24.6.14

Juhannus Kanadassa

Ei mökkijuhannusta eikä yötöntä yötä, mutta silti erittäin kiva juhannus. Perjantaina meidät oli kutsuttu toisen suomalaisen perheen luokse juhlimaan juhannusta ja ilta oli erittäin mukava. Jutusteltiin, grillattiin makkaraa ja nautittiin muusta hyvästä ruosta. Kun illalla saavuimme sinne kuuden jälkeen, oli sää edelleen kauniin aurinkoinen ja lämmintäkin oli vielä parikymmentä astetta. Kun pöytää koristivat vielä puusta leikatut koivunoksat tuli viimeistään siitä juhannusfiilistä. :) Illasta teki vielä erityisen se seikka, että tapasimme ensimmäistä kertaa perheen uusimman jäsenen, viikon vanhan tyttövauvan. Niin suloinen!!! :)

Unohdin harmillisesti kameran matkasta ja ainoaksi kuvaksi jäi tämä minkä nappasin instragramiin.
Lauantai meni aika rennosti suurimmaksi osaksi kotona ja kävin pienellä lenkillä. Vancouverin Scandinavian Centerissä oli kaksipäiväiset juhannusjuhlat ja päätimme poiketa sinne myös lauantaina nopeasti vaikka kello oli jo aika paljon. Yllättäen (or not) siihen aikaan illasta oli muu toiminta jo hiljentynyt, mutta beergarden eli olutteltta oli täynnä väkeä ja joku esiintyjä lauloi iskelmämusiikkia. Siinä vaiheessa tuli jo miltein liiankin tuttu olo.. ;)

Sunnuntaina palasimme uudemman kerran sillä silloin oli eukonkantokisat, jotka halusin nähdä ja halusin nähdä myös juhlat vilkkaimmillaan päivällä. Eukonkantokisa oli todella hauskaa katsottavaa. Siihen oli etukäteisilmoittaunut paljon pareja ja monet olivat ihan ilmiselvästi harjoitelleet. Esterata vaati ketteryyttä ja nopeutta ja myös kaatumisia nähtiin useita. Palkintokaan ei ollut pieni, vaimon paino oluessa.
Jokaisella maalla oli omat telttansa ja paikalle oli rakennettu myös pieni viikinkikylä. Teltoissa oli paljon pieniä yrittäjiä tuotteineen ja muita erilaisia pöytiä. Suomiteltassa oli paljon suomalaiseen muotoiluun liittyviä asioita ja Islannin teltasta kävin hieman kyselemässä matkavinkkejä.. ;)
Nämä olivat mielestäni jotenkin hauskoja. Joku on raijannut Kanadaan asti Suomen Kuvalehtiä 30-luvulta eteenpäin. :)
 Ruotsalaiset vetivät kuitenkin jälleen mielestäni pisimmän korren. Heillä oli valmiiksi tehtyjä koivuseppeleitä, joita sitten kukin sai itse koristella lisää kukilla. Se oli mielestäni aivan älyttömän kiva juttu, enkä ollut ainoa. Niin pohjoismaisen kesäistä ja juuri juhannukseen sopivaa.
 Koska kyseessä oli juhannusjuhla oli paikalle pystytetty tietenkin myös juhannussalko. Kokko loisti ymmärrettävästi poissaolollaan, mutta Suomi taitaa olla pohjoismaista muutenkin aika yksin kokkoperinteensä kanssa.  Oli hauskaa katsella kun ainakin ruotsalaiset tanssivat, lauloivat ja karkeloivat innoissaan salkonsa ympärillä. Ruotsalaiset ovat mielestäni jotenkin todella herttaisia. Kuin suomalaisia, mutta vain iloisempi ja kuplivampi versio.
 Juhlissa oli todella hauskaa ja pari tuntia vierähti siellä kuin siivillä. Sain tästä Kanadan juhannuksesta enemmän irti kuin Australiassa ollessa. Täällä on täysi kesä ja pimeäkin tulee vasta 9 aikaan. Australian ollessa vastakkaisella pallonpuoliskolla, ovat myös vuodenajat siellä päinvastaiset. Vaikeaa päästä juhannustunnelmaan kun lämpöä on vain reilut 10 astetta ja pimeä tulee jo ennen kuutta. :)
Olin niin rakastunut seppeleeseeni etten raaskinut edes riisua sitä kun läksimme juhlista White Rockiin illalliselle. Se on myös kivaa isommassa kaupungissa asuessa ettei ketään kiinnosta miten oudon näköisenä olet liikenteessa vaan joukkoon mahtuu monenlaista. :)

Toivottavasti teilläkin oli kiva juhannus! :)

4 kommenttia:

 1. Kuulostaapa ihanalta juhannukselta!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu kommentista. :) Oli kyllä kokonaisuutena huomattavasti kivempi kuin mitä olin odottanut vaikka saunan puuttuminen jäi harmittamaan. :)

   Poista
 2. Ihana tyttö kukkaseppeleineen! :* Ja juuri näin, voi hullutella niin paljon kuin tekee mieli - sitä paitsi toi seppele sopi just hyvin sun juhannustyyliin!

  Norpalta halit! <3

  VastaaPoista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)