22.5.13

Fidzi

Täällä on lomakuume nostanut päätään oikein kunnolla! Ensi kuun lopussa eli ihan kohta on kalenteriin merkitty pari viikkoa lomaa. Tuntuu, että on kuitenkin ollut niin paljon muita kiireitä ja jännittäviäkin asioita ollut menossa että lomaa ei ole edes ehtinyt miettiä. Nyt alkaa kuitenkin olla todella kiire, koska ilmeisesti lomamme sattuu vielä huonolta tuuriltaan jonkinlaiseen australialaisten sesonkiviikoille.

Olet tutkinyt asiaa netistä ja matkatoimistostakin on haettu esite ja tarjous, joka on tosin ehkä makuuni hieman liian hinnakas ja vielä mietin kaiken ottamista itse erikseen. Muitakin mahdollisuuksia vielä on mielessä, mutta olen 95% varma, että juuri Fidzille haluan! Kiva pieni paratiisiloma lämmössä keskelle tätä Melbournen syksyä ja alkavaa talvea. Fidzi koostuu yli 300 saaresta, jolla hieman yli 100:lla on asutusta. Kaikkeen ei tietenkään ehdi, mutta kyllä nyt edes parilla eli saarella haluasin majailla. En nimittäin ole yhtään sitä tyyppiä, joka lentää johonkin paikkaan pariksi viikoksi ja sitten menee joka ikinen päivä siihen hotellin rannalle ottamaan aurinkoa ja mielellään vielä samaan aurinkotuoliin.
KUVA
Mutta kuulisin enemmän kuin mielelläni kokemuksia teiltä! 
Eli nyt kokemuksia äkkiä kehiin! Mitä teitte? Millä saarilla? Teittekö saarihyppelyä? Oliko teillä majoitukset etukäteen vai otitteko osan vasta paikan päällä? 
Mitä ylipäätään tykkäsitte ja kertokaa ihan kaikkea muutakin tärkeää tai tarpeetonta, kiitos! :)

10 kommenttia:

  1. Fijille! Ihan mieleton paikka :) Ja kuten ollaan aiemminkin puheltu, alkaa jaako siihen paasaarelle- se on pelkkaa turistitouhua ja man made- rantoja! Me buukattiin silloin itseasiassa Nadin lentokentalta muutaman viikon saarihyppely-passi. Silla sai hop on hop off katamaraanilla, ja sitten riippuen mita maksoi, viipya x-maaran x-tasoisissa majoissa ja ruoat sisaltyi myos hintaa (nimenomaan majoissa, joissa oli ihanat ulkosuihkut yms ;) missaan saarilla ei myoskaan ollu minkaanlaisia kauppoja/kioskeja/ravintoloita tms )
    Monissa niissa 'resorteissa' missa me yovyttiin, oli vain ihan muutama bungalov, niin ne kylla piti sitten aina varata ainakin vaha etukateen ettei ihan voinut vain rykasta paikalle. Palvelukin oli sitten hieman henkilokohtaista noissa mestoissa kuten arvata saattaa, esim illalliseksi kokattiin meidan pyydystama kala! :D
    Mun moni kaveri on kylla ollut ihan resort-tyyppisilla lomillakin siela, etta ollut viikon pari samalla saarella ja sitten tehneet retkia muille saarille vain. Mutta taytyy myontaa etta oon aina pitanyt sita tylsana vaihtoehtona, kun vois lahtea oikein seikkailullekin ja oikeasti tutkiskelemaan eri saaria ;)
    Me hypittiin Yasawa -saariryhma, ja siina lahistolla myos eka viikko. Suva on kans ihan kaymisen arvonen, riippuu miten on aikaa.. Sielahan nyt viettais vaikka kuukauden ;)
    Jee oon innoissani teidan puolesta!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Sulta ajattelinkin, että pitäisi kysyä. :) Nadilta haluasin häipyä saman tien, mutta sitten juurikin että minne. :D Tuo saarihyppely kiinnostai todella paljon, mutta sitten kun en tiedä miten aika oikein riittäisi. Ollaan ehkä sellainen 10-14 päivää ja kun jotain tutkin, niin siinä oli että aina vähintään 2 yötä pitää olla samassa paikassa ja kaikki tosiaan etukäteen varattuina. Inhoan tätä varailua ja miettimistä kun kaikki vaikuttaa aina niin kivalta ja sitten menee ihan päästään pyörälle! :D Käynpä vakoilee sun kuvia vielä.. ;) <3

      Poista
    2. Niin ja sellainen juttu, että teillä tais olla ihan rinkat? Ne olisivat nimittäin niin paljon kätevämmät kuin matkalaukut jos vaihtelee paljon paikkaa. :)

      Poista
  2. Vau. Fidzi on täältä katsoen kaukainen unelma :) Ihanalta näyttää, toivottavasti pääsette reissuun ja me saadaan nähdä ihania kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on osa lomasta varattuna, mutta viikko siitä on vielä ihan suunnittelematta. :)

      Poista
  3. Itse matkustelen yleensä enempi Suomessa, en oo ees missään kovin kaukana käynyt. Virossa ja Ruotsissa vaan, mutta kiinnostais kyllä esim. Malediivit, Bora Bora ym.. :D. Joskus yläasteella haaveiltiin kaverin kanssa kovasti, että lähdettäisiin Islantiin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään kotimaanmatkailusta ja Suomessa asuessa meillä oli mieheni kanssa tapana joka kesä tehdä vähintään yksi pitkä viikonloppu johonkin paikkaan. Pori ja Yyteri, Porvoo.. mutta myös pienempiä paikkoja kuten Puumala. :D Pienistäkin paikoista löytyy monesti kaikkea hauskaa tekemista kun menee vain kunnan nettisivuille. Seuraava kohde meillä on Turku, mutta sää nähdä milloin sinne ehtii. ;) Lisäksi kiinnostaisi Hanko, Kuopio, Tornio, Lieksa ja sitten olisi tosi kivaa mennä Lappiin kesä/syksy aikaan kun olen ollut siellä ainoastaan talvisin ja tyyliin vain Ylläksellä laskettelemassa.

      Minua ovat aina kiinnostaneet myös kovasti nämä Suomesta katsonnut kaukokohteet kuten juuri Bora Bora ja Malediivit olisivat aivan mahtavia. Siinä mielessä ajateltiin, että Fidzi on tosi hyvä nyt kun se on aivan tuossa "nurkalla". ;)

      Islanti on myös itselleni sellainen ehdoton haave vielä joskus! Ehkä mekin vielä joskus kohdataan vaikka jossain kuumassa lähteessä! ;) :D

      Poista
  4. Wow! Ihana kuulla ihanista suunnitelmistanne!!! :) Paratiisisaaria varmasti todellakin, olette niin sen ansainnut!
    Ihanaa oli myös kuulla, että Suomeenkin vielä suuntaatte heinäkuussa! Norppa on täällä kärppänä (ei kun norppana) vastassa, toivottavasti ei mennä ristiin <3

    <3 Norppa norppanen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No toivottavasti ei! Pakko nähdä! :) <3

      Odotan niin Fidzin lomaa ja rentoutumista! :)

      Poista
    2. Maailman suurin virtuaalihali!!!!! <3 Todellakin, pakko nähdä - ja silloinhan se järjestetään :*

      Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)