29.5.13

Kuulumisia

Sunnuntain avautumispostauksesta jäi ainakin itselleni hieman negatiivinen maku, ja ajattelin nyt kirjoittaa sellaisen yleisen kuulumispostauksen. Asiani eivät todellakaan ole huonosti vaan varsin hyvin. Stressiä on silti ollut ilmassa ja sen vuoksi tuntuu, että tunteenikin menevät melkoista vuoristorataa. Saatan ilostua ja innostua aivan pienestäkin asiasta aivan ylitsevuotavan paljon ja sitten taas pienikin vastoinkäyminen tuntuu kuin vuorelta.


Se sähköpostiviesti juttu on todella monimutkainen, mutta sekin alkaa selviämään. Olin todella yllättynyt omasta voimakkaasta reaktiosta ja luulen, että sekin oli aistittavissa postauksesta jonka kirjotin käytännössä heti sen viestin jälkeen. En pidä riitatilanteista mutten myöskään pelkää niitä. Taivun kompromisseihin ja haluan miellyttää, mutta tunnen myös omat rajani. Moneen asiaan saatan olla myös välinpitämättömän tuntuinen ja kohauttelen olkiani, mutta tietyt henkilökohtaiset alueet ovat minulle hyvin tärkeitä.  Varmaan aika yleistä. :)
Sunnuntaina nyrjäytin myös nilkkani. Se on turvoksissa ja siinä on iso mustelma turvotuksen alueella. Kävin tänään lääkärissä ja siellä sanottiin, että on vielä liian aikaista sanoa mitään ja käskettiin odotella pari viikkoa. Jos se on edelleen kipeä niin sitten uudelleen näytille ja mahdollisesti kuvauksiin. Nilkat ovat olleet aina heikot kohtani ja olen nyrjäytellyt niitä usein ennenkin. Toivon, ettei nilkassa mennyt vielä mitään enempää rikki vaikka aika paha rusahdus ja kipu on siinä on ollut.

Mutta sitten kaikkeen iloisempaan. :) Meillä on täällä kiva pariskunta vierailemassa ja he ovat todella eloisia ja hauskaa seuraa. Monta kivaa päivää siis tiedossa. :) Täällä on ollut myös todella kiva sää viimeiset pari viikkoa. Kylmää eli 14-18 astetta päivisin, mutta ne päivät ovat olleet todella aurinkoisia ja itse huomaan aina olevani todella paljon energisempi kun on aurinkoa. Vähän aikaa sitten sain myös kuulla todella iloisia uutia eräästä rakkaasta ystävästäni Suomessa. Olen todella innoissani asiasta ja maltan tuskin odottaa seuraavaa tapaamistamme!
Viikonlopun kuvia. Tänään jaottelin niitäkin ja siitä hyvä mieli kun muisteli miten ihana viikonloppu se oli :)
Ensi kuun Fidzin matkasta tulee varmasti aivan mahtava ja odotan sitä rentoutumisen, lämmön, kauniin ympäristön ja kivan kokemuksen vuoksi. Meillä on nyt yksi hotelli varattuna kolmeksi ensimmäiseksi yöksi ja sitten toisesta paikasta pariksi viimeiseksi. Siihen väliin jää vielä viikko ja sen suunnitelemme tekevämme saarihyppelyä.  Heinäkuussa on tarkoitus matkata Suomeen parin viikon lomalle ja sitä odotan myös todella paljon. Johan siitä on silloin lähes vuosi taas vierähtänyt kun siellä edellisen kerran kävin. Kivaa nähdä taas vanhempiani, Mammaani (=mummo) ja muita sukulaisia ja ystäviä. :)

Nyt kun loppu lähenee täällä Australiassa, niin pakko tunnustaa, että kyllä tulee ikävä! En edelleenkään haluaisi jäädä tänne lopullisesti, mutta kyllä yksi puolivuotta lisää olisi todella kivaa. :) Sunnuntaina meinasi iskeä kaupungilla kävellessä taas ihan hirveä haikeus Melbournea kohtaan.

Tuntuu joskus hassulta kirjoitella vaikkapa fb:ssä ystäville vähän samoja juttuja kaikille. Suomessa asuessa olin kuitenkin heihin enemmän yhteydessä ja olimme kaikki paremmin selvillä toistemme asioista, että sellainen yleisten kuulumisten vaihtelu oli vähäistä. En tiedä kiinnostavatko tälläiset postaukset (tai muutkaan ;) ) muita kuin minut blogin ulkopuolella tuntevia, mutta tämä siis ainakin teille ystäväni. ;) Muutenkin tuntuu, että haen ehkä uutta rajaa itseni ja blogin välille. Kaikkea ei kannata itsestään nettiin kirjoittaa, mutta en myöskään halua kirjoittaa kylmää blogia, jonka kirjoittajasta ei saa mitään irti tai kunnon mielikuvaa persoonasta.

22 kommenttia:

  1. Minä ainakin pidän tällaisista postauksista! :) Itse voin niin samaistua noihin stressituntemuksiin! Luen tällä hetkellä pääsykokeisiin ja välillä stressi on ollut ihan kamalaa, ei yöunia ja kroppa ihan sekaisin. Sitä on aika vaikeaa hallita. Mulla auttaa liikunta, aurinko ja ystävät <3

    Kauankos sulla on siellä vielä jäljellä? :) Lähteminen on aina vaikeaa, onneksi aina voi matkustaa takaisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on varmasti todella raskasta, mutta hirveästi tsemppiä ja energiaa lukemiseen! Ja toivottavasti saisit öitä nyt kuitenkin nukuttua. <3

      Syyskuun lopussa pitäisi muuttaa Kanadaan, mutta sitä ennen olen varmaan vielä 5 viikkoa ihan vain ulkomailla lomailemassa ja sitten pari viikkoa Kanadassa koulutuksessa eli täällä ei enää ihan hirveästi ole aikaa. Ja lomia on jo suunniteltu.. ;)

      Poista
    2. Kiitos kannustavista sanoista <3 Vähän hienoa, susta on tullu maailmanmatkaaja! :) On varmasti todella hienoa päästä asumaan eri maissa! Kanadassa pääsis puhumaan ranskaakin! Oma ranskan taito on ihan ruosteessa... Pitäis varmaan kertailla pääsykokeiden jälkeen :D

      Poista
    3. Onhan se tosi kivaa varsinkin kun olen aina rakastanut jo pelkkää matkusteluakin. :) Ollaan muuttamassa länsirannikolle mikä on täysin englanninkielistä. Kanadalainen kaverini sanoi, että itärannikolla mikä on enemmän ranskankielistä ja varsinkin pari kaupunkia alueineen todella vahvastikin, niin he eivät edes tykkää puhua englantia mielellään. Ja joissain pienemmissä paikoissa on kuulemma mahdoton saada edes hotellihuonetta jos ei puhu ranskaa ja ilmeisesti ihan periaatteen vuoksi. :D Sinä pärjäisit siellä! ;)

      Poista
    4. Silloin joskus muinoin kun kävin Ranskassa, niin siellä oli sama juttu! Aluksi kaikki on sillai, että ei osata puhua englantia, mutta kun yrität mongertaa pari sanaa ranskaksi, niin saattavat tulla vähän vastaan ja mongertaa pari sanaa englantia :D Kai se on sitten jokin sellainen juttu, että kokevat että heidän kieltään/kulttuuriaan arvostetaan, kun yritetään vähän puhua kieltä. :P

      Poista
    5. Sitä se varmaan on ja kun vielä ovat omalla maaperällään. Näkivät, että kumminkin yritit niin se sulatti heti. :D

      Poista
  2. Mulla on kans jalat/nilkat se heikko kohta. Kaksi vuotta sitten kaaduin tosi pahasti. Nilkka nyrjähti ja jalka kääntyi varpaiden kautta ympäri. Nilkkaan ei sattunut yhtään, mutta jalka oli tuosta jalkapöydän päältä tosi kipeä ja mulla oli varpaat ihan mustelmilla. Se jalka oli tosi kipeänä koko kesän, muttei esim. röntgenissä vaan näkynyt mitään.

    Oli muutenkin tosi kuuma kesä ja suihkuun meno oli tosi vaivalloista. Loppukesästä aloin käydä sitten meidän uima-altaassa vaikka nouseminen sinne oli aika kamalaa. Onneksi se viilensi jonkun verran.

    Joskus toi jalka saattaa vieläkin vihoitella, mutta onneksi sillä pystyy kävelemään. Pitkiä aikoja sillä ei tosin voi enää seistä ja oon ollut vuosia seisomatyössä ja nyt harmittaa ettei sellaista voi oikein enää tehdä :(.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kuulostaa todella pahalta! :( En kyllä halua mussuttaa tästä omasta nilkastani yhtään enempää, varsinkin kun tuntuu että selvisin ehkä säikähdyksellä. Se on edelleen kipeä kävellessä, mutta turvotus on vähentynyt enkä edes enää oikein nilkuta. Kävit röntgenissä, mutta varmaan kävit myös magneettikuvauksessa? Kuulostaa todella ikävältä vaivasi ja jos se vihoittelee vielä parin vuoden jälkeenkin. :(

      Poista
    2. En käynyt magneettikuvauksissa ollenkaan, ei ees ehotettu sitä. Enkä sitten itse hoksannut pyytää :S.

      Poista
    3. Voi olla, että olen sitten ymmärtänyt ihan väärin.. Olen vain luullut, että esim. nivelsidevammoissa magneettikuvaukset ovat hyödyllisiä eikä röntgen kerro kaikkea. Mutta en ole tosiaan itse ikinä missään sellaisissa edes käynyt!

      Vammasi kuulostaa niin rajoittavalta, että toivottavasti kuitenkin lähitulevaisuudessa tilanne edes vähän jotenkin paranesi. :(

      Poista
    4. Joo ei se siis enää ole oikeastaan kipeä, mutta toki se vaikuttaa jos pitää useamman tunnin seistä. Mulle on kahdesti tehty magneettikuvaus, tosin eri syystä. Oli muuten ihan tuskaa maata kipeänä sellaisessa ahtaassa putkessa. Tuntui, että siellä piti maata ihan tosi kauan.

      Siellä sai valita musiikkia ja valitsin Avril Lavignen levyn. Meinasin revetä nauramaan kun siellä olisi saanut valita myös Erkki Junkkarista tai Jari Sillanpäätä. No jokaiselle jotain. Muistaakseni oli myös TheRasmus tai Him.

      Toisella kerralla kävin tarkastuskäynnillä ja aika tuntui tosi paljon lyhyemmältä vaikka olin kai saman ajan. Ehkä varmaan sen takia, etten ollut enää kipeänä, tuntui paljon helpommalta. Silloin sai ottaa oman levynkin mukaan ja valitsin Liveä :D.

      Poista
    5. Kaduilla tuulee, asfaltti kiiltää.. ;) Huono musiikki voisi tehdä kyllä siitä vielä enemmän kärsimystä. :D Itse ottaisin varmasti Lana Del Reyn levyni mukaan. ;) hyvä ettei ole jatkuvasti kipeä, mutta kyllä silti siltä varmasti toivoisi enemmän kestävyyttä. Omani ei edelleenkään kestä taivuttelua, mutta ajattelin ehkä loman jälkeen eli kolmen viikon päästä mennä lääkärille jos se on edelleen kipeä.

      Poista
  3. Hienot kuvat! upea paikka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kolme ylintä on otettu täällä Victoriassa, toiseksi alin omalla mökillä Suomessa ja alin Queenslandissa. :)

      Poista
  4. Ihanaa, että kirjoitit juuri tämän postauksen juuri nyt! Mun elämä on ollut sellaista juoksua viimeisen kuukauden, etten ole ehtinyt muuta kuin ajatella sinua, rakas-ystäväni - ja myös kaivata. Kävin myös tarkastamassa tulevat koti-hoodinne BC:ssa. Saatte muuttaa ;) Norppa näki siellä myös serkkujaan hylkeitä, ihan Vancouverin sataman edustalla iltauinnilla :D Nyt kun Helsinki kylpee Suomen kesässä, mieleen palaavat yhä lämpimämmin Melbournen ja Sydneyn helteet ja hetket kanssasi <3

    Hyvä, että kävit lääkärillä, toivottavasti nilkka helpottaa.

    <3 Norppa lähettää haleja ja pusuja :-*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kiitos muuttoluvasta ja pitää käydä sitten itse moikkaamassa serkkujasi myös! <3 Minäkin olen muistellut monesti sitä kun olit täällä ja viimeksi eilen muistelin miten kivaa oli käydä katsomassa australian avoimia kanssasi. :) Olisi ihanaa tulla myös sinne Helsinkiin, nauttia kanssasi kuplivaa ja luoda uusia muistoja! <3 Huomasitko muuten, että omistin yhden viimeisimmistä postauksistani sinulle norppaseni.. ;) <3

      Poista
    2. Jooooo, olin ihan superotettu siitä postauksesta!! <3 <3 <3 Ja hei olisi aivan ihanaa jos ehdit tulla Helsinkiin - pistänkin pullon kuohuvaa kylmään heti huomenna, kun menen kotiin... ;) Kutsu kylään ei vanhene koskaan, muista se, ja lisäksi sen voi käyttää niin monta kertaa kuin vain haluaa!!! :) :*

      Poista
  5. Ja hei! Mä tunnen ton koalan! :D - Norppa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla on mieletön kasvomuisti! :D Tuo on kuva villistä koalasta luonnossa ja juuri siltä reissulta minkä tein sun kanssa! :D <3

      Poista
    2. Hihi, juu mä muistan tarkkaan missä kohdassa juuri tuo koala oli :) Se oli ehkä kaikkein söpöin niistä villeistä mikä nähtiin, ja oli vain muutaman metrin päässä, mieletöntä! SIis ei vitsi kun se vaan nököttää tossa niin söpösti :D
      Mulla on koko se kolmeviikkoa tallentunut vähän kuin videona muistiin, ehkä se kertoo myös miten tärkeä se oli mulle <3 ja toki olen katsonut aika monta kertaa myös kuviani... :D

      Poista
    3. Ihanaa kuulla ja oli se mieletöntä kun tulit tänne! <3

      Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)