28.6.14

Miksi minua ei kannata päästää kirjakauppaan..

Rupesin kirjalakkoon siinä vaiheessa kun tajusin laskevani lukemattomia kirjoja kappalemäärän sijaan metreissä... Kirjalakkoa on kestänyt jo parisen vuotta ja tilanne onkin parantunut huimasti. Olen lukenut todella paljon kirjojani, mutta ostolipsahduksia on sattunut vain muutamia. Tänään oli huono päivä lakkoni kannalta..

Kuulun kirjakerhoon ja kesäkirjaksi valittu kirja on niin uutuus ja suosittu, etten pystynyt hankkimaan sitä kirjastosta. Se vaikutti todella mielenkiintoiselta, että ajattelin voivani ostaa sen. Onnekseni se löytyikin heti ensimmäisestä kirjapöydästä ulko-ovien jälkeen. Samoin löytyi kaksi muuta kirjaa ja vielä kolme lisää niistä pöydistä, jotka jouduin ohittamaan päästäkseni lähimmälle kassalle. Kyseessä oli ihan suunnattoman suuri kirjakauppa, mutta kaikki tuho tapahtui n. 7 metrin säteellä ulko-ovesta.
Kesäkirja on Edward Rutherfurdin Paris, joka sijoittuu yllättäen Pariisiin. Heti kun luin netistä hieman millainen se on tajusin, että se on aivan minun tyyppiseni kirja. Historiaa, tapahtumia monella aikasolla ja mielenkiintoisia henkilöhahmoja. Kirjailijalta on ilmestynyt samantyyppisiä kirjoja myös aikaisemmin sijoittuen eri paikkoihin ja ihmiset tuntuivat tykkäävään netissä niistä kovasti. Suunnitelmissa oli ostaa vain tämä, mutta sitten törmäsin matkalla kassalle myös kahteen muuhun näistä kirjoista ja kansia selailtuani oli myös ne (New York ja Sarum) pakko ostaa.
Kaksi kirjaa olivat sellaisia, joita olin silmäillyt jo aikaisemmin, mutta onnistunut vielä välttelemään. Nyt en enää malttanut mieltäni vaan nappasin ne ja toinen niistä on Jo Bakerin Longbourn. Kirja seikkailee Jane Austenin Ylpeyden ja Ennakkoluulon maailmassa, mutta pääosassa on palvelusväki ja heidän elämänsä kaikkine draamoineen ja käänteineen.

Toinen taas on Kevin Kwanin Crazy Rich Asians, joka vaikuttaa todelliselta hömppäkirjalta, mutta silti mielenkiintoiselta. Luen todella harvoin chic lit tyyppisiä kirjoja, mutta tämä vaikutti hauskalta ja kivalta kirjalta kesään. Kirjassa New Yorkkilainen Rachel matkaa Singaporeen tutustumaan poikaystävänsä kiinalaiseen perheeseen, joka ei ole ainoastaan rikas, vaan ihan posketttoman sikarikas perhe ja tietenkään tuleva anoppi ei ole varma poikansa valinnasta. Kahden kulttuurin kohtaamiset ovat mielenkiintoisia ja oikeastikin olen kiinnittänyt huomiota miten luksusliikkeet tuntuvat aina olevan täynnä keskenään kiinaa puhuvia asiakkaista eli ties vaikka tälläistä olisi tosielämässäkin.. ;)
Myös se viimeinen kirjani oli hömppäkirja vaikka ehkä vähän synkempi ja jännittävämpi nimittäin Sara Shepardin The Heiresses minkä voi suomentaa perijättäret. New Yorkkiin sijoittuvassa kirjassa sosiaaliseen kermaan kuuluvista tytöistä yksi kuolee, mutta on mysteeri, että oliko se murha vai itsemurha. Jäljelle jääneiden neljän muun perijättären täytyy selvittää suvun salaisuuksia voidakseen olla turvassa.. hui..

Onko kukaan teistä lukutoukka tai lukenut näitä kirjoja? :)

10 kommenttia:

 1. Ohh, mä niin tunnistan itseni tuosta ensimmäisestä kappaleestasi! Kirjakauppa on niiiiin vaarallinen paikka tällaiselle lukutoukalle haha. Minulla on kaksi hyllyllistä täynnä LUKEMATTOMIA kirjoja, koska ahkerana opiskelijana ei vain ehdi lukea...
  Mikään noista esittelemistäsi kirjoista ei ole ennestään tuttuja, mutta tuo Crazy rich asians vaikuttaa hauskalta :D
  Aurinkokin alkoi nyt paistamaan sopivasti, jos tässä ennen töitä ehtisi mennä hetkeksi ulos pihalle lukemaan kirjaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hah hah :D Minullakin jäi opiskelessa muut kirjat hetkeksi vähemmälle, mutta on se tahti sen jälkeen palautunut. Toivottavasti sinulla oli kiva lukuhetki! :)

   Poista
  2. Oli oikein mukava lukuhetki, vaikka se aika lyhyt olikin :)
   Kirjat ovat kyllä sellainen "tuote" joka ostettaessa menettää heti arvonsa, eli kun yrittää myydä eteenpäin niin siitä saa pyytää korkeintaan jonkun euron (kirppareilla). En lue kirjojani uudestaan ja jotkut yksittäiset haluaisin myydä eteenpäin, kun ottavat tosiaan aika paljon tilaa kämpästä... Missä niitä vois myydä, jossa saisi edes hieman enemmän kuin euron tai kaksi? Osaisitko antaa jotain vinkkejä ? :)

   Poista
  3. hmm.. en tiedä yhtään kun en ole ikinä omiani edes yrittänyt myydä. Kirjat vievät kyllä aika paljon tilaa ja kerran ostin täällä kirjan kirjakaupasta, jonka koko valikoima oli pelkästään käytettyjä kirjoja ja mieheni innostui heti josko minun kirjojani voisi viedä sinne.. minä sanoin, että ei voi! :D Luulen ettei muutamaa euroa enempää saisi edes divareista sillä eivät hekään voi paljoa niistä enää pyytää jälleenmyydessään.

   En pystyisi millään ikinä heittämään kirjaa roskiin, koska se tuntuu niin haaskaukselta, mutta sitten se kaikkien säilöminen. :/ Pitäisi olla joitain hyväntekeväisyyskeräyksiä, joihin ne saisi vietyä kierrätykseen. ;)

   Poista
 2. En ole kuullut näistä kirjoista, mutta kulttuurieroista kertova ja Pariisi-kirja kuulostaa mielenkiintoisilta! Mulla on sama ongelma, että kirjoja vaan kertyy ja ostan aina lisää. Ostolakkoa en ole vielä kokeillut, mutta muuten yrittänyt hillitä ostamista. Oon kans miettinyt, että olisko jonkun lukulaitteen hankinta vähän kestävämpi vaihtoehto, ei kertyis niin paljon kirjakiloja ja -metrejä, jotka on sitten ongelma muuton yhteydessä. Toistaiseksi oon kuitenkin vielä skeptinen niiden laitteiden suhteen.. koska eihän se ole sama juttu kun pitää oikeeta kirjaa kädessä, eikä sitten voi ihailla niitä kirjahyllyssä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on samat ajatukset tuosta lukulaitteesta ja epäilen, että jaksaisinko sellaista kerralla edes niin kauaa tuijottaa kuin kirjan sivuja. Lisäksi vähänkö harmittaisi jos jo muutaman vuoden jälkeen sellaisessa olisi niin heikko akku, että olisi sen kanssa aina sidottuna virtapiuhaan. Perinteiset kirjat ovat parhaita ja äänikirjat myös ihan kivoja. :) Sellaisia lainailin aina kirjastosta kun 1,5 vuoden ajan oli minulla työmatka-ajoja 1200km viikossa ja radio alkoi kyllästyttämään aika nopeasti.

   Poista
 3. Täällä on yksi lukutoukka, lukeminen on ihaninta! Noista kirjoista en ole lukenut yhtäkään, mutta kaksi viimeisintä pääsevät kyllä lukulistalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että teitä muitakin toukkia ilmoittautui näin monta! :D Kivaa, että kiinnostuit parista kirjasta. Toivotaan, että ne ovat yhtä mielenkiintoisia kuin miltä tuntuvat. :)

   Poista
 4. Hyvät kirjalöydöt. Kirjasto on kyllä hyvä keksintö muuten tulisi aivan liikaa omia kirjoja kerrytettyä..
  Itse oon tykännyt Elizabeth Adlerin kirjoista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat. :) Googletin ja en ole ikinä lukenut yhtään Adlerin kirjaa, mutta pitää laittaa nimi muistiin. :)

   Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)