2.5.13

Vappua

Olen aina tykännyt vapusta todella paljon sillä nimipäiväni vielä sattuu olemaan vappuaattona. Se onkin yleensä mennyt aina riehakkaasti ystävien kanssa karkeloidessa. Muutenkin rakastan vapun iloista tunnelmaa serpentiineineen, ilmapalloineen ja tietenkin äidin omatekemä sima on olennainen osa vappua. :)

Täällä tunnelmat ovat vähän erilaiset sillä vappua ei vietetä lainkaan. Vappuaattona kävin parilla erään uuden tuttavuuden kanssa ja eilen vappupäivänä menin taas töiden jälkeen vappu skumpille suomalaisessa seurasssa. Pari tytöistä oli jopa löytänyt jostain kiinalaiskaupasta serpentiiniä kaulaansa. :) Eilinen sääkin jopa muistutti säätä, jollainen on suomessa liian usein vappuna. Oli todella kylmää, vihmoi sadetta ja tuuli kovaa. Onneksi baarissa sai istua kaasutakan vieressä lämmössä.

Suunnitelmissa on kuitenkin juhlia vappua nyt lauantaina kaveripiirissä rennosti. Juhlat alkavat jo päivällä ja suunnitelmiin kuuluu tennistä, saunomista ja tietenkin hyvää ruokaa

WeHeartIt
Auttakaa minua nyt tuon ruoan suunnittelemisessa! Olen ihan toivoton kokki. Teen aina itselleni niitä samoja helppoja perusruokia ja en ole ikinä leiponyt yksin, mikä nolottaa jo vähän tunnustaa, mutta puolustuksekseni voin sanoa etten ole makean perään yhtään. :D Juhlat toimivat vähän nyyttäriperiaatteella ja esim. yksi ystäväni on leipomassa jopa karjalanpiirakoita ja eräs on taas tuomassa graavilohta. Mieheni taas puolestaan grillailee erilaisia lihoja, mutta juhlien emäntänä pitäisi minun myös antaa oma panokseni.

Olen suunnitellut seuraavaa:
- kinkkupiirakka (en ole ikinä ennen tehnyt)
- jokin vihreäperussalaatti avokadolla ja ehkä fetalla
- guacamole tortillasipseille (ehkä vähän outo kokonaisuuteen, mutta oikeasti ainoa asia minkä koen olevan vähän oma speciaalijuttuni) ;)
- jotain
- jotain


Onko teillä mitään kivoja ideoita? 
Jotain mitä teillä aina syödään vappuna tai mitkä muuten sopisivat mielestänne hyvin juhlaan. Suomalaisuusjuttuna plussaa muttei välttämätän. :) 
Älkääkä sitten ehdottako munkkeja, sillä vaikka ne olisivat aivan super, niin en ole ikinä keittänyt mitään rasvassa ja pelkään kokemattomuudellani sytyttäväni rasvapalon! ;)

12 kommenttia:

  1. Eikös perunasalaatti ja nakit/makkarat ole vapun perusruokaa? PErunasalaatti ei varmaan ole kovin hankala itse tehdä. Ja sopii hyvin grillilihojen kylkeen. :) ja nakkeja/makkaroita voi sit ostaa vähän spesiaalimpaakin laatua kaikkiin makuihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi kaverini on tuomassa perunasalaattia ja se on kyllä niitä vappuruokia. :) Nakit ja makkarat myös olivat loistava idea. Nekin kuuluvat vappuun, mutta en muistanut niitä lainkaan. Grilliin niitä voisi laittaa, mutta sitten voisi viipaloida paria erlaista kylmää makkaraa coctail tyyliin. :)

      Poista
  2. Hehee, meinasin heti ehdottaa munkkeja! :D Vai miten olisi tippaleivät? ;)
    Suolaiset piirakat ovat aina tosi kivoja, jos haluat niin laitan sulle yhden helpon ohjeen? Salaatti hyvä ja siihen lisukkeiksi mitä keksit. Hyvä siitä tulee! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että jo itsekin tajusit laittaa tuon silmää iskevän hymiön tuon tippaleipäehdotuksen pariin.. ;) Laita resepti ihmeessä! Laita myös, että voiko sen jo tehdä tänään vai kannattaisiko sellaisen valmistaminen jättää huomiseen aamupäivään. :)

      Poista
    2. Laitoin sulle pikaohjeen.:) Hyvin se hani menee,kyllä sä osaat!
      Ja toi valkuaisen ja keltuaisen erottelu... mikko sitä treenaa ja ärräpäitä lentää kun ei onnistu. Mut se on oikeasti helppoa kun hoksaa. Kohta sä kuule väsäät marenkeja... ne muuten olis kivoja!!! :)
      Nii ja Voit tehdä piirakan samana päivänä!!

      Poista
    3. Kiitos Muru ja osasin sen piirakan! :D <3 Ja aion kyllä opetella sen erottelun, haluan nimittäin kokeilla sellaista jäädykettä. :D

      Poista
  3. Entäs joku hyvä semifreddo tai muu jäädyke jälkkäriksi? Tosi helppo tehdä ja netistä löytyy eri reseptejä siihen :) periaatteessa vaahdotetaan kermavaahto, vaahdotetaan kananmunan keltuaiset ja sokeri ja sitten vielä erikseen valkuaiset ja kaikki yhdistetään esim mansikoiden, piparkakkumurujen tai pähkinöiden kanssa (riippuen minkä makuista jätskiä haluaaa)ja koko homma sitten pakastetaan n. 4-5h ennen tarjoilua. Tulee tosi hyvää ja ihanan raikasta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti heti googletella ja vaikuttivat kyllä superhyviltä. :P Ainoa kompastikivi voisi olla tuo valkuaisten ja keltuaisten erottelu, sillä sitäkin olen vain nähnyt tehtävän mutten ole ikinä edes kokeillut. Välillä teen valkuaismunakkaita, mutta niihinkin ostan kaupasta valkuaiset valmiiksi ominaan. *noloa* En ehkä huomiseksi uskalla kokeilla kun ihmisiä on tulossa pitkälti toistakymmentä, mutta sen verran innostuin ehdotuksestasi, että haluan kokeilla tehdä sitä pienen annoksen ihan opettelu- ja kokeilumielessä. :)

      En ole ollut ikinä kovin kiinnostunut ruoanlaitosta tai leipomisesta, mutta seurasin televisiosta hiljaittain kauden My Kitchen Rules -nimistä sarjaa ja oma sisäinen kokkinikin alkaa heräillä. ;)

      Poista
  4. Minä olen todella huono keksimään mitään juttuja. Yleensä laitan paria erilaista salaattia ja jotain piirasta (suolaista ja makeaa. Piiraista esim. feta- tai juustokinkkupiirasta. Jos olisin oikein kokeellinen, voisin yrittää tuulihattuja (suolainen tai makea täyte), cupcakeja tai sitten joku hyvä makea kakku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotain makeaa olisi kyllä kiva saada myös pöytään. Ehkäpä jokin piiras voisi olla mahdollinen, voisi olla vielä helpompi kuin tuulihatut. :D

      Poista
  5. Nyt mielenkiinnosta haluaisin kuulla,että mitä kaikkea suolaista ja makeaa tarjosit vappuherkkuina? :)Harjoittelemalla ja kokeilemalla oppii ruokaa tekemään,eikä se oo liian vaikeeta vaik jonkun ruoan teko-ohjeet sellaselta kuulostas ;) Varmasti oot onnistunut kokkailussa ja tulet jatkossakin onnistumaan! <3
    - Karla-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruoanlaitto on aina ollut minulle vähän sellainen välttämätön paha, että saa ruoan eteensä ja varmaan sen takia olen niin huono kun en ole lähtenyt ikinä huvin vuoksi mitään ihmeellisempää kokeilemaan. :D Mutta ihan oikeassa olet, että harjoittelulla oppii! :) Kinkkupiirakkaa tein suolaiseksi, mutta makea hoitui ihan suklaalla. ;)

      Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)