18.9.12

Viikonloppu Queenslandissa

Teimme viikonloppuna pienen miniloman pohjoiseen Queenslandiin. Lensimme perjantai-iltana Melbournesta Cairnsiin, jossa olimme pari yötä. Sieltä teimme myös retken Suurelle Valliriutalle. Sunnuntaista meillä oli vuokra-auto, jolla teimme retken Daintree sademetsään, joka on luonnonsuojelualuetta. Viimeisen yön ja päivän vietimme viehättävässä Port Douglasin kylässä ennenkuin maanantai-iltana oli taas Cairnsista lento kotiin Melbourneen. Lyhyt aika, mutta tuntui, että hirmuisesti ehdimme silti nähdä. :)
Cairns on kiva pieni rannikkokaupunki, joka on matkailijoisen suosiossa. Siellä on hirveästi reppureissaajia, mutta myös muitakin turisteja. Turistikohteena siellä on kaupungin kokoon nähden paljon kaikkia ravintoloita ja kivoja kauppoja.
"save the ugly animals too!"
Valitettavasti rannoilla ei suositella uimista mahdollisten meduusojen varalta, mutta uimista varten on rantaan rakennettu suuri uima-allas.
Itse en uima-altaassa pulikoinut, sillä suunitelmissa oli vähän muuta.. ;)
Lähdimme katamaraanilla kohti suuria valliriuttoja. Matka sinne kesti 1,5 tuntia, mutta se sujui oikein mukavasti. Perillä meitä odotti ponttoonilautta, jossa oli sitten kaikkia mahdollisia aktiviteettejä kuten vapaata snorklausta, lasipohjavene, puolisukellusvene ja lisäksi siellä tarjottiin hyvä lounas. Aikaa siellä oli 5 tuntia ja etukäteen olin ajatellut voiko aika käydä pitkäksi, mutta se sujuikin kuin siivillä.
Olimme etukäteen varanneet myös lyhyen helikopterilennon, jotta näkisimme valliriuttaa myös ilmasta käsin. Olen kerran aikaisemminkin ollut helikopterin kyydissä kun olimme Grand Canyonilla USA:ssa, mutta oli se silti jotenkin taas jännittävää kun nousimme ilmaan. :D Kaikki näytti ilmasta käsin todella kauniilta ja varsinkin meren eri sävyt.

Ostimme myös halppis vedenkestävän kertakäyttökameran. Siinä on sisällä filmirulla, johon mahtui 27 kuvaa. Tuli ihan lapsuusmieleen kun piti pyöritellä pyörylää seuraavaa kuvaa varten ja miettiä tarkkaan mistä viitsii näpsäistä kuvaa. :D Saa nähdä millaisia niistä kuvista tuli kun saa jossain kehitettyä ne. Lautalla oli myös ammattivalokuvaaja, jonka kuvia sai jälkikäteen ostaa kun maksoi 15$. Hinta oli mielestäni hieman suolainen yhdestä valokuvasta, mutta minun oli kertakaikkiaan pakko ostaa yksi kuvista! Siinä olen wally kalan kanssa. :D Kyseessä oli aivan villi kala, koska snorklausaluetta ei oltu eristetty mitenkään. Ilmeisesti kyseessä on kuitenkin hyvin utelias ja seurallinen kalalaji ja se saa myös ruokaa lautalta, joten se viihtyy alueella aivan omasta halustaan. Silti oli melkoinen tuuri että meistä kahdesta sai tuollaisen kuvan ja onnistuin vielä silittämäänkin kyseistä kalaa. Hassua. :D
Sunnuntaina meillä oli tosiaan sitten auto vuokrattuna ja lähdimme Daintree nimiseen kansallispuistoon, joka on sademetsää. Ajomatkaa oli sinne Cairnsistä miltei pari tuntia, mutta maisemat matkan varrella olivat upeita.
Sademetsässä ajelimme vain autolla ja pysähdyimme välillä katselemaan maisemia. Pysähdyimme muutamalle eri rannalle ja teimme myös sademetsäkävelyn valmiilla polulla. Puistoon päästäkseen piti mennä joen yli lossilla, mikä sekin toi muistoja lapsuudesta kun ainakin Himokselle mennessä piti muistaakseni joskus käyttää lossia. :D

En uskaltanut itse tilata, mutta pienen palasen pihviä sentään maistoin :D
Jokin eläin teki myös rannalla hassuja palleroita ja kasoja! :D
Sademetsässä ei kuulunut mitään radioita ja sen takia se olikin pois päältä suurimman osan matkaa. Siinä vaiheessa kun huomasimme, että kumpikin lallattelee itsekseen mitä typerimpiä omakeksittyjä lauluja, päätimme kokeilla josko edes yksi radiokanava löytyisi. Yllätys oli melkoinen kun radiosta alkoikin kuulua suomea! :D Muutaman ensimmäisen sanan jälkeenkään en meinannut uskoa sitä, mutta kyseessä oli oikeasti suomenkielinen lähetys. Kuuntelimme siis mm. uutisista finnairin asuntokaupoista ja lastensuojelun tilasta. Kyseessä oli jokin radiokanava, jolla on eri kielille varattu ohjelmapaikkoja ja melkoinen sattuma, että avasimme radion juuri silloin kun avasimme.
Sain myös uuden lisän kokoelmaani australialaisista eläinvaroitusliikennemerkeistä. :) Olisi ollut ihan mahtavaa nähdä kasuaari, mutta valitettavasti niin hyvää tuuria meillä ei ollut.
Sademetsästä ajelimme viimeiseksi yöksi Port Douglasin pikkukylään, joka oli todella söpö. Mielestäni se oli paljon viehättävämpi kuin Cairns, vaikka tottakai myös huomattavasti pienempi. Viimeisenä yönä kävi myös hieman ikävästi kun mieheni sairastui ruokamyrkytykseen. :( Maantaina emme siis enää hirveästi puuhailleet, mutta motellimme pitäjät olivat erittäin mukavia ja antoivat meidän olla iltapäivään ilmaiseksi kun normaalisti check out oli kello 10. He lainasivat minulle myös polkupyörän lainaan ilmaiseksi että pääsin keskustaan apteekkiin. En halunnut vuokra-autolla lähteä kokeilemaan pysäköintiä. ;)


Näköalapaikalta oli upeat maisemat.
Kaikesta huolimatta viikonloppu oli mahtava ja todella ihana pieni miniloma. :)

8 kommenttia:

  1. Ohhh!! Ihanan näköistä, tuonne kun pääsis takasin! <3 Nyt kyllä haaveilen Japanista ja Pariisista ;) Upeita kuvia, mutta toi poika näyttää tapaturma-alttiilta kun se skeittaa flopflopeissa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä ja se oli vielä jokin ihme sähkömalli tai jokin. :D Maailmassa on kyllä ihan liikaa nähtävää, varsinkin tosiaan jos haluaa nähdä saman useamman kerran. :D

      Poista
  2. Aivan huikeita kuvia taas kerran! Ihana täältä syksyisestä ja sateisesta Suomesta katsella noin ihania maisemia. Teillä on ollut kyllä huikea miniloma. :) Ihanaa viikkoa sinne Mipsukalle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riina ja ihanaa viikkoa sinnekin! <3 Täällä Melbournessakin on vielä vähän vilakka, joten kyllä sitä nautti siitä lämmöstä ja kaikista upeista maisemista. :)

      Poista
  3. Kuulostaa kyllä aivan ihanalle!! Upeita kuvia ja varmasti teillä on ollut hauskaa. Harmi se ruokamyrkytys... :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi se tuli vasta lopussa ja meni nopeasti ohi. Ehdittiin kaikki tärkeimmät kuten valliriutta ja sademetsä käymään ihan rauhassa. :)

      Poista
  4. Wau mikä loma!! Sulla onnistuu tuollainen loma ihan jo viikonlopun aikana, kun täältä Suomesta sellaisesta voi suunnilleen vaan haaveilla. Tai ainakin se vaatii aikaa hurjan paljon enemmän kuin viikonlopun verran:)
    Terveisiä sinne kauas<3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cairnsiin ei tosiaan Suomesta ihan viikonlopuksi lennetä. :) Minullakin meinaa hämärtyä välillä täällä nämä mittasuhteet kun jotenkin lentokentälläkin oli sellainen olo kuin olisi suunnilleen Tukholmaan lentämässä. Etäisyyttä oli kuitenkin yli 2 000km. :D

      Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)