23.6.14

F1 Montreal Grand Prix

Juhannusviikonlopun lisäksi nyt oli myös formulaviikonloppu kun Itavallassa kisattiin. Sen takia ajattelin, että nyt olisi sopiva hetki tehdä postaus edellisestä kisasta, joka oli Montrealissa Kanadassa, ja jota pääsin itsekin seuraamaan paikan päällä.
Formuloiden seuraaminen ei ehkä ole se kaikkein naisellisin kiinnostuksenkohde saatikka yleisin blogipiireissä, mutta olen ollut kiinnostunut lajista niin kauan kuin muistan. Varmasti asiaan vaikuttaa se, että elämäni aikana F1 luokassa on aina ollut suomalaisia, jotka ovat pärjänneet hyvin. Kiinnostukseni lajiin himmeni muutamaksi vuodeksi kun kisat siirtyivät Suomessa maksutelevion puolelle, enkä jaksanut katsoa lähetyksiä, jotka tulivat tunteja kisan jälkeen koosteina. Ensin ollaan kierroksella 12 ja seuraavassa sekunnissa 19 ja sitten taas jo jollain ihan toisella.. Aloin kuitenkin taas seuraamaan niitä aktiivisesti kun muutimme Australiaan, jossa ne tulevat ilmaiskanavalla live-lähetyksinä. Kun asuin Melbournessa oli tietenkin myös käytävä katsomassa paikan päällä Melbournen F1 kisa.
Meillä oli yksi aussikaveripariskunta, jotka ovat aivan hulluina kaikkeen moottoriurheiluun ja erityisesti formuloihin. He lensivät Australiasta Vanvouceriin ja lensimme kaikki yhdessä Montrealiin ja vietimme siellä kisaviikonlopun yhdessä. Sieltä he jatkoivat vielä matkaansa Espanjaan, jossa he kävivät katsomassa Moto GP -sarjan kisan, joten ei hullumpi matka heillä. :) Formulakisaa on erityisen kivaa katsoa sellaistan ihmisten kanssa, jotka ovat myös siihen hulluina. Sellainen parantaa tunnelmaa entisestään. Bongailin myös suomalaisia faneja ja vähän salakuvailin heitä.. ;)
Paikalla oli ihan hirveän paljon ihmisiä, mutta siirtyminen oli silti yllättävän helppoa. Formularata on saarella ja sinne pääsi ihan viereen metrolla, jonka jälkeen piti enää kävellä sillan yli. Paikalla oli tietenkin vaikka minkälaista markkinakojua ja ohjelmaa. Ihmeellistä kylläkin, niin missään ei kuitenkaan myyty aurinkorasvaa ja paloin ekana päivänä pahasti kun tajusin vasta paikanpäällä, että jotain tärkeää oli unohtunut. Harmittaa oma tyhmyys, koska ihoni on todella herkkä palamaan ja nytkin paloin niin pahasti että ihot vain kuoriutuivat myöhemmin. Lisäksi nyt varsinkin niskassani on ihan sairaan typerän näköinen tumma rusketusraja joka on pahimmillaan siinä koko kesän.. Onneksi seuraavana päivänä oli paremmin suojattu ja lisäksi ostin vielä kisalippiksen matkamuistoksi ja ennen kaikkea suojaamaan päätäni etten saisi auringonpistosta avokatsomossa. Sää oli koko kisaviikonlopun aurinkoinen ja hellelukemissa. 
Autoista minulla on ihan hirmuisesti kuvia, mutta säästän teidät ja laitan vain Kimistä ja Valtterista. Kisa oli keskivaiheiltaan melkein jopa tylsä ja minua alkoi nukuttaa, mutta viimeiset kierrokset olivat ehkä jännittävimpiä mitä olen ikinä nähnyt. Sijoitukset vaihtoivat jatkuvasti, autot spinnavat, tehtiin ohituksia ja oli teknisiä ongelmia. Kaiken kruunasi se, että Australian Daniel Ricciardo nousi aivan lopussa kärkeen ja siten voittoon. Aussivieraamme olivat aivan haltioissaan ja he päätyivät ison lippunsa kanssa lopulta jopa televisoon. Oli hauskaa kun heidän kännykkänsä alkoivat piippailemaan kun eri ihmiset kertoivat bonganneensa heidät televiosta.
Tänään heräsin vähän ennen viittä aamulla, jotta saatoin nähdä Itävallan GP:n. 
Pysyin hereillä ensimmäiset 30 kierrosta, jonka jälkeen nukahdin ja heräsin kuin ihmeen kaupalla juuri kun viimeinen kierros alkoi. Oli kivaa nähdä kisan loppu ja palkintopallitilaisuus kun Valtteri saavutti ensimmäisen palkintopallisijoituksensa tässä kuninkuusluokassa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)