26.11.11

Ostolakon pieniä murtumisia

En muista olenko maininnut, mutta aloitin jokin aika sitten ostolakon ja säästökuurin. Tavoitteena on säästää rahaa ennenkaikkea uudenvuoden Sydneyn matkaa varten. Aika hyvin olen onnistunutkin tavoitteessani, mutta esimerkiksi viikko sitten ostin muutamia meikkejä (postaus tulossa kun saan kuvattua) ja tänään kesäshortseja (farkut alkaa jo olla liian kuumat).

Noiden lisäksi olen sortunut pariin nettitilaukseen, joita odottelen nyt kuumeisesti saapuvaksi! Tilasin Marc by Marc Jacobsin kultavalkoiset korvakorut sekä Michael Korsin kellon shopbopista.



Korvikset maksoivat toimitukseen ainoastaan 52$ (39€), mikä ei mielestäni ole paha hinta kun ottaa huomioon että käytän korviksia suunnilleen joka päivä ja niistä selkeästi useimpina kultaisia ja kultaisia korvakoruja minulla on vain muutamia. Eli odotan noille huimasti käyttöä!

Kello oli taas enemmän heräteostos. Toisesta kellosta olen kyllä jo haaveillut pidemmän aikaa, mutta tilaamista on jarruttanut oma pihiys sekä se, että kelloa ostaessa haluaisin yleensä kokeilla suoraan miltä se näyttää ranteessa. Lisäksi eniten olin haaveillut aivan toisesta mallista kuin minkä tilasin (siitä mallista lisää tässä postauksessa). Olen kuitenkin katsellut myös jo pidemmän aikaa sen rinnalla erilaisia kilpikonnarannekkeisia (mikä on oikea sana? :D) kelloja. Tykkään hirveästi kilpikonnasta aurinkolaisen kehyksissä, hiussoljissa sekä juuri esimerkiksi kelloissa. Joten kun luin että shopbopissa on alennuskampanja, murtui tämä selkäranka! Yleensä en tykkää mainostaa hintoja, mutta nyt voin sanoa että alkuperäinen hinta oli 250$ ja alennuksen jälkeen maksoin siitä toimituksineen ainoastaan 200$ (150€). Mielestäni ei paha hinta kuitenkaan laadukkaasta kellosta, jonka pitäisi kestää vettäkin 100m asti. Tuskin siis tarvitsee pelätä että se lakkaa toimimasta jos se esimerkiksi kastuu sateessa. Tänään kävin myöskin sovittamassa sitä yhdessä keskustan suuressa tavaratalossa ja tykkäsin hirmuisesti siitä miltä se näytti luonnossa. Jos olisin ostanut sen sieltä, olisi sille tullut hintaa peräti 360$ (AUD) eli 265€. Huima hintaero siihen mitä itse maksoin siitä! Käytän kelloakin nykyään käytännössä päivittäin ja tuo on ainakin värimaailmaltaan hyvin erinäköinen kuin peruskultainen kelloni eli kiva saada vaihtelua, koska kello on minulle myös yhtä kuin rannekoru. Mielestäni tämä kello tuo suurempaa vaihtelua kellovalikoimaani kuin se alunperin haaveilemani kello. Silti edelleen pieni osa minusta haaveilee siitä, koska se on yksinkertaisesti myöskin niin upea, mutta silti järki sanoo että se on nyt aika haudata ja nauttia nyt tilastusta upeasta kellosta. :)

Hah hah.. tulipa taas hirmuisesti selitettyä, mutta se johtuu ehkä siitä että aina kun ostan jotain kalliimpaa vaadin itselleni siihen hyvä perusteet! :) Nyt perusteiksi riittivät kaikki ylläolevat syyt sekä lisäksi päätin että tuo kello saa olla oma joululahjani.


Ostatteko te itsellenne joululahjoja? Entä ostatteko mitä tahansa miettimättä, vai pitääkö jossain kohdalla jo olla hyviä perusteita, jotta voitte hyvittää sen mielessänne? :)

13 kommenttia:

  1. Hih, ostan todellakin itselleni joululahjoja ja keksin aina todella hyvät perustelut niille. :) Yleensä juuri mojovat alennukset sellaisista jutuista mistä olen jo aiemmin haaveillut aiheuttavat sortumisen.

    VastaaPoista
  2. Ai niin ja kivoja ostoksia olet tehnyt! Itse haaveilen Marc by Marc Jacobsin kultaisista korvakoruista myös, tosin niistä loppuunmyydyistä sydämenmuotoisista, toivon kyllä että niitä tulisi vielä lisää Shopbopille.

    VastaaPoista
  3. Se on kiva kuulla, että muutkin harrastavat samaa. ;) Piti heti googlettaa että mitkä olisivat ne mistä sinä puhuit. Ovatko ne nämä: http://g-ecx.images-amazon.com/images/G/01/Shopbop/p/pcs/products/marcj/marcj4105824432/marcj4105824432_p1_1-0_150x296.jpg Nuo ovat ainakin söpöt! :)

    VastaaPoista
  4. taidan ostaa vasta joulun jälkeen alesta, sain juuri 80e tarkastusmaksun :/ täällä on muutenkin aika kalliit liput, mites muuten siellä?

    VastaaPoista
  5. Marjaana: toivotaan että niitä tulisi lisää sinne tai sitten saisit ne jostain muualta. :)

    Susanna89: Voi ei. :( Mulla on sellanen kortti mitä aina latailen ja muistaakseni yksi kerta on vähän reilut 3$ (1$=0,73€) ja siinä on pari tuntia vaihtoaikaa. En ole ostanut mitään kuukausikorttia tai vastaavaa kun esim. työmatkaan en julkisia käytä.

    VastaaPoista
  6. Täällä toinen, jolla on aina hyvät perustelut ja selitykset itselleen, miksi jotain tarvitsen. :) Ihania juttuja olet ostanut. Mukavaa pian alkavaa uutta viikkoa sinne!

    VastaaPoista
  7. Marc by Marc Jacobsin monet korvikset (niin kuin myös Michael Korsin) on kivoja, tällä hetkellä haluaisin semmoset pinkit ja keltaiset pyöreät korut. Korsilta haluaisin taas ne lukon malliset.

    VastaaPoista
  8. Riina: Ja paljon on ilmeisesti ollutkin, koska sulla on paljon kaikkea todella ihanaa! :) Mukavaa viikkoa sinullekin! <3

    I'm Lacking: Piti heti googlettaa mistä puhut ja olipa hauskan näköiset! :) En ollut niitä missään nähnytkään.

    VastaaPoista
  9. Voi miten hienot perustelut! <3 Mulla on ollut monta perustelua mielessä siihen jos vaikka marssisin laukkukauppaan ennen joulua, siinä olisi joululahjaa taas kerrakseen. ;) Kello on UPEA ja korvikset sellaiset juuri mistä Annalle vinkkasin. :)

    VastaaPoista
  10. Kuulostaa hyvältä ;D hassua tai ei välttämättä sittenkään että meillä osuu välillä maut hyvin yksiin. ;) Oonko muuten maininnu että täällä on burberryn outlet ihan niiden perus myymälöiden lisäksi? :)

    VastaaPoista
  11. No mutta kyllä tuolla alennuksella ostaa vaikka panssarivaunun! :D Itse en osta itselleni joululahjoja, siitä lähtien kun olen alkanut "oikeita" töitä tekemään, ja siitä lähtien kun sitä rahaa olisi oikeasti ollut varaa pistää ehkä vähän enemmän johonkin, siitä lähtien olen ollut täysin pihi enkä raaski ostaa mitään vaikka luvan itseltäni olisinkin saanut. Jotenkin mietin koko ajan että tarvitsenko sitä "oikeasti". Hassua, että silloin kuin ei ollut niin paljon rahaa niin ei koskaan miettinyt tällaisia juttuja vaan koko ajan vaan sitä jotain osti :) Olipas pitkä teksti...

    VastaaPoista
  12. Ihana vertaus! :D Ymmärrän hyvin sun ajattelutavan. :) Itselle aina tulee yleensä mieleen, se mahdollinen tulevaisuuden asuntolaina, jota voisi silläkin rahalla lyhentää. ;D Nyt kyllä kun on pelkästään osa-aikatyö pitää sitä rahanmenoa miettiä jo muutenkin tarkemmin.

    ..ja pitkät kommentit on aina ihan parhaita! :)

    VastaaPoista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)