28.8.13

Uusia jäseniä tuoksuperheeseen

Olen aina rakastanut hajuvesiä ja jossain vaiheessa huomasin tuoksuperheeni kasvaneen jo melkoisen suureksi. Siinä vaiheessa laitoin itselleni ostolakon hajuvesien suhteen, joka pitikin hyvin useita vuosia. Nyt viimeisen kuukauden aikana on tuoksuvalikoimani kasvanut kuitenkin kahdella Chanelin hajuvedellä, jotka ovat keskenään todella erilaisia.

Toinen niistä on Chanelin Change hajuvesi, jota olenkin tuoksutellut kaupoissa monesti. Se on erittäin kiva päivätuoksu, joka sopii moneen päivään ja asuun. Itse nimittäin aina valitsen päivän tuoksun asuni mukaan sillä se on mielestäni oleellinen osa kokonaisuutta, ja vääränlainen tuoksu voi jos ei nyt ihan pilata, niin ainakin vääristää asun "henkeä". Olenko ainoa joka miettii tälläisiä? :)
Täytin tässä pari viikkoa sitten taas vuosia ja syntymäpäiväni kului kokonaisuudessaan lentokoneessa matkustaen. Mitenkään sen ihmeellisemmin en asiaa siis ehtinyt juhlistaa vaikka koneessa joinkin sen kunniaksi pari lasillista ilmaista kuoharia. Nukuin lentokoneessa ja yhtäkkiä heräsin siihen, että mieheni yrittää tunkea jotain pientä pussukkaan syliini vilttini alle. Se pussukka sisälsi syntymäpäivälahjani eli tämän hajuveden, miten ihana yllätys! :) Mieheni on kyllä todella hyvä muistamaan ja huomioinaan kaikki pienet merkkipäivät, mutta silti jotenkin siinä kaikessa Suomen kiireessä ja matkustaessa en osannut odottaa mitään lahjaa, hyvä kun itsekään muistin synttäreitäni.
Tämä on niin sanottu matkamalli eli tuoksu on tarkoitettu mukaanotettavaksi esimerkiksi laukkuun, jolloin sitä on helppo lisäillä päivän aikana eikä tarvitse ainakaan pelätä hajoavaa lasipulloa. Korkin sijaan putkiloa käännetään keskeltä, jolloin ylös nousee painettava nappi, josta tuoksua on helppo suihkia. Mukana tuli vielä lisäksi kaksi täyttöputkiloa mikä on mielestäni mahtavaa, ensinnäkin sen vuoksi, että nämä riittävät minulle pitkän aikaan, ja toisekseen sen takia, että tulevaisuudessakin on kätevämpää kun noi voi ostella ainoastaan noita putkiloita.
Harmi vain, että juuri ennen lomaani olin jo itse ehtinyt ostaa sellaisen samalla idealla toimivan tuoksupuikon laukkuun, mutta ilman mitään sisältöä. Pitää täyttää se vaikka sitten ihan eri tyyppisellä päivätuoksulla niihin asuihin, joihin toimisi paremmin toisentyyppinen tuoksu. Nyt olen kuitenkin niin innoissani tuosta tuoksusta, koska sain sen lahjaksi, että en millään malttaisi muita tuoksujani käyttääkään.

Toinen hajuvesi oli oma ostokseni ja sen ostin jo menomatkalla HongKongin lentokentältä tax free -ostoksena. Chanelin Coco Noir on ollut markkinoilla vuoden verran ja ilmeisesti tahkoo kovia myyntilukuja ympäri maailmaa.
Rakastan  pullon klassista muotoilua ja se olikin ensimmäinen asia, joka kiinnitti huomioni koko tuoksuun. Kuin Chanel No5, mutta mustana. Se näyttää kaikessa yksinkertaisuudessaan jopa ylelliseltä ja lasinen pullo tuntuu ihanan raskaalta käteen.Nyt se pullo piilottelee kylpyhuoneen kaapissa, mutta mielestäni se ansaitsisi kauneuspöydän itselleen alustaksi.

Hajuvettä ei kuitenkaan ikinä osteta sen ulkonäön vuoksi, vaan se tuoksu on tärkein. Onnekseni rakastuin siihen tuoksuun välittömästi. Kävin tuoksuttelemassa sitä tavarataloissa ja suihkin päälleni muutamia kertoja. Se on tuoksultaan todella voimakas ja ehdoton iltatuoksu.


Tykkään että päivä ja iltatuoksuissani on selkeä ero, ja näissä kahdessa Chanelin tuoksuissa on sellainen ainakin. Change on hyvin kepeä ja tyttömäinen, kun taas Coco Noir on raskaampi ja naisellisempi. Luulen, että eroa lisää myös se, että oma Changeni on Eau de Toilette ja Coco Noir on Parfum de Toilette, eli jälkimmäisessä on enemmän tuoksuainetta prosentuaalisesti sisällöstä kuin ensimmäisessä.


Hahmottaako kukaan muu muuten tässä jälkimmäisessä kuvassa naisen vartaloa?
Alunperin epäonnistuneena pitämästäni kuvasta tulikin ihan hienoa.
Hassua! :)

8 kommenttia:

  1. En muista olenko tuota tuoksua koskaan testaillut! Pitääkin muistaa ensi kerralla, kun tuoksuja katselen :)

    Mun mielestä vikassa kuvassa kyllä naisen hahmo näkyy! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa käydä ja tiedät kyllä välittömästi mielipiteesi. Uskon, että se jakaa porukan aika kahtia, mutta tuskin jättää ketään kylmäksi. ;) Tajusin nyt vasta, että oletin heti että puhut tuosta Coco Noir tuoksusta?! :D Ties vaikka olisi itse Coco tuossa kuvassa.

      Poista
  2. Olipa ihana synttäriyllätys! Tuoksuttelin juuri viikko sitten tuota ensimmäistä tuoksua, ja laitoin sen korvan taakse, kun taas annan luvan itselleni ostaa hajuveden (tulin taas Italiasta ostaneeksi, vaikka nimenomaan EI pitänyt ostaa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli. :) Hauskaa, että sinäkin olet nuuskutellut sitä ihan hiljattain. Se on kyllä todella ihana ja minulla on sitä tänäänkin. :) Mielestäni voit hyvin puolustella ostoksesi sillä, että se on myös matkamuisto eikä mikään perusostos, joka olisi pitänyt jättää tekemättä. ;)

      Poista
  3. Uuu,Coco! En ole Noiriin törmännyt mutta varmasti on hyvä tuoksu!
    Voi miten ihana yllätys Kimmolta ♡

    Mulla on tällä hetkellä 2 tuoksua ja niitä käytän tosi harvoin...nyt migreeni on pahentunut niin tuoksut laukaisee sen herkästi. Mikä on kökköä kun tykkään hajuvesistä tosi paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella harmillista. :( Minullakin äitini joutui luopumaan yhdestä lempihajuvedestään kun olin pieni, koska se aina laukausi migreenin minulle. Teini-iässä ja nyt aikuisena eivät hajuvedet ole onneksi enää aiheuttaneet minulle migreeniä. Oletko kokeillut, että jos laittaisit vaikka pelkästään ranteisiin ja kyynärtaipeisiin(!) ja jättäisit kokonaan kaulan ja muuta lähellä päätä olevat alueet rauhaan.

      Poista
    2. Mä en voi ranteita ajatellakaan :( Teen niin,että kävelen hajuveden läpi ja sitten se ei ole liian voimakas tuoksu. Mälsää...toivottavasti jossakin välissä helpottaa.

      Poista
    3. Voi voi.. :( Mulla alko kohtaukset aina vain siitä yhdestä ja samasta äidin hajuvedestä, että niissäkin saattaa olla eroja. Mutta sen verran kalliita ovat, että eipä niitä kokeilun vuoksi viitsi ostaa. :(

      Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)