23.8.13

Pasta Carbonara

Sellaista kokkailin tänään ensimmäistä kertaa elämässäni ja se olikin yllättävän helppoa. Lomalta on palattu takaisin arkeen ja viikko on tuntunut aika pitkältä. Töissä oli loman jäljiltä tietenkin paljon hommaaa ja lisäksi olen sairastellut reilun viikon. Nyt on enää pientä nuhaa jäljellä eli voi melkein sanoa taudin olevan selätetty. Liikuntaakin olen jälleen kevyesti aloitellut sillä näin pt:äni viikolla ja huomenna menen pyöräilemään kaverini kanssa lahden rantamaa pitkin. Iltapäivällä on ohjelmassa erään suuren ostoksen tekeminen tai pikemminkin tilaaminen jos kaikki menee hyvin. :)

Olen vajaan viikon yksin kotona ja tämäkin viikonloppu menee siis vain omasta seurasta pääasiassa nautiskellen. En ole ikinä ollut kummoinen kokki ja vielä huonompi leipoja, mutta ehkä juuri tämän pitkältä tuntuneen viikon ja perjantain takia ajattelin kerrankin kokeilla jotain uutta. Eli päätin kokeilla tehdä Pasta Carbonaraa ja melkein kaikki ainekset löytyivät minulta jopa ennestään. Ohjeessa olleen pekonin vaihdoin kaapissa olleisiin kinkun jämiin ja kalkkunaan.

Rakastan pippuria ja sitä laitoin aika roimalla kädellä ja lopputuloksena on pakko sanoa, että aika maukasta tuli. Jopa minun tekemänäni. :)  Jälkiruoaksi ja viikonlopun iloksi ostin suklaata. Yleensä pidän ihan maitosuklaasta tai valkoisesta, mutta nyt ostin tummaa erikoissuklaata. Se on luomusuklaata, mutta se on myös reilunkaupan tuote. Ohjelman ansiosta on osa viljelijöistä vaihtanut kokaiinipensaiden viljelyn kaakaon viljelyyn ja lisäksi ohjelma tukee alkuperäisluontoon kuuluvien puiden istuttamista sademetsiin. Harvoin voi sanoa tukevansa huumeiden vastaista työtä ja sademetsien parempaa tulevaisuutta ihan vain suklaata mussuttamalla. ;)

Kivaa perjantaita teille! :)


2 kommenttia:

  1. Oi kuinka herkullisen näköistä pastaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Sitä tuli ahmittua vähän liikaakin, oli nimittäin ihan pakko ottaa vielä vähän lisää tuon lautasellisen jälkeen.

      Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)