25.8.13

Hetkiä Suomesta

Suomen lomani meni niin äkkiä! Tuntui, että se oli yksi hujahdus, mutta kuitenkin ehdin touhuta ja mennä niin paljon että ei niin ikinä tule mentyä normaalissa arjessa. Lennot Suomeen menivät ihan kivasti vaikka vähän kritisoin käytäntöä mikä tuntuu nykyään olevan aika yleistä, että pidemmillä päivälennoillakin pitää kaikkien sulkea kaihtimet ja koko matkustamo pimennetään. Tuntuu kuin olisi taas päiväkoti-ikäinen, jota yritetään väkisin pakottaa päiväunille.

Perille kuitenkin pääsimme ja vanhempani tulivat hakemaan meitä lentokentältä. Oli kivaa nähdä heitä heti ja ensimmäiseksi yöksi menimmekin vanhempieni mökille. :) Olen viettänyt siellä todella paljon aikaa lapsuudessa ja tuli heti niin kotoisa olo. Väsähdin illalla melko aikaisin, mutta mukavahan se oli nukahtaa vanhaan tuttuun huoneeseen. Seuraavana päivänä lähdimme veneajelulle ja kahvilaretkelle Punaisella veneellä. Se on kymmeniä vuosia vanha vene, joka oli ennen punainen ja vaikka se sai kunnostuksessa muutama vuosi sitten sinisen maalikerroksen, on se silti minulle ikuisesti se Punainen vene.


Siihen ensimmäiseen päivään se kuvausinto sitten jäikin. ;) Sen jälkeen tuli lähinnä otettua muutamia satunnaisia otoksia ja sitten taas juhlissa sitäkin enemmän. Tässä kuvissa mm. mieheni salaotos minusta kun olen nukahtanut kesken lehdenluvun (aikaeron takia alkoi aina iltaisin nukuttaa alussa tosi aikaisin), yksi auringonlaskukuvista joita otin toiselta mökiltä hääpäivämme iltana ja erään ystäväni suloinen Hilla kissa.


Yksi loman kohokohdista olivat erään ystäväni polttarit. Se oli mahtava päivä ja oli kivaa sillä saatoin nähdä useampia ystävistäni kerralla ja lisäksi tutustuin muutamaan kivan tuntuiseen uuteen tyttöönkin. Päivään sisältyi morsiamen (ja muidenkin) osalta mm. ammunnan harjoittelua, tankotanssin opettelua, kylpylähemmottelua taikoineen ja ihanasta seurasta nauttimista. Ystäväni häät olivat eilen ja ne ovat olleet koko viikonlopun mielessä. Olisi ollut niin ihanaa päästä niihinkin, mutta tälläisissä asioissa sen etäisyyden huomaa. Jos asuisin edes jossain päin Eurooppaa olisi helppo lentää viikonlopuksi Suomeen, mutta täältä matkustaessa ei viikonloppu riitä edes edestakaisiin matkoihin. Otin polttareissa yli 250 kuvaa, mutta monessa minä olen? En yhdessäkään ellei lasketa paria otosta koko ryhmästä.  En pysty kyselemään kaikilta suostumusta kuvien julkaisuun, joten ette tule näkemään minua teeman mukaisessa ruutupaidassa. :) Tykästyin kuitenkin tähän vain polttareihin ostettuun paitaan sen verran paljon, että ehkä näette sen joskus jossain asukuvassa.


Eräisiin toisiin häihin kuitenkin pääsin ja se oli koko lomani yksittäisesti suurin kohokohta! Nämä häät olivat minulle todella tärkeät sen vuoksi, että näissä häissä sekä sulhanen että morsian ovat minulle todella tärkeitä ystäviä. Olen tuntenut molemmat 20 vuotta! Häät olivat todella hauskat ja hääparin näköiset.  Kivaa oli myös, että sielläkin näin ystäviä kerralla ja monia henkilöitä joita en ollut muuten nähnyt vuosiin. Niissä häissä tuli itkettyä ja naurettua paljon. :)
Upean kaunis morsina, niin sisältä kuin ulkoa!
Jos joku muuten muistaa kenkäkriisini ennen häitä, niin lopulta päädyin näihin hopeisiin balleriinoihin. Ne tosin taitavat olla entiset kengät sillä jossain vaiheessa tanssilattialla tajusin jotain lentelevän ja sitten astuvani jonkun kovan päälle. Ne olivat nuo "kivet", jotka irtoilivat. Kun seuraavana päivänä katsoin kenkiä tarkemmin, niin toisesta kengästä puuttuivat lähes kaikki koristeet. Mutta ainakin siis vauhtia ja meininkiä riitti tanssilattialla. :)

Siinä siis lomaani kuvina. :) Lomalla en juurikaan ehtinyt lepäilemään, mutta se ei haittaa koska sen vuoksi en Suomeen lentänyt. Lensin perheeni ja ystävieni vuoksi. Nuo minulle niin kovin rakkaat ihmiset, joita en useinkaan koe kohtelevani niin hyvin kuin mitä he ansaitsisivat. Näin lähes joka päivä jotakuta ja joitakin onnistuin näkemään useammankin kerran. Joskus tuntuu, että ehkä kaikki unohtavat minut kun olen täällä vaikka minä en unohda heitä ikinä, mutta onneksi sain niin hyvää kohtelua heiltä. Se on sanonta, mutta paikkaansapitävä sanonta, että tosi ystävyyttä ei mikään aika tai matka katkaise.

8 kommenttia:

  1. Vaikuttaa tosi mukavalta lomalta! :) Kuinka monesti muuten käyt vuodessa Suomessa? Ja käykö sun sukulaiset Australiassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli ihan mahtava! :) Täältä Australiasta kävimme kerta vuoteen ja kohtahan me muutamamme Kanadaan, josta on sitten tarkoitus käydä useammin eli varmaan 2-3 kertaa vuodessa. :) Perheestäni täällä kävivät vanhempani kahdesti ja yksi serkuistani kävi kerran. Ystävilläni ei valitettavasti ollut oikein mahdollisuuksia tulla näin kauas ja heistä vain yksi ennätti käymään täällä. Mieheni ystävistä kävi muutama mikä on tosi kiva kun he melkein tuntuvat omilta ystäviltä myös. :)

      Eniten tässä kuitenkin on merkitystä sillä, että täällä kaukana asuessa tuntuu irtautuvat ystävien arjesta, ja kuitenkin se arki on sitä todellisinta elämää. Kun ei tiedä siitä mitään, tulee sellainen kaukainen tunne.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Ihan alkoi itkettää.. :') Tiedän sen olleen kaunis ja erityinen päivä. <3 :*

      Poista
  3. Norppa ajattelee sinua usein, vaikka olisitkin fyysisesti kaukana. Ja nyt, kun olen itse käynyt siellä, niin tuntuu että olisit aika lähellä :) Henkisesti ainakin, olet aina mukanani. Mielessä olet, ystävä rakas <3

    Halein Norppasi :*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, se on hauskaa kun kävit täällä, niin tiedät täsmälleen millaista täällä on. :) Tänään täällä oli jo sellainen päivä, että veikkaan että olisit löytänyt tiesi rannalle. :) Minun piti muuten laittaa kuva itse tekemästä hillostasikin, mutta unohdin liittää tähän postaukseen yhden tekemistäni kollaaseista, jossa se oli. Tiedät kuitenkin että se hillo oli äärimmäisen arvostettu ja makea! :P <3 Ajatuksissa olet sinäkin paljon, rakas ystäväni Norppa! <3 <3

      Poista
    2. Makea mantsukkahillo saa suun muikeaksi :) Tiedän, ja mulle merkkasi tosi paljon se miten paljon arvostitte sitä pientä purteloa <3 <3

      Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)