3.9.12

Kotona!(?)!

Myöhään eilenillalla saavuin taas Melbourneen 5 viikon loman jälkeen. Lomasta ensimmäinen viikko meni Indonesiassa, 3,5 viikkoa Suomessa ja 5 päivää Malesiassa Kuala Lumpurissa. Tänään oli sitten mentävä jo töihin, jossa odottikin melkoinen työlasti. Vähän on vielä väsynyt olo ja koko lomaa en varmasti ole vielä osannut jäsennellä päässäni, muutamia juttuja on jo noussut pinnalle ja lähinnä Suomeen liittyen.

Se oli ensimmäinen kerta kun kävin Suomessa täältä ja sieltä lähdöstä oli ehtinyt kulua kokonainen vuosi! Se on aika pitkä aika olla näkemättä perhettä ja ystäviä vaikka kaikki skypet ja facebookit onkin olemassa. Parasta lomassa olikin siis juuri heidän näkemisensä. Se aiheutti kyllä melkoista juoksua ja valehtelematta olin jokapäivä näkemässä jotakuta, joinakin päivinä useampaa. Vaikka jatkuva meneminen oli väsyttävää, oli se silti sen arvoista ja se oli sellaista kivaa kiirettä. :) Surullisempaa se olisi jos ei olisi ollut olemassa ketään, jota nähdä.  
Ystävykset ystävän häissä
Tuntuu, että kun ystäviä näki, tajusi samalla miten kovasti heitä onkaan ikävöinyt ja oikeasti miten ihania ihmisiä minulla on elämässäni. Samalla kuitenkin myös tajusin miten kaukana asunkaan ja se tunne korostui erityisesti kun puhui niistä tapahtumista, jotka eivät olleet iloisia.

Vähemmän kaipaamiani, mutta silti kaipaamiani olivat monet suomalaiset ruoat kuten karjalanpiirakat, salmiakki, lihapiirakat, ruisleipä, metsämustikat ja monet muut. Kun vanhempani olivat hakeneet minut ja mieheni lentokentältä, pysähdyimme vähän myöhemmin kahville ja heti oli saatava ruisleipää ja vähän myöhemmin lounaalla vielä lihapullia perunamuussilla. Annos oli kyllä parempi, kuin täällä Ikeassa saadut. ;)
Muutoksia itsessäni huomasin siinä, että näköjään olen tottunut siihen että minua palvellaan liikkeissä ja ravintoloissa. Tarkoittaen sitä, että itse käytin myyjiä paljon enemmän hyödykseni kuin muistain aikasemmin tehneeni. Vaatekaupoissa kun tiesin mitä halusin, kysyin suoraan myyjiltä onko heillä jotain sellaista ja mistä se löytyisi ja kun etsin paria päivää ennen häitä paniikissa juhlamekkoa ja olin kaupoissa yksin, käytin myyjiä mielipideapuna kun sovittelin eri mekkoja. Kicksissä olisin entiseen tyyliini kierrellyt huulipunahyllyjä itsekseni ja ehkä käteeni kokeillut eri sävyjä. Nyt kerroin suoraan myyjälle mitä ominaisuuksia kaipaan huulipunalta testautin sen suoraan huuliini.  Sain useimmiten todella loistavaa palvelua ja toki myös kiitin siitä ihan erikseen lopuksi. Ravintoloissa ja kahviloissa kiinnitin ehkä aikaisempaan enempää huomiota osan tarjoilijoista nyrpeyteen ja asenteeseen, mutta minkäs teet sille ja yritin olla itse vain mahdollisimman mukava jos se vaikka tarttuisi.. ;)
Nautin lomasta täysillä ja Suomessa ollessani halusin että aika kuluisi hitaasti. Kiersimme muutamissa eri kaupungeissa kavereita tapaamassa, mutta muuten olimme lähinnä paikallamme ja asuimme parilla eri mökillä. Mökeillä ei nettejä ollut ja tuntui jopa kivalta olla ilman sitä, koska yleensä se kuitenkin nielee aika ison osan päivistäni.
tähän maisemaan en kyllästy
 Kaikesta kivasta huolimatta, tuntui Melbourneen palaaminen todella kivalta ja suorastaan odotin sitä. Vaikka kotini on Suomessa, tuntuu myös Melbourne kodilta ja täällä meillä on semmoinen jopa fyysisesti. ;) Luulen, että nautin senkin takia Suomen ajasta niin paljon, sillä tiesin tulevani Australiaan vielä takaisin. Jos Australiankokemukseni olisi ollut yhdessä vuodessa, tuntuisi se pahalta. Onneksi minulla on täällä vielä toinen vuosi. :) Nyt pääsen nauttimaan taas kaikista kivoista jutuista ja ihmisistä täällä ja sekin tuntuu kivalta että syksyn sijaan täällä alkoi kevät ja parhaat kelit ovat vasta edessä.. ;)

2 kommenttia:

  1. Kiva että pääsitte turvallisesti perille!:) oli ihana nähdä!!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli! :D Voi olla että laitan siitä myöhemmin muutaman kuvan kun luvankin annoit. Lumi on niin valloittava ja tottakai sinä myös! :)

      Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)