kävikin vähän parempi tuuri silloin siinä ennakkoturnauksessa. ;) ainakin leiska selvisi ekalta kierrokselta nyt jatkoon! :D ja kiitos, täällä on tosi kivaa! :*

      Poista
  4. Ihana paikka!
    ja tiedän tuon tunteen, minulla oli ihan sama tunneolo Belgiassa ollessa se ei vaan ollut ns. minun paikkani yhtään.
    Minäkin tykkään uimisesta mutta en ota aurinkoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monet yksittäiset asiat muodostavat sen lopullisen summan.

      Kivaa, että meitä on muitakin.. Ihotyypilläni siihen ei ole edes sitä turhamaista mahdollisuutta. ;)

      Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)